61

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Het gegeven dat iets in een PV wordt opgenomen wil helemaal niets zeggen. Meerdere ministers. Direct contact met Nihoul én Bouhouche samen. In 1 hotel. Een hotel. Werkelijk?

62

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Ben wrote:

"Nihoul is gezien samen met de entourage van de Bendeverdachten én enkele ministers in een Brussels hotel", antwoordt hij. "Daar stel ik me toch vragen bij."

Van alle verhalen op dit forum die niet werkelijk hebben plaats gevonden, dit nog het minst van al.

Zijn interviews vind ik op zich zeer interessant, maar hij trekt gewoon veel te snel conclusies. Kan het? Past het in mijn verhaal? Dan is het zo. En dan zijn die conclusies voortaan vaststaande feiten waar ik verder in het boek nieuwe conclusies op bouw. Waanzin.

Hopelijk is het wat meer dan een recyclage van vorige boeken.

65

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Men kondigt het DNA-onderzoek aan omdat men wil tonen dat men moeite steekt in het onderzoek. Dat men de resultaten van een lopend onderzoek niet meteen publiceert is toch evident. Buiten een aantal mensen hier op het forum is er niemand die twijfelt aan de oprechtheid van het huidige federaal parket zoveel jaar na de feiten.
Een proces is quasi onmogelijk en daarom is men - zoals de woordvoerder van het federaal parket in Faroek liet doorschemeren - een eindconclusie aan het schrijven als antwoord op de vragen die vooral de nabestaanden zich stellen met alle mogelijke elementen die deze analyse ondersteunen. Men gaat nu niet met alle gretigheid en publiciteit springen op het "spoor" van de pseudoradicale moslims, omdat dit de geloofwaardigheid van hun conclusie zou aantasten.

66

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

Wij doen in het begin ook beroep op enkel marginale criminelen, niet bepaald goede moslims (want ze drinken alcohol), maar die zijn tenminste al vertrouwd met de misdaad.

Weet je zeker dat zij alcohol dronken of is dit een aanname omdat ze anders niet passen in profiel van bende van nijvel. Bij Van Den Eynde stal men ook parmaham en boerenpaté. Ik veronderstel dat ze dit niet hebben doorverkocht via een zoekertje in de krant?

67

(70 replies, posted in Andere Personen)

Lijkt qua baardgroei een beetje op man met baard in post 2 onder “Onbekende robotfoto’s” op dit forum.

68

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

Wie zegt er dat er geen eis geuit werd? Denk je dat terreurgroeperingen als Abu Nidal dat doen met de fanfare voorop? De Palestijn die zij wilden vrij krijgen werd uiteindelijk in 1990 geruild voor de familie Houtekins-Kets,opvarenden van het schip de Silco, die meer dan 5 jaar door Abu Nidal gegijzeld werd in Libië. Veel gehoord over specifieke eisen gedurende die 5 jaar?

De overval op het juwelierskoppel diende enkel om Kaçi Bouaroudj uit de wind te zetten, die kort tevoren gearresteerd was als Bendelid. Daarom werd ook in een bos vlakbij de Golf GTI die ze eerder gestolen hadden uitgebrand achtergelaten. Daar was verder geen enkele reden voor.

Hetzelfde gebeurde na de moord op restauranthouder Van Camp in Ohain: ene Mohammed El Bourajradji (of Bararaji) wordt opgepakt. Enkele dagen later wordt de Delhaize van Beersel door de Bende overvallen en wordt opzettelijk de achterbank van de Golf GTI van de dochter van Van Camp op de parking achtergelaten. Resultaat: El Bourajradji wordt vrijgelaten: hij kon er niet bij geweest zijn ... Het enige doel van de overval bij Van Camp was een snelle auto te stelen. Mogelijks verzette Van Camp zich ... Ook hier werd een niet-Europese taal gehoord die wat geleek op Arabisch: Berbers (want Berbers waren ze allemaal).

U heeft zich vandaag geregistreerd, bij deze heeft mijn post zijn doel niet gemist. Een fanfare verwacht ik inderdaad niet, maar op zijn minst wel een duidelijke, herhaaldelijke en gerichte veruitwendiging van deze eis gericht aan bepaalde instanties.

Goed, er zijn nu 2 magistraten op dit spoor gezet. Wat is er nieuw dan? 35 jaar onderzoek en nooit werd deze piste onderzocht? Hebben de betrokken instanties dit nooit doorgegeven? Als dat echt hun motief was, zou men wel duidelijk gemaakt hebben dat het serieus was door bv. volgende aanslagen te voorspellen. Heeft men het doelbewust niet meegedeeld aan het gerecht? Ik wil wel, maar dat dit na al die jaren nooit is uitgelekt, is enorm onwaarschijnlijk. Waarom een doofpotoperatie zolang volhouden bij een dergelijk motief? Een dergelijke dreiging gaat men toch communiceren met veiligheidsdiensten, bevoegde minister etc. En al deze mensen zwijgen zelfs nu nog hierover? Waarom?

69

(328 replies, posted in Andere Personen)

In die tijd zaten er verschillende andere agenten van Abu Nidal vast in ons land. Eén van hen was veroordeeld voor een aanslag op joodse kinderen in Antwerpen waarbij één kind omkwam in 1979. Abu Nidal wou die kerel vrij krijgen en dat is één van de redenen waarom de bende van Belliraj met de aanslagen begon die later bekend zouden te komen staan als de “Bende van Nijvel”, zo vermoedt de hoge ambtenaar die de zaak Belliraj altijd van heel dichtbij gevolgd heeft.

Juwelier, restaurantuitbater en willekeurige mensen in den Delhaize afknallen om vervolgens gekoppeld aan deze daden geen enkele eis te uiten, lijkt mij nu niet meteen de meest effectieve manier om 1 persoon uit de gevangenis te krijgen.

Maar goed, onder de categorie besnorde mensen met voorhoofdskaalheid en opmerkelijke levenswandel in de jaren '80 hadden we nog geen Spaanstalige Arabieren... Nu hebben we alles gehad, vermoed ik?

70

(70 replies, posted in Andere Personen)

Abderrahim Lahlali, de advocaat van de familie van Belliraj: "En in die van Ali Aarras, die trouwens ongeveer 1 meter 75 is. Het is per definitie uitgesloten dat hij de reus is.”

Bron » Nieuws