231

(182 replies, posted in Gladio)

Toch even vermelden dat (voor sommige kringen) 'prettig' neveneffect van 9-11 was dat Bush verklaarde dat de USA in oorlog waren. Dit betekende (ondermeer) dat één van NATO-partners effectief was 'aangevallen' (act of war), hetgeen ook inhield dat de NATO nu in actie kon komen, ook buiten de grenzen van N-Amerika en Europa. Na de illegale oorlog in Joegoslavië kon de NATO nu een optreden in pakweg Afghanistan rechtvaardigen.

Misschien heb ik iets gemist, maar ik kan me niet  herinneren dat er ooit een echt politiek debat is geweest over de wijziging van het NATO-mandaat (van 'bescherming van de grenzen van N-Amerika/Europa' naar 'offensieve operaties in het buitenland')? Fait accompli. Nu we weten dat Al Qaeda CIA-gestuurd is (zoals vandaag in Libië, Syrië) kan men zich afvragen wat de NATO eigenlijk in Afghanistan doet. Behalve het bewaken van de opiumvelden en de opiumoogst dan.

232

(161 replies, posted in Bibliografie)

Merovinger, met infowars moet men een beetje voorzichtig zijn. Alex Jones is een schreeuwlelijk die zijn centen verdient met het aanbrengen van spectaculaire nieuwtjes. Zijn zaken gaan zeer goed ook! De thema's die hij aanbrengt zijn meestal de aandacht waard, de manier waarop ze gebracht worden is een ander paar mouwen. En hij ontwijkt graag het thema 'Joodse manipulaties'. De info over de aankoop van miljoenen rounds 'hollow point' voor binnenlands gebruik in de USA zal wel kloppen. Goeie vraag: waarom nu? Waarom zo veel? Waarom hollow-point? Nog meer goeie vragen: waarom de FEMA-kampen uitbouwen? Waarom prikkeldraad als het gaat over kampen voor de opvang ingeval van (natuur)ramp? Waarom DHS, TSA, ...?

We raken er aan gewoon, blijkbaar, maar: waarom alle persoonlijke gegevens vrijgeven + vingerafdrukken + iris-scan enkel om naar de USA te mogen vliegen? Terrorisme? Flauwekul. Hoeveel terroristen zijn er dan al opgepakt en veroordeeld? Euh, een paar? De 9-11 verdachten worden berecht in het geheim, voor een Krijgsraad! Ik weet niet, maar bij mij komt dan het begrip Gestapo op. En dan spreken we nog niet over het globale afluisteren via Echelon, alle Microsoft producten, Google, Facebook, Twitter, ... kijk even na onder FIRSTFRUITS, TRAPWIRE, ... globale face-recognition aan de hand van onder meer Facebook data. Alles wat technisch mogelijk is, doen ze ook. Onze mening wordt niet gevraagd. De politici zwijgen. National security, my ass!

De NSA heeft net intrek genomen in splinternieuwe gebouwen; de technische mogelijkheid bestaat om van iedere aardbewoner een file aan te leggen en een predictive analysis software voorspelt of je een misdaad zal begaan. Knettergek!

ATLAS: nee ik heb niet met deze agenten gesproken. Ik vrees dat die mannen er zelf niet veel van hebben gesnapt. Begrijpelijk. Gaat allemaal ver boven hun (en ons) petje. Hoewel de oorsprong van het Atlas netwerk eigenlijk redelijk voor de hand liggend is.

233

(47 replies, posted in Wapenhandel)

Dit alles lijkt erg ver weg van het bed van Jan-met-de-pet, maar is het niet. In het Atlas rapport zijn links terug te vinden naar Ops Hammer/Stillpoint. Het daar genoemde bedrijf New Republic (/Ameritrust) was één de vele cover-firma's (CIA, FBI) die werd gebruikt voor de valuta-oorlog tegen de Roebel. Het bedrijf M&S (link Brandwain-gang) International uit Antwerpen werd gebruikt als doorgeefluik.

Bankrekeningen bij de ASLK werden gebruikt voor transfers. Tegelijk liepen de Iran-Contra ops, gestuurd door WACL, en de gelinkte drugs-wapenhandelaars en de witwas via de BCCI. Ook in België (Vliegveld Bierset). Dit alles uit het naaikastje van de grote drakendoders Ronald Reagan en Bush Sr. in 1981. Hoeveel wist Cools hierover? Hoe ver weg is dan de Bende van Nijvel?

234

(47 replies, posted in Wapenhandel)

Een ander voorbeeld is de Russische top-gangster Mogilevitch die door de Belgische diplomaat Alfred Cahen documenten kreeg uitgereikt zodat hij zich vrij kon verplaatsen in de EU. Zie ook Atlas Rapport. Als zulke personen worden ingezet om delen van 'officiële' geheime ops uit te voeren, worden ze tijdelijk 'untouchable', ook al staan ze op de opsporingslijsten van Interpol.

In dit geval is Mogilevitch volgens mij ingezet bij 'Yeltsin-gate', staatsgreep door Yeltsin, diefstal van de goudvoorraad, het kelderen van de Roebel door valuta-manipulaties, het versjacheren van de industrie, privatizeringen, ... kortom de economische oorlogsvoering die geleid heeft tot de collaps van de USSR. (Ops HAMMER/STILLPOINT). In de achtergrond hiervan zag men natuurlijk de schimmen van de Wall Street hyena's en de  politieke jakhalzen die zich op het karkas stortten.

235

(47 replies, posted in Wapenhandel)

Handelaren van dit kaliber hebben meestal enkele titels van 'ere-ambassadeur' of 'consul' die hen het leven gemakkelijker maken. Het zijn echte titels die voor veel geld worden verkocht door corrupte regimes (Somalië, Senegal,...) maar die hen evengoed toelaten diplomatieke onschendbaarheid in te roepen als dat nodig is. Dit wordt getolereerd. En men wil de soevereine staatshoofden die de pass hebben uitgereikt meestal niet voor het hoofd stoten. Als de dingen echt uit de hand lopen, dwingt de CIA (Mossad, MI6..) de regering wel de pass in te trekken. Verschillende nationaliteiten helpt ook wel.

Toen Al Khassar in de 80s aan de Duits-Oostenrijkse grens werd aangehouden, stonden de telefoons in de Duitse en Franse ambassades snel roodgloeiend. Hij werd afgehaald door de BND en 'verhoord'. Daarop stapte hij in zijn privé-jet en vloog naar 'huis': Palacio de Mifadil in Marbella, waar ook het topyacht van Kashoggi vaak lag aangemeerd. Geen vuiltje aan de lucht.

236

(47 replies, posted in Wapenhandel)

Men moet goed begrijpen dat bepaalde wapenhandelaars, die een bepaald 'niveau' hebben bereikt, gewoon met rust gelaten worden omdat alle partijen - ook onderlinge rivalen - op hen beroep doen. Het zijn personen van wie men zeker weet dat ze de bestellingen, hoe delicaat ook,  op tijd en zonder fout zullen leveren. Deze tussenpersonen zijn voor alle partijen nuttig (ze moeten echter  met gedoseerde intel de dreigende geheime diensten sussen) dus laat men begaan. Voor de handelaar zelf is het koorddansen, natuurlijk. Quid pro quo. Connecties vooral.

Iedereen wist toch dat Kashoggi, Al Khassar, Monsieur, ... internationale wapenhandelaars waren? Zelfs wij wisten het. Waarom werden ze niet opgepakt? Al Khassar heeft bv. gewaarschuwd vlak voor de PanAm 103 Lockerbie aanslag. Info die hem goede punten had moeten opleveren bij de CIA. Maar zijn info paste niet in de plannen.

237

(7 replies, posted in Nieuws)

the end, inderdaad, dat was één van de aspecten van de 'bevrijding' van Libië. Voeg daarbij de weigering van Kadafi om in dollars te worden betaald voor zijn olie. Zolang de US militaire machine de rest van de wereld kan dwingen om hun bedrukte biljetten te aanvaarden als betaling voor echte dingen, kan de FED gewoon geld blijven bijdrukken. De (relatieve) sterkte van de dollar steunt momenteel op de militaire overmacht want het wantrouwen groeit.

De FED (1913) is een privé-bank, opgericht door het Rothschild-Rockefeller (Warburg, Harriman-Bush) netwerk. Midden 19de eeuw controleerden de Rothschilds reeds tientallen centrale banken, o.a. Bank of England. Soeharto, hoewel 'links' en bevriend met JF Kennedy, wou al in de 1950s een Aziatische goudmunt starten. JFK had plannen om een nieuw monetair systeem te installeren in de USA. Het is namelijk ABSURD dat een soevereine natie geld moet lenen (+%) van een privé-bank. Een CIA-coup in 1965 bracht Soekarno aan de macht.

238

(7 replies, posted in Nieuws)

Het zijn nu net die dikke mistwolken die verhullen wat de 'echte' plannen zijn. Het publiek wordt daardoor gedwongen ofwel onverschillig te blijven ('wat kunnen wij er aan doen?') ofwel te 'geloven' in één van de vele versies van de feiten. Geloven is twijfelen aan de andere versie, tot men het opgeeft te proberen er een touw aan te knopen. Dat is trouwens de bedoeling.

Als men de mentaliteit, werkwijze en de agenda van 'powers that be' kent, dan kan men het patroon wel herkennen. De meeste mensen gaan ervan uit dat al die gebeurtenissen die ze niet begrijpen uiteindelijk wel goed bedoeld zijn, voor onze bestwil. Want kijk hoe goed het ons gaat? Gevaarlijke logica. Kijk naar Griekenland en Spanje, bij onze achterdeur. Als het systeem zich tegen ons keert, zijn we binnen de 6 maanden plat.

Wat als we ooit de rekening gepresenteerd krijgen voor onze luxe (uitbuiting van de derde wereld, oorlogen, staatsgrepen, fraude, ...). 'Wir haben es nicht gewusst'? We lopen al decennia lang aan het handje van Uncle Samuel. Maar Uncle Samuel is ondertussen een gevaarlijke gek geworden. "De grootste  realisatie van propaganda is misschien wel de totale onwetendheid van het (Amerikaanse) volk over de wreedheden die in hun naam worden begaan. Dat is geen toeval."

239

(7 replies, posted in Nieuws)

USA propaganda naar nieuw wereldrecord in hypocrisie? In Syria loopt gewoon het 'standaard scenario' met steun aan en bewapening van de 'oppositie', infiltratie van huurlingen vanuit Zuid-Turkije (deels Al Quaeda, betaald door US, Sauds, Qatar) die een bloedige burgeroorlog uitlokken om een 'humanitaire ingreep' te rechtvaardigen.

» YouTube | YouTube

240

(161 replies, posted in Bibliografie)

Ludoke, wat had dat geflirt van links met Albanië eigenlijk te betekenen? Dat land was een rampgebied. Als show-case voor het 'succes' van het communistische systeem zou toch eerder Joegoslavië geschikt zijn geweest?

Jij bracht Dagonnier ook in verbinding met de PIDE van dictator Salazar » Wikipedia