1,351

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Zoals ik reeds enkele jaren tracht te bewijzen: huurlingen! Geen De Staerkes, geen Haemers, geen Bouhouches of Beijers, geen Borains. Zij deden het voorbereidende werk, de diefstallen van wapens en voertuigen, het verzekeren van safe-houses, het laten verdwijnen van wapens en voertuigen. Dit alles in opdracht van ...? De overvallen en moorden gebeurde door ingehuurde moordenaars die binnen het uur verdwenen na de overvallen met hulp van boven genoemden. Waarna afleidingsmaneuvers werden uitgevoerd. Vijf huurlingen is gelijk aan 3 talen.

1,352

(784 replies, posted in 1982)

Een .22 is een wapen dat geliefd is bij doelschutters, een sportwapen dus. Zeker het handvuurwapen. Lichte (maar dodelijke) munitie op korte afstand. Klein wapen en lichtgewicht. Weinig terugslag. En als je hoest tijdens het afvuren hoor nog eens het schot niet. Niet voor niets het geliefde wapen van de Mossad om liquidaties uit te voeren.

1,353

(784 replies, posted in 1982)

noordeling wrote:

"Men dacht dat het slachtoffer van de Auberge du Chevalier Beersel waren gedood in de zes ronden van .22 LR in het hoofd. In feite, zeven kogels in de linker tempel, vijf in schieten samen in de buurt van het oor, twee iets hoger."

Als er één .22 LR niet is afgegaan hebben ze manueel moeten doorladen en is die kogel op de grond terechtgekomen. Dus de zesde kogel ging niet af. Vijf kogels in de buurt van het oor, daarna doorladen en twee iets hoger. Je kan onmogelijk de juiste voorgaande positie van je schiethand terug aannemen.

Een niet afgeschoten kogel is echter ook een bron van informatie. Zo vindt je er makkelijk vingerafdrukken op die veroorzaakt zijn bij het indrukken van de kogel in de lader. Professionals gebruiken voor het klaarmaken van hun wapens van die doktershandschoenen uit dun plastiek, ook tijdens de uitvoering van de job.

1,354

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Zoals ik reeds maanden geleden schreef in dit topic. Beijer is ten einde raad en wil cash. Hij zal bij sensatiebladen zijn heil moeten gaan zoeken.

1,355

(1,148 replies, posted in 1983)

Tactiek! Door laten uit te schijnen dat niet alleen Delhaize werd geviseerd, werd iedere supermarkt bewaakt. Het doel ervan is dat je de tegenstander, in dit geval de politiediensten, verdeelt over een groot terrein en gebied. En dat de mankracht van de ordediensten overbelast wordt. Dit houd in dat het effectieve doel dat je wil overvallen op minder plaatselijke beschermingsmiddelen kan rekenen en er voor je aanval minder risico is.

1,356

(67 replies, posted in Afpersing)

Tot de overvallen van de Bende was de bewaking van de warenhuizen in het algemeen (niet alleen Dehaize) onbestaande op een winkeldetective na, maar diens job was de parfumerie en de scheermesjes in het oog te houden. Na de eerste overvallen was het plots groot alarm. Ieder warenhuis diende bewaakt te worden door bewakingsfirma's, met alle gevolgen van dien. Gebrek aan mankracht en uitrusting.

Zo deed ik bewaking aan een GB met een collega, één droeg de kogelwerende vest en de andere het wapen! Na enkele weken werd dit te duur voor de warenhuizen en was één gewapende bewaker voldoende. Dit werd later nog afgezwakt tot één ongewapende bewaker met hond! En veilig dat we ons voelden aan de ingang van het warenhuis! En je had dan natuurlijk pipo's die het nodig vonden om met piepende banden te stoppen en te vertrekken als ze kwamen inkopen doen. Pret verzekerd.

1,357

(389 replies, posted in Mededelingen)

Met alle respect speurneus, maar dit maakt de zaken véél ingewikkelder als je kan denken. Alle spelers in dit drama zijn gekend, onnodig om alles nog eens op te rakelen. De beslissing ligt natuurlijk bij de webmaster.

1,358

(156 replies, posted in 1980-1989)

Bedankt K&.

1,359

(156 replies, posted in 1980-1989)

Hoe komt het dat Zwarts alleen was? Heeft daar iemand uitsluitsel over?

1,360

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

dim wrote:

Beijer is niet dom. Hij is zeker slim genoeg om een zoveelste dwaalspoor te kunnen lanceren.

Natuurlijk, men is nu verplicht om alles wat hij verklaard na te gaan en uit te zoeken. Ook al zijn het fabeltjes. Werken voor de GRU? Komaan zeg. In die periode trok de Sovjet-Unie reeds 20.000 militairen terug uit de Oostbloklanden. Hij zal met harde bewijzen moeten komen. De GRU was de inlichtingendienst van het Sovjet Leger. Die hadden wel andere informanten, en niet in België.

Wat me verbaasd is dat ook Guy Bouten deze stelling aanhangt. Een onwaardig afsluiten van zijn boek!