131

(43 replies, posted in Onderzoekspistes)

Deze lijst van Merovinger chronologisch ipv alfabetisch (en liefst ook officiële doodsoorzaak en de datum van overlijden), lijkt me handig. Wanneer is het recentste verdachte overlijden geweest? Is het ooit gestopt?

132

(966 replies, posted in Bende De Staerke)

Trojan, dat is het nummer waar een getuige hier een zwarte Golf gti meende te zien op de oprit rijden en stilstaan. De avond van de overval te Aalst. Mendez werd er verondersteld te wonen, dacht ik. En zag een andere getuige niet iemand uit de auto liggen in die buurt?

Coveliers horen lijkt me bijzonder interessant in dit verband! Is het denkbaar dat Philippe De Staerke een document heeft geschreven van 205 pagina's (post 146)? De man is afkomstig uit een zigeunerfamilie. Welke opleiding had hij genoten? Zou hij zijn boekhouding dermate goed bijhouden dat hij alles haarfijn kon aantonen? Of is dit misschien typisch in zigeneursclans die bv. adresboek/namen/informatie/... mogelijk cliënteel bijhouden (ingeval het beroepscriminelen zijn)?

133

(61 replies, posted in Bende De Staerke)

Heel handig, die parate kennis van iedereen hier over het dossier! Is er ooit een proces tegen de man geweest nav zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de Bende van Nijvel? Vreemd dat zo iemand ongestraft zijn ding mag blijven doen. Men weet eigenlijk toch hoe De Staerke de kost verdiend. Niet slecht gezien van de man om zijn knowhow te verkopen en de volgende generatie op te leiden...

Is het denkbaar dat er hand-en spandiensten geleverd werden door zigeneurs, die hier al dan niet illegaal verbleven, en die zo het land in gesmokkeld werden, en dat bv. de afkomst van de autozwendel in deze milieus te situeren is, of verdergaand: de killer "zuiders type" dit soort achtergrond heeft? Vanwege zijn zuiders uiterlijk, zou zuid-oost-europees kunnen zijn.

Een zigeuner kan ook zo weer het land uit. Hoeft nergens ingeschreven te staan, dat is vaak ook niet het geval, en trekt na een tijdje gewoon weer verder, naar de volgende.

134

(389 replies, posted in Mededelingen)

Bij aanvang lijkt de bende in (één of meerdere) groepen van drie te opereren. Bij nader onderzoek naar het hoe, wie en waarom blijken plots allerhande links gelegd te worden naar allerhande personen en instanties in de samenleving, op allerhande niveaus, zoals bv uit de reportage van panorama uit 1990 kan teruggevonden worden.

Ooit moet er toch een overzicht gemaakt zijn: wie heeft welke link met wie? Data waarop de link van toepassing? Eventueel locatie bv en type relatie?

Kan iemand de hand leggen op zulk een overzicht - er lijkt al heel wat materiaal verschenen hier wat niet steeds publiek beschikbaar is - of ziet iemand het eventueel zitten om zelf aan zo'n overzicht te beginnen?

135

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Allemaal zo bizar. Dat ze dan dus in elk geval een zak (enkel materiaal wordt betwist) meenemen om (ik vermoed?) de buit in te steken, is toch enkel maar vreemder.

In allerijl geregeld lijkt me geen gek idee, vooral omdat er bv. nog iemand met een geweer in de hand een autoweg overstak als ik het goed begrepen heb? Zou dit facet uit zijn dossier in zijn proces tegen Haemers behandeld worden? Haemers zou voor aanvang van dat nooit gestartte protest (te weinig juryleden - weet iemand of zoiets vaker voorkomt en wat de oorzaak geweest kan zijn? Angst? - kunnen er dreigementen geweest zijn? Kan dit sabotage van het protest geweest zijn van bovenuit?) te kennen hebben gegeven met een groot ei te zitten wat hij dringend kwijt wou. Zo ver kwam het dus nooit.

Andere bedenking: Weet er iemand waarom Basri, Lacroix en Kapllan vertrokken, zonder Haemers mee te nemen? Dit waren toch vrienden?

136

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Volgens zijn verklaring zou hij net nieuwe schoenen hebben aangehad (het zou die bewuste avond jaarlijks personeelsfeest zijn en iedereen stond dus in het nieuws) met een lederen zool. Ergens lag water op de vloer (kapotgeschoten flessen), daarover gleed hij uit.

Kan me voorstellen dat als je rent, zoiets enorm snel moet gaan. Iets verder was al het einde van het rek waar hij opkrabbelend achter is gestoven, enfin zoiets leek op de reconstructie alvast. Men liet hem bijgevolg gaan en zette geen achtervolging in. Misschien was het hier niet de getrainde killer die kennelijk vrij precies kon schieten? (Zucker - profilester - die enkel de eerste reeks overvallen onderzocht sprak van "voorkeursplek achter het oor", bij de tweede reeds overvallen, of toch bij Aalst, spreekt men van in de keel (toch volgens die andere persoon op Telefacts crime wiens meter werd neergeschoten ... maar of dit voor de meeste slachtoffers gold?

Je moet dan lijkt me recht op een ader mikken. Misschien is dat niet zo moeilijk. Maar eenvoudig moet het toch ook niet zijn. Zeker niet bij bewegende subjecten. Gevolg is ook dat het slachtoffer volgens mij zijn lot nog beseft en lijdt ... Je sterft er niet onmiddellijk aan. Van de fysische kant van het verhaal, ken ik te weinig.

137

(61 replies, posted in Bende De Staerke)

Deed Léon De Staerke nu niet nog steeds aan dubbele nummerplaten?

138

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Volgens David van de Steen ging het om een jute postzak met een posthoorn. In die tijd was de Delhaize nog geen postpunt zoals nu, dus die kan niet van daar komen? Volgens David ging het vermoedelijk om Patrick Haemers. Enkele dagen eerder zou er een overval geweest zijn op een postkantoor (Weet iemand daar meer over?).

Ik ken geen papieren postzakken, waren er zulke zakken midden jaren 80?

Volgens Telefacts Crime zou de gerant weggelopen zijn uit zijn kantoor, beschoten worden maar hij gleed onderuit, terwijl de kogels boven zijn hoofd doorraasden. De gangsters gingen er vervolgens al vloekend vandoor. Die gerant moet trouwens toch ook goed het uiterlijk en taalgebruik van zijn belagers kunnen beschrijven/of beschreven kunnen hebben. Mogelijk nog correcter dan David zelf (vs perceptie vanuit een kind: mensen worden dan beschreven als groter).

139

(127 replies, posted in Robotfoto's)

Volgen de officiële onderzoekers eigenlijk dit forum? Pilori is toch ook iets wat op één van die papiersnippers terugkwam?

140

(34 replies, posted in Bende Haemers)

Hier dus (ogen volledig paraplu) en vrij typisch is het plooitje onder zijn rechteroog (voor ons links).

http://i39.servimg.com/u/f39/11/22/12/24/basri_10.jpg