851

(56 replies, posted in Getuigen)

Misschien kan de getuige uitsluitsel geven of de reus al dan niet Christiaan Bonkoffsky was.

852

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Merovinger: de 3 mogelijke bendeleden die op een andere locatie betrapt waren: gaat dit om leden van de WNP?

853

(74 replies, posted in 1980-1989)

Bende van Nijvel of CCC?

De drie gangster die verleden week een intergarde-fondsendrager neerschoten tijdens een hold up in het pretpark Walibi te Waver reden met een auto die gestolen was in februari 1983. Op zichzelf geen spectaculair nieuws, ware het niet dat ook De Bende van Nijvel in die periode de wagens stal die ze nadie gebruikte bij overvallen waarbij twaalf mensen vermoord werden. We mogen geen enkele mogelijkheid uitsluiten, zegt men op het parket van Nijvel. De beruchte bende is nooit echt ontmaskerd en in het gerecht vreest men dat Walibi de eerste is van een nieuwe reeks overvallen. Ook bij de CCC gebruikte men wagens die een jaar eerder geleden gestolen werden.Het parket van Waver heeft na de overval alle middelen ingeschakeld om de moordenaar van Willy Pans te arresteren. (…)

In Waals Brabant spreekt sedert vorige week iedereen over de Bende van Nijvel. Er zijn zoveel elementen die Walibi in verband kunnen brengen met de bende die in 1983 het hele land in rep en roer zette. Zoals bijvoorbeeld de Honda Quintet met nummerplaat APS944 die de gangsters gebruikten. De wagen werd in februari 1983 gestolen ten nadele van een Brusselse firma. De wagen is 2,5 jaar verdwenen geweest vooraleer teruggevonden te worden.

De gangsters lieten de wagen achter op een terrein in Louvain La Neuve, 7 kilometer van Walibi. Ook de Bende van Nijvel heeft wagens gestolen die een eindje verdwenen vooraleer ze gebruikt werden. En bovendien is er de wijze waarop de overval gebeurde en waarop Willy Pans vermoord werd. De gangsters bleven kalm en schoten zonder dat er daar enige aanleiding toe bestond. .. Uit het onderzoek bleek dat de drie gangster gepiknikt hebben op de Walibi parking. In het laboratorium hoopt men vingerafdrukken te vinden op de halflege fles cola, het restje pompelmoes en de plastieken broodtrommel die de gangsters die teruggevonden zijn op de plaats waar de gangsters hun slachtoffer opwachtten.

Bron: Het Nieuwsblad | Augustus 1985

854

(74 replies, posted in 1980-1989)

Nee, geen bron. Maar ik vermoed dat hij via Marie-Jeanne Callebaut, weduwe van Jan Palsterman het dossier kon inkijken. Zie ook mijn post over de Armenius-revolver in het topic Anderlues. Volgens mij ook nieuwe info.

855

(74 replies, posted in 1980-1989)

Van de gangster die Willy Pans liquideerde werd een robotfoto gemaakt. (Littekens, het spoor Aalst). Staat deze robotfoto ergens op de site?

856

(140 replies, posted in 1983)

De Arminius-revolver van juwelier Jean Szymuzik bleek eerder gestolen te zijn in de rijkswachtkazerne van Erpe-Mere.

Bron: Littekens - Het spoor Aalst

Dit wijst toch op een of andere band met een crimineel milieu.

857

(97 replies, posted in Bibliografie)

Niemand die weet hoe de vork in de steel zit. Ze vertrekt van de feiten in haar boek en levert een paar plausibele pistes (o.a. Bruno Vandeuren). Een knap journalistiek werk dat iedereen die in de zaak geïnteresseerd is zou moeten lezen.

858

(19 replies, posted in Journalisten)

De laatste tijd loopt het de spuigaten uit met complottheorieën, met die idiote DVD als triest dieptepunt. Ik ben net als Hilde Geens een non believer.

859

(271 replies, posted in Algemeen)

Zal wel de moeite zijn. Ik vind haar boek nog steeds het beste en meest overzichtelijke werk over de Bende.

860

(178 replies, posted in Westland New Post)

Is het zeker dat het Libert en Elnikoff waren in park Osbroek.?In de eerste versie zouden de getuigen De Staerke herkend hebben.