491

(109 replies, posted in Speurders)

fipilip wrote:

Als ik me niet vergis is ze zelfs naar Zwitserland afgereisd om met hem te spreken. Zij heeft ontdekt dat zijn zus in de Auberge gewerkt had. Ze heeft zijn antecedenten nagegaan. Kortom, van dat ene zinnetje heeft ze een dossier gemaakt.

Als één van de daders een familielid had dat in de Auberge werkte, is de kans groot dat ze om die reden naar Beersel getrokken zijn. Omdat ze vertrouwd waren met de omgeving en wisten wat er te rapen viel. Maar dat zou betekenen dat ze eerder per ongeluk op José Vanden Eynde gebotst zijn en er dus niet bewust waren om hem te zoeken. En dat lijkt me eerder raar als je ziet hoe ze Vanden Eynde hebben toegetakeld. Dat lijkt me toch meer een afrekening, dan een toevallige confrontatie.

492

(19 replies, posted in Andere)

Het lijkt me om een andere Verdeyen te gaan (misschien familie, wie zal het zeggen).

In dit document vond ik » docs.vlaamsparlement.be

De door de Staatssecretaris van het Brusselse Gewest ondertekende overeenkomst (datum niet gekend) betreffende het ontwerpen en het leiden van de werken voor de bouw van de afvalwatercollector Sint-Gillis, gegund aan de tijdelijke vereniging "Verdeyen-Moenaert-BVAI".

Is dit hetzelfde BVai?

493

(19 replies, posted in Andere)

Zijn we hier iets mee? Ik zocht op BVAI en vond "BVai" en de naam "Verdeyen" » www.weblex.irisnet.be

494

(504 replies, posted in Algemeen)

Er is DNA. Of er ook een match is, is weer iets anders.

495

(643 replies, posted in 1983)

De vier banden van de wagen van het koppel Broeders-Van Huffelen werden kapot geschoten (één of twee lijkt me meer dan genoeg als je enige bezorgdheid is dat ze je niet gaan achtervolgen). Alle lampen boven de fietsen werden beschoten. Het ouder koppel dat aan de overzijde woonde en hen opmerkte, werd beschoten. Binnen sloegen ze een ruit kapot ipv de deur te gebruiken. En nu blijkt dat de daders de 200 m lange hoofdingang gebruikt hebben ipv de rustigere en korte achteringang.

Als je het zo leest, waren ze niet erg subtiel en vermoedelijk ook niet extreem goed voorbereid.

496

(1,219 replies, posted in 1985)

Voeg daar nog een paar dikke schoenzolen en een hoofddeksel aan toe en je hebt helemaal geen idee meer of iemand nu een grote of een normale lengte had.

497

(268 replies, posted in 1980-1989)

Maar VDB staat wel voor Van Den Bogaerde?

498

(98 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik baseerde me op air0240 die zei "En van dezelfde tipper, de schroothandelaar als ik me niet vergis, op sterfbed !"

499

(98 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Even alle feiten op een rijtje zetten. Alle informatie komt van dit forum.

  • 1990: De onderzoekers krijgen een tip van iemand op zijn sterfbed (mogelijk van schroothandelaar Richard Brouette die begin jaren 90 overleed)

  • 1990: Voor de eerste maal opgravingswerken op het mijnterrein van Petit Hornu, Boussu.

  • januari 2009: Opgravingswerken op het vroegere terrein van Daniël Blanchart in Dour, eveneens een schroothandelaar en mogelijk een kennis van Brouette. Onderzoekers vinden beenderen uit de Merovingische tijd.

  • december 2013: Voor de tweede maal opgravingswerken op het mijnterrein van Petit Hornu, Boussu. Onderzoekers vinden onderdelen van auto's van het type VW Golf GTI.

  • maart 201: Voor de derde maal opgravingswerken op het mijnterrein van Petit Hornu, Boussu.

500

(98 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Als er een link is met de regio wil dat niet zeggen dat de hele Borinage-bende achter de Bende van Nijvel zit. Eén persoon die vertrouwd was met de regio is genoeg. En dat kan zoals Ben aangaf evenzeer Christian Amory zijn.