51

(48 replies, posted in Bibliografie)

Bedankt, Ben! Na de publicatie van 'Crapule de Luxe' in 2012 wilde ik uitvlooien waarop de vreemde beweringen van het Atlas Rapport gebaseerd waren. Wie en wat werd bedoeld met de 'Absolute Macht'? 'Controle over 50% van de economie'? Via de Raad van de Journalistiek kreeg ik toegang tot de archieven van Walter De Bock. De informatie die ik daar vond stelde mij in staat om enkele antwoorden te formuleren. Ik vond er samenhangen tussen de affaire Cools, Agusta, de Loden Jaren, ... en de Bende van Nijvel.

De Bende is niet het hoofdthema van mijn boek, maar ik breng wel enkele nieuwe elementen naar voor die m.i. niet gekende aspecten van de Bende-feiten  bloot leggen. In de archieven WDB vond ik de notities van magistraten, uitspraken van Cocu, Lekeu, Goffinon, Sik ... hints en verklaringen van informanten, stapels aantekeningen van François Raes etc ... Een schat aan informatie die jammer genoeg zelfs verborgen was gebleven voor bende-expert Guy Bouten.

Ik beperk mijn uiteenzetting voorlopig, ook al om sommige slapende honden niet al te vroeg wakker te maken. Binnenkort meer. Veel meer.

52

(643 replies, posted in 1983)

François Raes had een goed uitgewerkte hypothese over Temse. Hij liet een stapel notities achter in het archief van Walter De Bock, en een gedetailleerd schema. Meer hierover in mijn boek 'De Elite van de Macht' dat volgende maand verschijnt (Uitgeverij Van Halewyck).

53

(35 replies, posted in Westland New Post)

Als men het heeft over der de WNP bovenbouw mag men zeker Burafex niet vergeten, die de Ordres de Mission gaf aan de WNP. Meer hierover in mijn boek 'De Elite van de Macht. De Macht van de Elite.' Dat eind september zal verschijnen (Van Halewyck).

54

(969 replies, posted in Bende De Staerke)

the end wrote:

Walter, bedoel je de getuigenis van een ver familielid, die De Staerke herkende aan zijn houding en manier van wandelen?

Nee, dit moet een andere zijn. Hij ontsnapte zeer nipt aan de dood op de parking. Durfde pas in 89 te getuigen. Meer info in mijn boek 'De Elite van de Macht. De Macht van de Elite'. Verschijnt eind september bij Van Halewyck.

55

(77 replies, posted in Staatsveiligheid)

Een paar maanden geleden liet Albert Raes weten dat hij een boek klaar had en een uitgever zocht. Dat moeten we dan normaal gezien in het najaar zien verschijnen.

56

(969 replies, posted in Bende De Staerke)

Een getuigenis uit '89 wijst nochtans met stelligheid Philippe De Staerke aan als schutter op de parking Aalst op 9 november 1985.

57

(48 replies, posted in Journalisten)

Van september 2014 tot mei 2015 heb ik vele uren doorgebracht in de KUL bij het doorploegen van de Walter De Bock-archieven. Een deel van wat ik gevonden heb zal te lezen zijn in mijn tweede boek 'De Elite van de Macht. De Macht van de Elite'. Uitgever: Van Halewyck. Eind September zal het te koop zijn. Er zitten nogal wat nieuwigheidjes in die ook de Bende van Nijvel-forumisten zullen interesseren.

58

(782 replies, posted in Westland New Post)

Ik meen te kunnen lezen (onderste lijn rechts): 2000 CPX Junker. In de militaire wereld staat 'cpx' voor 'command post exercise'. CPX wordt gebruikt voor elke oefening waarbij niets gebeurt op het terrein, geen echte operaties, alles is 'simulated'. Doel: Testen van procedures, checklists, telecom, inter-forces comm, bevelsvoering, chain of command...

Dus: 'Exercise Junker' (?). De SS had iets met 'Junkers' (de geplande opvolgers van de eerste generatie SS oficieren).

59

(22 replies, posted in Politiek & Business)

Inderdaad B61 in Kleine Brogel. Ze zijn gestockeerd in het SAS, Special Arms Storage, niet in de vliegtuigshelters. Tot het moment van hun release door Washington zijn ze in custody van het US detachment ter plaatse. Ze worden regelmatig voor onderhoud teruggevlogen naar de USA. Belgische F-16 mogen nooit taxiën of opstijgen met een nuke. Enkel in geval van een echte tasked mission.

De code om de B61 te wapenen ('enable') vanuit de cockpit is een six-figure code, die vanuit Washington aan de cdr van US Det wordt gezonden ingeval van echte tasking. Het zijn tactische wapens (geen strategische) met een radar in de neus (voor de desired height of burst). De yield van de bom kan worden ingesteld, ook de height of burst (in functie van het target). De verschillende yields van de B61 vindt men terug op internet. De hoogste yield = X maal Hiroshima. Niet lichtzinnig te gebruiken dus.

60

(77 replies, posted in Staatsveiligheid)

Albert Raes heeft naar eigen zeggen een boek klaar dat wschl. in het najaar zal uitkomen.