3,041

(39 replies, posted in Andere Personen)

Even more intriguing among the European delegations at Asuncion was the presence of Elio Massagrande. As Pino Rauti's deputy chief in Ordine Nuovo, Massagrande had ignored the 1973 ban of his organization by the Italian government and had gone on to leave his mark on France and Italy through robbery and murder.

On August 4, 1974, the Italicus express train from Rome to Munich was passing through a long tunnel south of Bologna when a bomb ripped one of its cars apart. Twelve bodies were found amid the twisted metal, along with forty-eight injured. An Italian magistrate, Vittorio Occorsio, conducted a two-year investigation into the atrocity, finally bringing charges against a lieutenant within Massagrande's Ordine Nuovo.

Apparently Occorsio also uncovered the links of Ordine Nuovo to other terrorist formations in Spain and Greece. On June 14, 1976, as he was driving his old Fiat sedan through the congested streets of Rome, Occorsio was murdered with thirteen bullets from an Ingram M10 machine pistol.

After that, things got hot for Massagrande. One of Occorsio's murderers turned informant and disclosed details of the inner workings of Ordine Nuovo. Police discovered Massagrande's bank deposit box in Spain, containing currency and gold bars from a 1976 twenty-five-million-dollar bank robbery in Nice, France. It was time for Massagrande to run; he ran to the safety of General Stroessner's Paraguay. At the time he attended the 1979 League conference, he was high on Interpol's list of wanted fugitives.

3,042

(39 replies, posted in Andere Personen)

Italiaanse politie jaagt op extremisten

De Italiaanse politie heeft in onderaardse gewelven in Bologna het hoofdkwartier opgerold van de rechtse, extremistische beweging "Anno Zero" (jaar nul). Anno Zero wordt beschouwd als een zusterorganisatie van Ordine Nuovo (zwarte orde), die zich verantwoordelijk heeft gesteld voor de aanslag op de sneltrein Rome-Münohem waarbij twaalf mensen om het leven kwamen. De politie kwam op het spoor van het hoofdkwartier na verhoor gedurende vier uur van de in verband met de aanslag gearresteerde Italo Bono.

In het met rode zijde beklede hoofdkwartier vond de politie wapens, vlaggen, boeken en radioapparatuur waarmee contact met valschermjagers kan worden onderhouden. Enkele weken geleden nam de politie in Bologna al een Cessraavliegtuig in beslag dat voor transport van parachutisten geschikt was. Het toestel behoorde toe aan Elio Massagrande, de voortvluchtige, vermoedelijke leider van Ordine Nuovo.

Gepubliceerd op: 13 augustus 1974

3,043

(784 replies, posted in 1982)

Over de conectie tussen Vanden Eynde en Angelou. Uit de 2e Bende-commissie bijlage 2:

"Constantin Angelou en José Vanden Eynde werkte beide van 1978 tot 1980 voor hetzelfde taxibedrijf zijnde Sociètè de Taxis indèpendance te Brussel. Beide waren collega's van de extreem-rechtse Herman Wachtelaer die in nauw contact stond met zowel Latinus, Barbier, de Lombaerde als Libert en met hen in diverse groeperingen opereerde of leiding gaf. Wachtelaer was ook aanwezig bij de begrafenis van Angelou."

Ik spreek me niet uit over wat of wie de waarheid spreekt. Maar de elementen die de 2 mogelijk met elkaar verbinden zijn talrijk. Zeker als we dan rekening houden met het feit dat ze in de dezelfde buurt op cafe gingen. En dat een van de bazen van een taxibedrijf thuis was in de Jonathan.

Ben wrote:

Het zou interessant zijn om te weten welk milieu dit was. Was dit het milieu van corrupte koks en restauranteigenaars waartoe ook Van Camp behoorde?

Ik twijfel niet aan dat hij in een schemerzone vertoefde, de kok is in een horeca zaak immers een soort kapitein die van alles op de hoogte, als je dan zijn parcour bekijkt en zijn reactie dan weet ik genoeg. Ik bedoel niet dat hij actief betrokken is bij iets maar hij zal veel weten of vermoeden. En dan heb je nog zijn vriendin die toch ook wel in duistere kringen vertoefde, soort zoekt soort zeggen ze.

3,044

(784 replies, posted in 1982)

In verband met de aktetas toch het volgende van een post van Ben eerder in dit topic.

Speurder: "(...) Zijn gezicht zat vol blauwe plekken, zijn aktetas was leeg. In de taverne hadden ze van alles gestolen: sigaretten, koffie, flessen roze champagne, twee rollen aluminiumfolie, een regenjas, sterke drank, een paar dweilen, handdoeken met een tricolore rand en vijftien borden."

Deze speurder meld dat de tas leeg is.

3,045

(30 replies, posted in Plaatsen)

Het VMO met/of WNP plande een aanslag op een binnenvaartschip die wapens voor de ETA en IRA vervoerde. En in Antwerpen op 5/8/1984 was er een ETA-bomaanslag op het gerechtsgebouw. ETA en anti-ETA waren in België ook een kleine veldslag aan het uitvoeren. Trouwens koning Carlos was één van de opdrachtgevers voor anti-ETA aanslagen in begin jaren '80.

3,046

(45 replies, posted in Terrorisme)

Uit de Standaard 2001 » Nieuws

3,047

(4 replies, posted in Filière Boraine)

Een uitspraak van Gevenois: "En ik zeg u: dat zal zelfs niet zo lang meer duren. Adolf Hitler komt terug. En Léon Degrelle ook."

3,048

(30 replies, posted in Plaatsen)

Onder andere hier en hier.

3,049

(30 replies, posted in Plaatsen)

Als men GAL uit Frankrijk/Spanje bekijkt dan zijn er toch wel behoorlijk wat gelijkenissen met wat hier gebeurt is (ook een kraak van de eeuw, goud en geld is gevonden bij Massagrande, die bevriend is met Bultot). Zie ook de periode waarin het gebeurt. Tevens het vlees/drus van VDB passeerde ook via Spanje. En is Julien De Staerke ook niet naar Spanje gevlucht?

3,050

(30 replies, posted in Plaatsen)

En dan heb je nog de brief van Cocu die gevonden is in een aketentas waar hij schrijft dat Leon Degrelle achter de aanslagen zit. Lekeu kwam ook regelmatig bij Degrelle in Spanje op bezoek. Plus de brieven van Degrelle naar Robert Wellens (zie de kraak van de eeuw met Raymond Lippens) en naar Vanden Eynde.