3,131

(52 replies, posted in Bibliografie)

Juist zie hier van op deze site » Front de la Jeunesse en wat staat er brieven van Degrelle waar hebben we dat nog gelezen? Trouwens is die niet naar Spanje gevucht Lippens?

"Tijdens huiszoekingen in verschillende van zijn woningen vond de gerechtelijke politie naast wapens en nazi-emblemen ook een omvangrijke correspondentie met Léon Degrelle, waaruit sommige speurders meenden te kunnen afleiden dat de rexistenleider in feite de opdrachtgever van de kraak was. In mei 1982 werd Raymond Lippens veroordeeld tot vier jaar wegens deelname aan de 'kraak van de eeuw'. Bij die kraak was eveneens Robert Wellens betrokken, wiens rechterhand José S. was. Al deze namen kwamen opnieuw aan bod in de vetrouwelijke nota van oktober 1983 van de gerechtelijke politie van Luik over de club Jonathan."

3,132

(52 replies, posted in Bibliografie)

Ik zal het opzoeken, misschien in een boek van Guy Bouten.

3,133

(784 replies, posted in 1982)

Van den Eynde zat volgens mij meer in "het milieu" dan dat het lijkt. Zijn zoon werkte voordien bij Dewit (Farcy, De Staerke, Haemers, ...). Hij had persoonlijk contact met Leon Degrelle, ik kan moeilijk geloven dat hij in Belgie niet verbonden zou zijn met mensen uit die hoek. Er zijn zoveel vergaderingen geweest in Belgie van rechtse organisaties. Ook hij is een oud-strijder van de Spaanse burgeroorlog die mensen hebben normaal wat aanzien.

3,134

(52 replies, posted in Bibliografie)

fipilip, de woonplaats was zeker een broeinest en een kleine wereld, doch de families wonen hier al sinds de 16de eeuw ongeveer. Wat ik me afvraag is hoe hebben die families zich gedragen tijdens of na WOII? Van Leon weten we dat hij een Rex-aanhanger is en actief aan politiek doet/ deed. Wat met de Dubois, en vanwaar komen die eigendommen?

3,135

(25 replies, posted in Gladio)

Ja, dat is zeker een mogelijkheid. Ik denk dan meer aan een netwerk van drugstrafiek die dient om politieke activiteiten te financieren, en dan zit men al rap bij Iran Contra ex-SS'ers de doodseskader en ... De netwerken die na WOII zijn opgezet door de nasi's moesten vernieuwd of verjongt worden. De nazi's hebben zich tijdens en na WOII veel met drugs bezig gehouden, voor hen was dit niet alleen voor geld te verdienen maar diende dit ook als wapen om opstandige groeperingen kalm te houden zie het Baskenland. Het is misschien ver gezocht maar het is een mogelijkheid. In het Bende van Nijvel-dossier is drugs en extreem rechts niet ver weg. Misschien dat Elio Massagrande er een rol in speelde? En dan heb je nog Farcy, VDB, Claude Dubois en andere figuren.

3,136

(40 replies, posted in Andere)

Werner, ok dat zal wel smile, voor mij blijven er nog een paar opties uit welke hoek zoiets kan komen, doch had ik er wat meer over willen weten.

3,137

(47 replies, posted in Wapenhandel)

Zeker een interessant figuur, ik lees op een site dat hij gesnapt is door een aktetas koffer die ze gevonden hebben ergens. Weer iemand die een opspraak komt door het vinden van een koffer. Blijkbaar een periode van koffers achterlaten. Hier volgt het citaat:

French Connections

A Belgian born on March 31, 1953, Monsieur, nicknamed "the field marshal," had been active in arms trading since the 1980s. He was a participant in the Iran-Contra affair, but the first solid information about his dealings came from the Belgian federal police, who in 1986 found a suitcase in Brussels that belonged to him.

The documents in his suitcase revealed that Monsieur was in contact with the Israeli intelligence service Mossad, as well as Iran, and that he had been attempting to export Armbrust grenade launchers - German-built light anti-tank weapons - without a license. Monsieur obtained false "end user" certificates from other countries, especially the former Zaire."

En de link » www.iwatchnews.org

3,138

(784 replies, posted in 1982)

limboman wrote:

Ik vermoed dat VdE vermoord is omdat hij teveel wist. Volgens mij werd er tijdens de zogenaamde nachtelijke inbraken niet ingebroken, maar hield men er vergaderingen. Jose had immers rechtse symphatien en wie weet vergaderde er wel een uiterst rechte organisatie. Kan het niet zo zijn dat men hier plannen voor de toekomst heeft gemaakt, misschien wel al met de intentie om onschuldigen te doden.

Jose was maar een kleine jongen in het geheel en op een gegeven moment niet meer bruikbaar, daarom hebben ze hem uit de weg laten ruimen. Hetzelfde geldt misschien ook voor de Taxichauffeur, heeft hij niet een van die figuren ooit naar beersel moeten rijden vanuit Brussel en was men bang dat hij, omdat hij Jose kende een link ging leggen. Zodoende heeft men hem ook uit de weg geruimd. het zijn vermoedens, 1 ding is zeker het waren absoluut geen toevallige inbraken die er gepleegd werden.

Daar kan ik ook inkomen temeer omdat alle persoonlijke spullen van VdE verdwenen zijn ook het gerechtelijke dossier is verdwenen, ik vind nogal straf om van toeval te spreken. En als je dan ook kijkt hoe Angelou vermoord is met schotwonden in zijn oor. Dan kun je wel stellen dat ze iets wisten of hadden dat niet mocht gekend worden. Vooral de verwijzing naar Rex en zijn bezoeken aan Spanje doen vermoeden dat het een extreem rechts spoor is.

3,139

(158 replies, posted in 1983)

Ja dat is zo. Er is over Beersel niet zoveel info beschikbaar, het moet heel vlug gegaan zijn de overval. Als ik de versies lees over Beersel is het me niet duidelijk hoeveel wapen ze hadden en of de man met de bijl wel nog een wapen had. Er staat dat hij met de bijl in de hand aankwam, was zijn andere hand vrij of had hij nog een wapen?

3,140

(25 replies, posted in Gladio)

Ja dat is zo, ik vermoed ook dat officiële instanties hier hun handen niet aan vuil willen maken, het gaat hier over het bruut afslachten van kinderen onder meer. Doch de kans dat een groep losgeslagen gekken voor rekening van extreem-rechtse figuren overvallen pleegden en hun eigen perverse neigingen konden uitleven en daardoor een sfeer van angst creëerden die sommigen goed uitkwam sluit ik niet uit. Kijk ook eens hoe het geweld in Italie alsmaar erger werd als voorbeeld.