101

(7 replies, posted in Hypotheses)

Zou het niet nuttig zijn, gezien de stand van de feiten, en het feit dat het nu wel vaststaat dat de Bende van Nijvel gelieerd was en is, gezien de manifeste onwil tot een grondig onderzoek, aan de Belgische Staat, om niet langer gewoon te spreken van de Bende van Nijvel, maar te spreken van de Staatsbende van Nijvel?

Als men nog een doorbraak wil forceren kan dit enkel door een beroep te doen op de macht van het getal, en daar de meeste mensen zich niet informeren omtrent een dergelijke kwestie, of slechts heel oppervlakkig, lijkt de juiste naamgeving erg belangrijk!

Want, maak U geen illusies, het feit dat men nu een aantal speurders gaat toevoegen aan de Cel Waals-Brabant is volgens mij ingegeven door bepaalde onthullingen en gevolgtrekkingen op deze website!

Ik weet het, het is een beetje provocatief, maar waarschijnlijk de enige manier om er nog iets aan te doen!

Ben, je hebt eigenlijk gelijk, we moeten ons ervoor hoeden onze kritiek en ons scepticisme niet te richten op mogelijk positieve wendingen in het onderzoek, en ook realistisch zijn, daar een goed gerechtelijk onderzoek nu eenmaal traag, maar wel zeker verloopt.

Er is bovendien een niet denkbeeldig risico dat we onvoldoende onderscheid maken tussen blunders uit het verleden en een mogelijk nieuwe en frisse wind die door het onderzoek en door justitie kan gaan waaien. Dus tik ons maar op de vingers als we te eenzijdig zijn met kritiek. Is de taak van u als webmaster. Thx voor de reactie.

103

(5 replies, posted in Onderzoekspistes)

En nogmaals, men moet niet komen klagen dat men zelf verdacht wordt, als er onverklaarbaar veel op onverklaarbaar eigenaardige wijze, misloopt in een onderzoek!

Bij deze wens ik te signaleren dat het interessant 'zou kunnen zijn' om de plaatsen waar de 'gekende' bendefeiten zich afspeelden, aan te duiden op een kaart met de indeling van België in gerechtelijke arrondissementen, dat zijn er 28 als ik me niet vergis. En dit om de mij evident lijkende volgende redenen:

De eerste bendefeiten in 82'-83' speelden zich voornamelijk of in hoofdzaak, naar ik vermoed, (daarom zou een kaart interessant zijn) af in de gerechtelijke arrondissementen waar Deprêtre, Jaspar en Poelmans rechtsbevoegdheid hadden, als procureur des konings of procureur-generaal. Dus stel dat er sprake is van een politiek en of terroristisch netwerk (ik acht de kans buiten Aalst op circa 95 procent), dat aanzienlijke macht had, hetzij via de link naar de sexevennementen, hetzij via de link naar de stay-behind organisatie gladio, hetzij via beiden, dan zal men toch wel het zekere voor het onzekere nemen, niet, en proberen, op voorhand ervoor te zorgen dat men de feiten daar pleegt waar men mensen in zijn zak heeft zitten. Wat achteraf gezien vrij goed gelukt blijkt als we de manipulaties van het onderzoek in ogenschouw nemen.

Denk persoonlijk dat tal van getuigenissen, beïnvloedingen van het onderzoek, en wel zeer toevallige banden in ieder geval, wijzen in de richting van Deprêtre, Jaspar en eventueel Poelmans. Het is ook in die optiek dat de aanslag in Aalst niet in het rijtje past. Want daar zitten we plotseling in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Verbeter mij gerust als ik fout ben, of toch althans buiten de invloedssfeer van die heren. Wat stellen we bovendien vast: voor zover ik weet werd De Staerke in verdenking gesteld voor Aalst, en ik denk terecht. Wat ik dus denk is dat Aalst, misschien ten dele? uit dezelfde daders bestond, maar dat er een andersoortig motief was. En Troch en Delta zijn dus eigenlijk al verder geraakt in hun onderzoek, via dezelfde daders, hoewel het over andersoortige feiten ging. Bovendien was er te veel tijd tussen.

En om wat te doen, om de hersenspinsels van een wichelroedeloopster na te trekken, genaamde Danièle Zucker, te belachelijk voor woorden. Zeker als alle elementen in het dossier zitten en één lid met 100 procent zekerheid gekend is. Zo'n profiler, is natuurlijk ideaal om nog wat misleidende, waardeloze lijnen in het onderzoek in te brengen.

106

(601 replies, posted in Hypotheses)

Men mag niet vergeten dat de feiten in 1985, na 22 maanden stilte, moeilijk in te schrijven zijn in het vaste stramien van de Bende van Nijvel. Willy, als gij zegt, dat de feiten alleen nog opgelost zouden kunnen worden als iemand spreekt, dan kent gij het dossier niet, er zijn genoeg mensen, waarvan de betrokkenheid, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtsreeks bij de Bende van Nijvel, vaststond, die gesproken hebben, hetzij in België, hetzij in Italië, dat is het punt niet, en er is een positieve dna-analyse, het punt is dat de waarheid niet mocht of mag uitkomen.

107

(12 replies, posted in Politiek & Business)

Tja, de uitvoerders van de aanslagen van de Bende van Nijvel, dat moeten natuurlijk mensen met een criminele inslag geweest zijn. Die zullen dus niet meteen brave lammetjes geworden zijn na de Gladio-acties. Maar men moet denk ik wel opletten met alle criminele feiten van personen die werkzaam waren voor gladio aan gladio toe te schrijven. Alhoewel ik wel vermoed dat dit de personen in kwestie een quasi-immuniteit moet hebben opgeleverd daar zij teveel wisten.

De laatste aanslag van de Bende van Nijvel (Aalst) moet misschien ook in dit verband gezien worden. Wil ook eventjes aanstippen dat de onthullingen van Dhr. Eyskens de parallellen tussen de gladio-acties in Italië en België voor de zoveelste keer bevestigen (cfr. geval Aldo Moro). Ik denk dat de belangrijkste acties van Gladio(SDRA-8) in de jaren'80 moeten gezien worden als een geval van contra-terreur tegen CCC en het proberen in de schoenen schuiven van de CCC van allerlei gevallen van staatsbanditisme.

Met alle respect, maar de personen die lid waren van CCC zijn eigenlijk veroordeeld door het Belgische Gerecht, en dus de Belgische Staat, voor feiten die via infiltranten van Gladio in CCC en door en met medeweten van het Belgisch Gerecht en de Belgische Staat gepleegd werden.Die mensen van CCC, die zijn vooral misbruikt door de ergste gansters die er zijn, C.I.A. , SDRA-8(Gladio), Belgische Staatsveiligheid, sommige gerechtelijke en regeringskringen, bepaalde politie- en defensiekringen.

108

(1 replies, posted in Vragen)

Moeten wij vandaag niet concluderen dat het dossier-Bende van Nijvel te zeer politiek geladen is (GLADIO-leden, veiligheidskorpsen, dekking door ministers) opdat het binnen het gerechtelijk systeem van een klein en economisch kwetsbaar landje als België een oplossing kan krijgen, tenzij men de jarenlange doofpotoperatie met als sluitstuk de cel Waals-Brabant als een oplossing beschouwd.

Zou een klein land als België de moed en de verstandelijke vermogens bezitten om een economisch zeer machtig land als de V.S. voor het hoofd te stoten, maar neen. Zolang dit dossier in kringen blijft van het Belgisch Gerecht en de Belgische Parketten, zal er niets gebeuren. Men moet dit dossier behandelen als een geval van OORLOGSMISDADEN, en overhevelen en voorleggen aan het Internationaal Strafhof in Den Haag, eventueel samen met verwante feiten, denken we aan de gebeurtenissen in Italië, de moord op de zweedse premier Olof Palme e.d.

Denk dat dit ook belangrijk is voor eventuele slachtoffers en hun familie wanneer zij er nog hoop op hebben dat dit dossier via gerechtelijke weg zijn beslag zou krijgen. Ik denk dat de communistische dreiging begin jaren '80 reëel was in Europa (en het communisme is natuurlijk een misdadig systeem, maar rechtvaardigde dit dergelijke technieken? Kon men hier niet binnen de grenzen van de rechtsstatelijke orde een oplossing aan geven?)

109

(51 replies, posted in Roze Balletten)

Tja ministers of ex-ministers? Kantschriften van Van Brussel-De Jonghe vermelden Claes. Heb dat maar eens diagonaal kunnen lezen tot hiertoe. Zijn alle politieke families vertegenwoordigd: socialisten/ katholieken en liberalen. Ook Mathot en Coëme behoren tot de mogelijkheden. Wie zal het zeggen? Genoot hoge bescherming, heeft ooit laten ontvallen dat hij in de Agusta-affaire nooit veroordeeld zou zijn geweest als Boudewijn nog geleefd had.

Me dunkt dat die uitspraak voldoende aangeeft waartoe Claes in staat was. Maar kan toch moeilijk geloven dat die man zo dom is om aan zulke dingen mee te doen, lijkt me onwaarschijnlijk. Maar vindt het hoogst eigenaardig dat hij in de kantschriften van Van Brussel-De Jonghe opduikt.

En dat ze niet komen klagen dat er cowboyverhalen opduiken, dan hadden ze het onderzoek maar moeten laten voeren, en niet saboteren, om welke redenen dan ook.

110

(81 replies, posted in Robotfoto's)

Er staat een zeer gruwelijke foto op dit forum, van een zekere Thierry Smars geloof ik, vertoont deze geen gelijkenissen met robotfoto 22? Maar hoe komt een dergelijke foto op dit forum? A propos, betreffende de gelijkenis met Vandeuren, heeft iemand soms een foto van deze meneer Vandeuren.