51

(99 replies, posted in Speurders)

François Achten werd een tijd geleden aangehouden op verdenking van manipulatie van de wapenvondst in Ronquières. Michel Cocu die bijna zonder twijfel meer weet over bepaalde feiten die aan de bende gelinkt worden legde (tegenstrijdige) bekentenissen af die hij pas na een jaar weer introk na ondervraagd te zijn door diezelfde François Achten. Zoals hierboven staat was Achten de vroegere ploegmaat van Beijer.

52

(273 replies, posted in Speurders)

Eddy Vos is nog steeds gebonden door het beroepsgeheim en laatdaardoor het achterste van zijn tong niet zien. Toch zie je een aantal parallellen met de hypothese van oa Hilde Geens en Christian Smets: alledrie geloven ze (voor de tweede golf) in de piste van racketeering en in de betrokkenheid van een paar ex- rijkswachters. Dat die ex-rijkswachters met succes de test met de leugendetector hebben doorstaan hoeft overigens niet te verbazen. De bende an sich bestond niet. Zij zelf zullen ook niet betrokken zijn bij de moordpartijen maar zorgden eerder voor de logistiek en het verdelen van de wapens.

53

(504 replies, posted in Algemeen)

Wat een cynische motivatie om de verjaring op te heffen: 'enkel de waarheid kan verlichting brengen'. Net door die verjaring kunnen we daar een kruis over maken. Het onderzoek is eigenlijk zo goed als afgelopen en enkel een deus ex machina kan nog een stuk van de waarheid aan het licht brengen

54

(504 replies, posted in Algemeen)

Er wordt nauwelijks nog op het dossier gewerkt en zowat iedereen is het erover eens dat dit dossier een cold case is. Het dossier laten verjaren en publiek maken is de enige mogelijkheid om nog iets van de waarheid aan het licht te brengen. Het is duidelijk dat speurders als Eddy Vos veel meer weten dan ze willen zeggen maar ze zijn gebonden door het geheim van het onderzoek. Het is een tegenstrijdig signaal: enerzijds het dossier niet willen laten verjaren en anderzijds ervoor zorgen dat er amper nog op gewerkt wordt...

55

(76 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Op de plaats die door Philippe Clerbois werd aangewezen werden kogeljoppen gevonden van 9 mm kogels die passen in een Ingram, eenzeldzaam wapen dat door de bende werd gebruikt. Als die hypothese niet klopt dan stel ik me voor de zoveelste keer de vraag: hoe komen die kogels daar, net op die plaats?

56

(273 replies, posted in Speurders)

Vandaag een uitgebreid interview met Vos in de Humo. Zeker de moeite om te lezen.

57

(169 replies, posted in Getuigen)

We weten niet wat er precies is voorgevallen. Misschien was Clerbois een fantast maar ik blijf erbij: de kans dat er toevallig net op de plaats die hij aanwees kogelkoppen in de grond en muntstukken van voor 1985 aangetroffen werden is volgens mij onbestaande. Tenzij Clerbois zelf op de plaats delict enkele schoten in de grond heeft gelost om zijn verhaal kracht bij te zetten maar dat lijkt me net iets te ver gezocht.
Het is gewoon het zoveelste mysterie uit het bendeverhaal waarvan we nooit de waarheid zullen weten.

58

(169 replies, posted in Getuigen)

Hebben de andere getuigen in de auto gezegd dat ze niets hebben gezien of waren ze bang om te getuigen zoals ik ergens gelezen heb? De vrouw van Clerbois zei toch ook dat ze hetzelfde had gezien als haar man. Zijn Clerbois en de andere inzittende ooit met elkaar geconfronteerd?

Het is hoedanook een onwaarschijnlijk toeval dat net op de plaats die Clerbois aanwees kogelkoppen en geldstukken van voor 1985 gevonden werden. What are the odds?

59

(378 replies, posted in Andere Personen)

Jouw woorden:

"In de zaak-Sliman zit ik sinds gisteren op mijn handen en kijk uit naar 27 januari aanstaande."

Je hebt dus wel degelijk aangekondigd dat er iets was om naar uit te kijken de 27ste. Zoals te verwachten was niet dus.

60

(378 replies, posted in Andere Personen)

Morgen gaan we het weten. Ik ben benieuwd