11

(176 replies, posted in Onderzoeksdaden)

En Michele Dewit werkte bij hem » Forum

12

(176 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Tip uit Montpellier. Had Achille Haemers daar geen winkel? En was er niemand die bij hem werkte in die winkel?

13

(176 replies, posted in Onderzoeksdaden)

En iemand die 'onder de radar van de speurders' bleef. Zou dat ook voor dit forum gelden? Spannend inderdaad!

14

(1,219 replies, posted in 1985)

En misschien dat het dan niet zoveel meer uitmaakt, maar waar ik eerder naar verwees (de andere agent die ook geschoten zou hebben) stond al gewoon op deze site:

"Wij, eerste vaststeller, hebben met onze riotgun één maal gevuurd in de richting van de man op de hoek van de uitgang van de parking van Delhaize. Agent Nevens Eddy heeft met zijn dienstwapen Smith & Wesson één maal gevuurd in de richting van dezelfde persoon die terug op de parking liep. Vervolgens is er een donkere wagen van de parking komen gereden."

"Achter het voertuig, waarvan de achterdeur openstond, liep één van de daders met een riotgun. Op deze dader werd door agent Arijs Jean-Marie één keer gevuurd met zijn dienstpistool FN 7,65 mm. De dader is achteraan in het voertuig gesprongen. De wagen is in grote snelheid vertrokken via de Geraardsbergsestraat. Agent Nevens Eddy heeft nog drie keer gevuurd - vier keer, blijkt later - op het vluchtend voertuig. Agent Arijs Jean-Marie heeft eveneens één maal gevuurd op het voertuig."

Als ik het goed begrijp is er dus eigenlijk door drie verschillende personen gevuurd, en door twee van hen (Eddy Nevens en Jean-Marie Arijs) op de wegrijdende auto?

15

(1,219 replies, posted in 1985)

Ik heb pas nog ergens gelezen over de tweede agent die schoot (ik denk ergens op dit forum). Ging erom dat hij maar een keer geschoten zou hebben (tegenover de meerdere schoten van Eddy Nevens), maar ik meen mij te herinneren dat daar gezegd werd dat hij ook met zijn pistool en niet met een riot gun zou geschoten hebben. Eens kijken of ik het nog kan terugvinden.

16

(23 replies, posted in Hypotheses)

Twijfelachtig inderdaad, maar misschien ook owv de eerder beperkte (?) informatie die daarover op het forum verschenen is.  Dat is destijds toch een paar keer geinsinueerd door leden die meer op de hoogte waren van de details. Ik zou anders dat document van Kuros wel eens graag onder ogen zien (en ik niet alleen denk ik).

17

(133 replies, posted in Organisaties)

Was dat toen eigenlijk al algemeen geweten dan?

18

(268 replies, posted in 1980-1989)

dim wrote:

..."Looping" (angstaanjagend persoon betrokken bij trafiek met slangen uit Afrika - hij had een wapenwinkel "Exposition Shop" bij de gevangenis van Vorst, wat een trefpunt was voor skins dewelke hij beschermde en leden van l'Assault en FN, later nam hij de winkel Clash City Record over dewelke nadien de alpinistenwinkel Les Caves de l'Aventure werd; mogelijk was zijn naam Patrick M. maar dat is onzeker), ..., "La bête", ...

He, waarschijnlijk wederom dom toeval, maar stond er niet in het boek van Geens dat de  bijnaam van Eric Lammers 'Het Beest' was en dat iets te maken had met zijn uitzonderlijke kwaliteiten als alpinist? Alpinisme lijkt me nu ook niet zo'n grote scene te zijn in België... Had deze Looping ook die alpinismewinkel of wordt in de oorspronkelijke tekst gewoon bedoeld dat dat later Les Caves de l'Aventure huisvestte?

19

(268 replies, posted in 1980-1989)

Wel, met Iran-Contra is Maltais in ieder geval ook niet ver weg...

20

(268 replies, posted in 1980-1989)

dim wrote:

In de buurt van Cartago. Waarom?

Gewoon dom toeval eigenlijk. Toen ik jouw post las, was ik net dit aan het lezen over de Ecoovie-sekte waaruit blijkt dat 'Norman Williams' momenteel in Granada in Nicaragua zit » retirenicaragua.wordpress.com

Vlakbij Costa Rica dus, waarmee ik niet wil gezegd hebben dat die twee dingen iets met elkaar te maken hebben.