31

(64 replies, posted in Robotfoto's)

Hij zag er 30 jaar geleden jonger uit dan op de foto. Botox? Minder stress? Sommige mensen worden vroeg oud en verrimpeld (al ca. 40) en blijven dan heel lang "stabiel", anderen krijgen pas later hun "klop". Het zou kunnen maar toch zou ik die oudere echt oud inschatten en ziet Reka er gezonder uit.

32

(64 replies, posted in Robotfoto's)

Trojan wrote:

Reka Vaid?

http://ftk-ks.weebly.com/uploads/5/6/8/5/5685734/6403980.jpg?153

Als je naar deze foto kijkt (Google vooraan in de hits) lijkt één en ander te matchen:

  • breedte gezicht onderaan

  • brede kaaklijn

  • brede hals

  • vierkantig gelaat

  • haarlijn zij het wat dunner op vroegere foto

  • neusbreedte

  • wijdte tussen de implant van de ogen aan binnenzijde

Van wanneer zou die foto op Google dateren?

33

(24 replies, posted in Hypotheses)

kleur wrote:

Adhv wat ik tot hiertoe weet, en concluderend dat er heel veel doodlopende sporen en afleiders bestaan, ga ik mijn theorie posten over wat ik denk dat er geschiedde:

Mensen, uit diverse milieus, met of via via, of rechtstreeks, contacten met de onderwereld hebben aan mekaar in het grootste vertrouwen enkele feiten verteld. Zoals bv. een rijkswachter die vertelt wat er zoal bij de rijkswacht te vinden is en waar dit ligt. Als een overval net op die precaire dingen gericht is, breekt er iets... Er volgt een afrekening van die rijkswachter (of meerdere - of zijn handlangers ) naar degene die zijn vertrouwen heeft gebroken.

Degene die het vertrouwen heeft gebroken, is er aldus niet meer, of wel, en deze hoort wat er gebeurt is met die wapens, nl de moordlustige overvallen, daarop voltrekt ook deze persoon een afrekening. De gestolen wapens gaan naar een wapenliefhebber (Mendez), die zo dus ook mee in het water lijkt te zitten en op zijn beurt vermoord wordt.

Dan zijn er nog duizenden sporen, die allemaal naar één kant wijzen. De ene heeft het gevoel dat die sporen naar hem/haar moesten leiden, en vermoord degene die hij denkt dat hiervan schuldig is. Een andere gebruikt opnieuw vertrouwelijke informatie... opnieuw een moord ... en zo ontstaat er een aaneenschakeling van afrekeningen binnen een groep mensen die allemaal direct of indirect, links met mekaar hadden.

Alle links naar hogere milieus (politiek, gerechtelijke macht, ...) worden allicht bewust gelegd door bepaalde mensen die er belang bij hebben dit te voeden. Bovendien, daar waar mysterie ontstaat (exacte motief, noch identiteit is bekend) is ruimte voor allerhande speculatie en suggestie. De bevolking wil een antwoord. Alles is beter dan niets. Alles is daarom ook goed, en wordt aangegrepen om erbij te betrekken. De koning, de Kerk, de politie, de gerechtelijke macht, de adel, andere grote misdadigers, ... je kan het zo gek niet bedenken. Bovendien hebben politici er in werkelijkheid geen nadelen bij, dat het volk bang is en niet meer weet van welk nog pijlen te maken.

Maar intussentijd gebeuren er toch afrekeningen, want niet iedereen kan ermee lachen dat zijn naam aan de bende wordt gelinkt, enzoverder. Zo wordt er een mythe geschapen enerzijds, en blijft ze in stand gehouden anderzijds. De mythe en het geheim rond de bende, het mysterie, zijn een politiek veel te interessant wapen geworden om te gebruiken. Men kan namelijk suggereren dat er iets is, achter de schermen, dat alle macht heeft, dat alle regels aan de laars kan lappen, dat er geen vertrouwen mag zijn in de machten die dit land moeten leiden. Iedereen heeft er dan ook dankbaar zijn eigen politieke voordelen uit gehaald: de rijkswacht zijn extra investeringen, de linksen zochten het bij extreem-rechtsen, de extreem-rechtsen wezen naar extreem-links (communisme), ...

Zelfs nu, recent, verscheen nog een reportage waarbij men zowel nog eens het vingertje kon wijzen naar het grote boze Rusland (komt van pas met de huidige situatie rond Putin) zowel als naar extreem-rechtse milieus (handig nu we een regering hebben (rechts) waarbij een deel van het land zich niet kan neerleggen, nl links, wetende dat de vrt een linkse zender is), waarbij de gladio hypothese nog eens van onder het stof moest gehaald worden om dan de link te maken naar de bende van nijvel...

Mij wordt het dan duidelijk.

Het eigenlijke motief: een groep op hol geslagen, verslaafde jongeren die wilden zien wat ze konden en het systeem wilden uitdagen en uit hun voegen laten barsten, door misbruik te maken van vertrouwen en vertrouwen beschamen, als strategie.
Bv ook het vertrouwen dat criminelen geen onschuldigen, laat staan kinderen dood schieten, of dat ze niet op agenten zullen schieten, dat ze in normale wagens rijden, of dat ze omzichtig te werk gaan, niet bewust sporen nalaten (vissershoedjes), of dat mensen niet zullen stelen zonder dat daar een grote buit tegenover staat ...

Het doel van de overvallen is daarbij zeker niet de buit. Het is de kennis dat ze weten dat ze de samenleving in chaos zien vervallen, in wanhoop, in onmacht, omdat al deze zekerheden geen zekerheden blijken te zijn en je bijgevolg geen vertrouwen meer kan hebben, in niets, in niemand, zelfs niet het vertrouwen om gewoon op een banale dag boodschappen te gaan doen...

Het voordeel van deze hypothese is: spaarzaamheid, Ockham's razor dus, ge zult geen begrippen / namen gebruiken, die niet noodzakelijk zijn om alles te verklaren. Dat heb ik hierin pogen toe te passen en lijkt me wel gepast gezien de veelheid aan hersenspinsels die er her en der over de bende passeren?


Even aanvullend:

en het tweede doel van de overvallen is een zekere persoon - die je ooit in vertrouwen nam - pijnigen, door zijn vertrouwen te beschamen.

We moeten daarover niet naïef zijn. Mensen die mekaar kennen vertellen informatie tegen mekaar, we vertellen elkeen graag over hoe onze dag verliep. Bij rijkswachters ed met gezinnen en kinderen is dat niet anders.We hebben allemaal onze geheimen, maar de meesten ervan vertellen we op een gegeven moment toch tegen iemand. En of die persoon dat vertrouwen waard is?
Indien blijkt van niet, zijn we misschien tot alles in staat.

Zeker als er vrouwen (of liefde) mee te maken hebben is de zaak nog erger: een man neemt een vrouw in vertrouwen en vertelt hier bijzonder precaire informatie tegen.
Wat weet man nummer 2 die dit te horen krijgt? Vrouw X is met man nummer 1 naar bed gegaan. Resultaat? Man nummer 1 zal de rekening gepresenteerd krijgen.
Misschien niet door man nummer 1 af te schieten, maar bv wel zijn vader / neef / buurman (dreiging veroorzaken) / boezemvriend / nonkel ... en nadien hemzelf.

Volgens mij kan je enkel zo het spoor van moorden in deze zaak en "ondenkbaarheden" verklaren.

34

(49 replies, posted in Onderzoekspistes)

Bos van Houssières na Aalst, waarom lag er iemand op de grond? Een dokter kon dit gevraagd hebben aan de bendeleden i.v.m. verzorging bendelid, en een makkelijke plaats van afspraak was dan een T-splitsing.

35

(18 replies, posted in Bewijsstukken)

Er zijn dus stukken die nu pas aan het grote publiek worden voorgesteld? Omdat iemand ze wil fotograferen? 30 jaar later?

Foto is gemaakt in de lente: sparren/dennen bomen, zien er erg gezond uit, boterbloemen in een weide, lijkt eerder op een postkaart. Te perfect om een foto te zijn. Of iemand (of een familielid) kan wel heel goed timen en heeft fotografenskills en ook nog een goed toestel in huis, zeker voor die tijd!?

36

(2 replies, posted in Bewijsstukken)

Dat noem ik nu het betere speurwerk.

Was er een voorkeur voor postmateriaal en keukengerief van de gasten? Postzak (Delhaize), brievenweger. Keukengerief: Schalen of borden die werden meegenomen tijdens de moord op die conciërge, achteraf moord in een restaurant, ... Wie heeft er nu interesse in zulke dingen? Tenzij die brievenweger voor drugs? Zie er anders niet veel nut in?

37

(158 replies, posted in 1983)

Merovinger wrote:

Na de schietpartij sprongen de gangsters in een klaarstaande zwarte Volkswagen Golf die eerder gestolen werd in Watermaal-Bosvoorde. De rijkswacht en politie achtervolgden deze wagen tot in Brussel. Aan de Hallepoort kon de auto onderschept worden maar de gangsters konden te voet door het Brusselse vluchten. Een speraktie werd op het getouw gezet.

Wat? Die zijn zomaar eventjes te voet door Brussel gevlucht? Hallucinant! Duidelijk bekend met de buurt?

En de drie wagendieven zijn dus Arabieren? Link met die Albanees en/of twee van de vreemdelingen die de frituuruitbater in zijn frituur zag?

38

(1,219 replies, posted in 1985)

Hoe weggestuurd ben je voor een rondje van naar wat ik zie maximum een kwartiertje?

De agenten die deze opdracht uitvoerden moeten hier toch ook vanaf geweten hebben, men moet in elk geval binnen dat korps toch geweten zijn waar die agenten op dat momenten zaten en waarom?

Indien men om half acht ongeveer dat bevel gaf, was men dat niet net op tijd of zelfs nog te vroeg terug aan de Delhaize? De nieuwe shift begon om 20u ook, wist men dat die bestond uit laatkomers? Op dat moment sloeg de bende immers toe.

Ik geloof het verhaal, maar ik zie niet echt in hoe het noodzakelijk bijdraagt aan een complottheorie bv. Het zou net kunnen betekenen dat iemand wist wat er zou gebeuren en hoopte dat de bende (de VW Golf) betrapt werd, alvorens toe te slaan, i.p.v. de "wegsturen-theorie". Wilden ze ervoor zorgen dat er geen agenten meer waren, dan stuurden ze er 4 weg en geen 2 en/of ze zorgden ervoor dat ze langer wegbleven of de bende althans niet net toesloeg als ze terugkwamen.

39

(1,219 replies, posted in 1985)

the end wrote:

De komende tijd zal het weer wat meer in de media komen en zullen namen gekoppeld worden aan feiten. Wat Aalst betreft vraag ik me al lang af, hoe kan iemand die zo'n feiten pleegt en of betrokken is als mede daders daarmee verder leven. Wat is het profiel van de dader die het eerste schot loste?

Als men nu kijkt van hoe het verlopen is in Aalst, het begin het eerste schot, dochter en vader in 1 knal doodgeschoten, waarbij de dader mikte op het hoofdje van het kind! Om daarna de moeder en en anderen af te knallen of tijd te nemen om mensen te mishandelen. Wetend dat er bijna geen geld aanwezig is in de supermarkt.

Het uitzonderlijke ziekelijke karakter van die dader moet toch van ergens komen. Kan iemand dat een paar keer doen en dan gewoon stoppen en verder leven? En hoe kwam die dader tot dat punt om zo extreem te keer te gaan? Is dit iets wat overvallers doen? 

Het extreem geweld was er ook al in 82, in Waver 1 dode en drie zwaar gewonden bij de overval op Dekaise. In Aalst word met de 9mm onder andere met de 78 Gelvelot-munitie geschoten, alsook werd er door de bende de zeldzame munitie uit 1954 gebruikt en met de 9mm. Die datums kunnen verwijzen naar huurlingen of acties in Zaire.

Of emigreren met veel geld? Of later zelf afgemaakt worden? Of suïcide? Voor ons westerlingen is deze vorm van geweld vreemd, zeker voor die tijd. Maar was het dat toen wel voor iedereen? Vandaag is het in grote delen van de wereld nog steeds niet raar om een kind neer te knallen, daar het daar niks betekent.

Was "de reus" (degene die schoot) van 1 van die delen van de wereld waar een mensenleven niets meer is dan iets dat je voor 20 euro kan beëindigen? Indien zo, had hij niet-westerse karakteristieken, bv. een andere gelaatskleur.

Of het kunnen mensen zijn die actief zijn geweest in oorlogszones waar geweld de standaard was, nadien ook weer teruggestuurd naar diezelfde oorlogszones waar ze hun gang verder konden gaan.

Sprak er niet iemand van zwart gemaakte gezichten? Deden ze dat omdat er mensen waren met verschillende huidkleuren? In de frituur waar Bely vijf mannen opmerkte, waren er in elk geval twee die geen NL spraken, waarvan 1 frans en 1 zelfs geen frans als ik het goed heb?

the end wrote:

Heel zeker. De vraag is ook, hoe is het zo ver kunnen komen dat Aalst kon, en waarom al jaren de stilte. En dat terwijl de Bende van Nijvel duidelijk sporen en hun handtekening achterlaat. Gol die zich meer dan ongemakkelijk voelde in de herfst van 85, en een grondig onderzoek niet echt toeliet (wist hij meer? Maar kon hij niets doen, en was hij daarom bang?). Waarover is één van de eerste aanvaringen tussen VDB en Albert Raes weer ontstaan?

Of men kan een handtekening bewijzen om aan iemand anders te tonen wat men heeft gedaan, dat zij het waren. Iemand die bv alles via de krant moest vernemen en enkel via de krant. Namelijk de opdrachtgever of toch iemand in zijn buurt.

40

(279 replies, posted in Getuigen)

Als duidelijk is waarom dit met Delhaize gebeurde, wat gebeurde er dan met de Colruyts en waarom?