3,141

(6 replies, posted in Journalisten)

VSE: Veiligheid van de Staat/ Sûreté de l’état zie ook » lib.ugent.be (Opgepast, directe link naar een PDF-bestand.)

3,142

(25 replies, posted in Gladio)

Dag Leo, je hebt een punt wat de 10th SFG en Gladio betreft. Ik bedoelde dat de 10th SFG al jaren bezig is met opleiding van bepaalde groepen en dat hun aanwezigheid bewezen is bij brandhaarden zie Oesling maar ook in andere conflicten in Europa in de jaren 80. Ik zie ze ook geen aanslagen plegen of plannen op warenhuizen in Belgie. Maar ik kan me wel voorstellen dat ze zoals een arend van op grote afstand alles in de gaten houden. Wat Gladio Belgie betreft dat is zo, de meeste van de mensen waren trouwens vaderlandlievend buiten een paar extremisten die meer voor eigen rekening reden.

Doch er zijn wel degelijk plannen en acties geweest voor het destabiliseren van Europa, zie Italie, Zweden, de aanslagen in Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. En dit hoeft daarom niet direct met het bestaande Gladio netwerk te maken hebben, er wordt verschillende keren verwezen naar andere netwerken in het rechtse kamp. En dan kom je meer bij de groepen die in de jaren 70 een Europese staatsgreep wilden opzetten. Dan kom je ook bij bekende namen uit in het bende dossier die Europese connecties hadden, en een veilige haven vonden in Spanje of Latijns Amerika als vluchtroute.

Het is zo ik zoek het soms ver.

3,143

(25 replies, posted in Gladio)

DeadLetterBox wrote:

Inderdaad, het is niet onmogelijk, alhoewel dat de 10th dan niet meer dan een middel is om het doel te bereiken.

Ja, op de achtergrond zijn ze actief voor opleiding en voor het geval dat het grondig verkeerd loopt om in te grijpen. Het is me opgevallen dat overal waar vuurhaarden waren in Europa toen dat ze wel ergens in de buurt waren (Italië, Spanje, Eta, Libalon ...). De SF werken zowel mee aan officiële acties als aan clandestiene.

3,144

(25 replies, posted in Gladio)

En dan heb je dit:

Volgens het onderzoek van de Belgische senaat naar Gladio pasten de misdaden van de Bende van Nijvel mogelijk binnen het Gladio-netwerk van de Amerikaanse inlichtingendiensten, wiens acties de invloed van het communisme in West-Europa moesten ontmoedigen. Leden van de Belgische Parlementaire Onderzoekscommissie belast met het onderzoek naar de onthullingen over het bestaan in België van een clandestien internationaal inlichtingennetwerk, bekend als de Gladiocommissie, verdedigden dit verband. Commissievoorzitter Roger Lallemand schreef de aanslagen toe aan het werk van buitenlandse geheime diensten, die als doel hadden de binnenlandse Belgische democratie te beïnvloeden."

Vooral de laatste zin met verwijzing naar buitenlandse leden van Gladio. Misschien de Italiaanse connectie (via Spanje naar België) die niet mocht onderzocht worden? Ik ben maar aan het zoeken en stel toch vele mogelijke verbanden vast.

Steeds zijn 10th special forces er ergens in de buurt op de verre achtergrond. Hun opleiding is voor een deel het bevorderen en creëren van netwerken. Die mannen worden geselecteerd op deze kwaliteiten zoals minimum 4 talen spreken en hebben een intelligentie die boven het gemiddelde is. Dit zijn niet de eerste de beste maar gasten die tot het uiterste gaan.

3,145

(78 replies, posted in Bewijsstukken)

Kan een wapenkenner me helpen? Klop het dat de FABARM riot guns werden gebruikt voor zwijnenjacht in Italië? En was dit een veel voorkomend wapen of merk in België toen? En had dit wapen een speciaal eigenschap dat andere riotguns niet hadden?

3,146

(158 replies, posted in 1983)

Dat is nu juist het punt wie neemt nu een bijl mee op overval enkel om de draden mee door te slaan, terwijl een tang of een snok aan de draden voldoende was. En een goede tomahawk heeft de eigenschap dat je mee kan werpen.

De bijl doet er niet zoveel toe. Het is jammer dat er weinig gegevens beschikbaar zijn over de daders. Een tekening van hoe ze er uitzagen zou al leuk zijn. Er waren daar toch getuigen en er zijn toen tekeningen gemaakt van de daders vermoed ik. Weet iemand waar ik die kan vinden of zijn er toen geen tekeningen verschenen in tijdschriften?

3,147

(40 replies, posted in Andere)

dim, ik heb het nagezien je hebt gelijk. De Italiaanse prins was in Spanje, daarmee dacht ik dat het een Spaanse prins was. hmm Toch wel een heel boeiend verhaal. Ook het onderzoek naar de Italiaanse connectie is mager gedaan door gerecht. Er is via die weg een lijn naar het blauw bloed en andere machthebbers.

3,148

(158 replies, posted in 1983)

Ik bedoel niet dat de bijl is meegenomen om een statement te maken. Het is meer in de zin van: een bijl meenemen voor een overval je moet er maar aan denken. Ze hebben hun uiterlijk voorbereid om er stoer of bedreigend uit te zien. Stoere mannen met lange jassen met een kap riotguns, maskers en een bijl. Wie denk er nu aan om een bijl mee te nemen. Je moet er een hebben het gewoon zijn om het gebruiken een beetje een bijlliefhebber zijn. Het kan zijn dat er de ruimte waar ze zich klaar maakten een bijl aan de muur ging of zo, en dat 1 zei dit neem ik ook mee, of zoiets.

Opeens bij het surfen kwam ik altijd maar die bijl tegen bij de Italiaanse fascisten zij hebben iets met bijlen. En hebben ook contacten in België. En vroeg me af welke bijl het nu juist is. Ik ben er ook altijd vanuit gegaan dat het een soort van een tomahawk bijl was, ik heb er zelf zo een heel handig voor van alles en nog wat. Maar die hebben een steel van +- 40cm zeer handig voor in kleine ruimtes zoals de tunnels.

Was de dader met de bijl ook bewapend met gun? Misschien is er ooit een tekening geweest van die bijl?

3,149

(40 replies, posted in Andere)

dim wrote:

Je bedoelt Italië, vermoed ik, niet Spanje. Prins Borghese.

Ik zal het nog eens opzoeken, maar ik dacht Spanje. Ik heb de laatste tijd op spaanse en Italiaanse sites gezeten en rap gelezen dus ik kan het door alkaar gehaald hebben. Het was iets met Otto Skorzeny.

3,150

(158 replies, posted in 1983)

Leo, het is gewoon een bedenking omdat er duidelijk word gesproken over een vikingbijl en niet over een houthakkersbijl. De vikingbijlen bestaan ook met een lange steel 85 cm en kleiner. Een brandkast sla je niet open met een bijl. Als je op Google zoekt op vikingbijl zie je duidelijk bovenstaande bijl.

Misschien zijn er tekeningen gemaakt door het gerecht van de overvallers met de bijl? Ik vroeg me gewoon af welke bijl het zou zijn.