1

(4 replies, posted in Bibliografie)

L'Orchestre Noir van Stephan Lejeune uit 1984 (bron » premiere.fr) is hier terug te vinden » YouTube. De link in post 2 verwijst naar datzelfde Zwarte Orkest, maar dan in een documentaire uit 1997.

2

(41 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bakerstreet schrijft: 'na wat zoeken kom ik op deze foto terecht’. Wat mij vooral interesseert is de website waar hij op uitkwam.

3

(41 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Prouteau, hier in beeld 40 jaar later, is dus niet Contat.

Djibouti 1976, bron » lefigaro.fr

4

(41 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Het watermerk ’foreign legion info’ leidde mij naar de gelijknamige website, waar ik diezelfde foto terugvond met als onderschrift:

'Lieutenant Christian Prouteau (center), the creator and commander of the GIGN, with two of his men in February 1976'.

Klik en scroll naar beneden »  foreignlegion.info

5

(6 replies, posted in Bibliografie)

bely wrote:

Mero, is het mogelijk om de namen van de autodieven uit de streek van Dendermonde terug te vinden? Ik herinner mij een proces waarbij een carrossier een beruchte Waaslandse zakenman chanteerde met als inzet de Brusselse eerste substituut Merckx. Deze laatste liet zich op kosten van, verwennen in een Amsterdams luxe-bordeel...

U doelt vermoedelijk op Paul D.S., ter sprake gebracht in een artikel uit 27-09-2009, toen 51 jaar oud en volgens de journalist een Vilvoordse ex-carrossier en ex-discotheekuitbater, die in ’96 op een wel heel bijzondere manier gedwongen werd tot de overname van Blijweerts aandelen in een discotheek (Keerbergen) en daarmee een berg schulden erfde. Bron » www.nieuwsblad.be

6

(164 replies, posted in Organisaties)

Merovinger wrote:

Volgens mij is het de Humo 19 december 1995. In december 1995 verscheen de artikelenreeks in Humo over de mogelijke betrokkenheid van de Rijkswacht bij de feiten in Temse, de zogenaamde Rijkswachtconnectie.

Het betreft hier wel degelijk HUMO nr. 2363 op datum van (donderdag) 19 december 1985. Op de cover staat ook vermeld "Programma’s van 20 tot 26 december 1985".

7

(3 replies, posted in Staatsveiligheid)

De Staatsveiligheid zal documenten die ouder zijn dan 50 jaar overmaken aan het Rijksarchief. Na jaren van onduidelijkheid is daar eindelijk een politiek akkoord over bereikt.

Bron » Knack

Tip: er kan ook vanuit iBooks (Apple) worden ingelogd (Store) voor de aankoop/download van "Het Rattenkwartier" » itunes.apple.com

9

(4 replies, posted in Bibliografie)

Woensdag 20.05.2015 (14:30), conferentiezaal CegeSoma: buitengewone conferentie gewijd aan het onderzoek naar de moord op Julien Lahaut » www.cegesoma.be

10

(4 replies, posted in Bibliografie)

Davidsfonds 2015: Wie heeft Lahaut vermoord? De geheime Koude Oorlog in België

http://www.davidsfonds.be/edition/photos/big/WieheeftLahautvermoord1.jpg