1,101

(88 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Volgens mij gaan er geen opgravingen meer gebeuren en hebben de onderzoekers dit spoor verlaten. Vermoedelijk werden ze getipt via/via dat daar iets belangrijks lag, stond of hing en ofwel hebben ze het gevonden, ofwel niet. Het zal in ieder geval iets klein geweest zijn. Een 'crime-site' wordt niet maandenlang onbeheerd achtergelaten.

1,102

(6 replies, posted in Journalisten)

Dank U.

1,103

(6 replies, posted in Journalisten)

DeadLetterBox, wat is VSE?

1,104

(25 replies, posted in Gladio)

Ik herinner me nog goed het overlijden van Josip (Tito) Broz in Joegoslavië in 1980 en het uiteenvallen van dit land. Ik herinner me ook nog hoe de Amerikaanse kranten toen blokletterden "WAR IN EUROPE", vermoedelijk omdat dat hen goed uitkwam. En het zou me niet verbazen als de alomtegenwoordige CIA hier een rolletje speelde. Als de VS hun zeggenschap wouden uitbreiden in Europa hebben ze hier hun kans gemist

Maar een destabiliserende rol spelen in een (in Amerika) amper bekent landje als België gaat me wat ver. Ik zie het nut er niet van in dat de SFG's hier te lande warenhuisovervallen gaan plannen of organiseren. Wie zou daar van wakker liggen in de internationale politiek.

België destabiliseren... OK, maar wat met Frankrijk, Duitsland, Nederland en de Scandinavische landen?

Neem nu Gladio België. Enkele verborgen wapens op geheime plaatsen alleen bekent aan wie ze kon gebruiken. Ingevette pistolen, Sten-guns, munitie en misschien een pakketje explosieven. Dit alles onder het beheer van het Leger. De actiegroepen bestonden uit een ex-militair en burgers, een luchtverkeersleider, een ingenieur van de NMBS, een havenkapitein. Mensen die door hun job-bekwaamheid na een Russische inval de boel konden saboteren en vertragen. De bedoeling van Gladio was tijdswinst tot de aankomst van geallieerde troepen. Daarom ook de ReForGer ( REturn FORces to GERmany) oefeningen in de jaren '60.

Een link met de Bende van Nijvel lijkt me vergezocht. De leden van Gladio waren in de jaren '60 reeds gezapige '60- en '70 tigers. En ja, de mogelijkheid bestaat dat er ergens te lande nog niet-geregistreerde vuurwapens onder de grond steken.

1,105

(158 replies, posted in 1983)

Ziedaar met dank aan Geronimo. Tenslotte spreken we hier over begin jaren '80.

1,106

(158 replies, posted in 1983)

the end, met alle respect voor je meedenken hoor, maar waarom zou je een overval gaan plegen met een bijl (Viking-bijl, Keltisch-bijl of al eender welk bijl dan ook). Om een statement te maken naar één of andere obscure vereniging? Daarbij, die symbolische bijlen hadden geen lange steel. Volgens de beschrijving hou ik het op een houthakkersbijl. Te koop bij de gespecialiseerde handelszaken. Onhandig om te hanteren maar ideaal om computers, telefoontoestellen en kassa-registers te vernielen.

Trouwens, ik beschouw Beersel als losstaand van de bendeovervallen. Mijn idee hoor. smile

1,107

(158 replies, posted in 1983)

Een bijl met lange steel meezeulen als symbool van God weet wat is niet de manier om een overval te plegen. De drager ervan is belemmerd in zijn optreden. Het is wel het gereedschap bij uitstek om op spectaculaire wijze de kassa's te openen. Hier ging het wel duidelijk om geld buit te maken, wat dan ook gelukt is ! Zonder bijl.

1,108

(154 replies, posted in Hypotheses)

Bedankt Merovinger, het huurlingenmilieu is nooit veraf in context met de Bende van Nijvel. Volgens mijn mening alleen als uitvoerders van de overvallen. Ongemerkt het land inkomen, verzamelen in een reeds gehuurd 'safe house', instructies en klaarliggende wapens in ontvangst nemen, naar het doel gevoerd worden, uitvoering van de opdracht, afgevoerd worden naar een ander 'safe house', uitbetaling, inleveren wapens en wegwezen. Tenslotte was er geen controle in grote spoorwegstations of luchthavens naar enkelingen toe. En daarna beginnen de dwaalsporen: wapens in kanaal, uitgebrande voertuigen, papiersnippers, magazines, ... en dit door de hulpjes.

Ondanks wat men zou denken is een op elkaar ingespeeld huurlingen team een hechte groep die onderling contact houden buiten hun opdrachten. Een vingerknip van de hoogste in rang is voldoende om hen te activeren. Bouhouche, Beijer, Mendez, Bultot, Rijkswachtofficieren en ex-militairen moeten beroepshalve zulke mensen gekend hebben. Laatst genoemden bevinden zich ook in een uitstekende positie om door beloftes, bedreigingen of chantage druk uit te oefenen op ordinaire criminelen ala De Staerke's, Borains als hulpjes voor het leggen van dwaalsporen.

Mijn mening hoor.

1,109

(123 replies, posted in Algemeen)

Ik denk niet dat het dolorean's bedoeling is om een lezing te organiseren. Wel om in contact te komen met auteurs over het thema en desnoods met hun bronnen. Wat ik onzinnig zou vinden, je vindt alles op het internet. Als je bv. ons forum wil uitpluizen kom je niet toe met een maand full-time verlof. Ik wil maar goede raad geven hoor. wink

1,110

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

De stap van die magazines naar shootingclubs is klein, ze staan vol van reklame-adressen in die richting. Maar ingeval van de Bende van Nijvel wil iemand een(dwaal)spoor leggen in die richting. M.a.w. het onderzoek bemoeilijken. De manier van optreden en handelen van de overvallers/moordenaars leer je niet op een schietclub of practical shooting. Het wordt je eigen gemaakt door ondervinding in gevechtssituaties. En hier ben ik weer met mijn ingehuurde huurlingen-theorie, sorry.