21

(1,219 replies, posted in 1985)

the end, u heeft 100% gelijk met uw vraag van hoe iemand zo verder kan leven. Maar er bestaat nog een andere vraag en die luidt als volgt: hoe kunnen magistraten, ministers en hooggeplaatste ordehandhavers die ons hoeven te beschermen tegen dit soort zinloos barbaars geweld hun ogen blijven sluiten terwijl ze weten wie deze families verwoest heeft met bloed.

22

(175 replies, posted in Wagens)

Stel dat de Golf GTI moest gevonden worden, bv. in carrieres du Lessines, dan komt deze tipgever terug in het vizier maar als hier een beschermde getuigen tussenzit kan er nooit gezocht worden naar de Golf GTI want dan heb je een groot probleem.

23

(760 replies, posted in 1985)

Bij mijn weten niet. Maar ik geloof er wel in. Als je de vluchtroute leest heb je er geen idee van maar die basis zit wel goed verscholen. Heel goed mogelijk dat ze na Aalst naar hier gereden zijn. Het zou veel verklaren maar ik vrees dat er na 30 jaar nog iets te vinden valt.

kenza, je bent toch niet in Polen aan het zoeken naar die goudtrein. lol

24

(760 replies, posted in 1985)

Gisteren moest ik in Halle zijn, en ik had de vluchtroute van Kenza eens genomen van Aalst tot aan de de militaire basis in Kester. Eerst was ik mis, ik dacht dat de basis afgebroken was maar het is die oude basis aan pervivo me dunkt. Dit is inderdaad een heel interessante piste. Dit zou verklaren waarom ze als spoken zijn verdwenen aan het kruispunt Edingen-Brussel.

25

(175 replies, posted in Wagens)

Kenza, ik heb gisteren eens de wandelschoenen aangetrokken en eens naar de carrieres du Lessines gaan wandelen. Als ik mij niet vergis doelt u op de steengroeve aan het station waar het hek de treinsporen afsluiten die naar de eerste en oudste steengroeve lopen? Ik vermoed dat u deze bedoelt want er liggen er 3 naast elkaar en dan nog een paar aan de overkant, aan de eerste staat inderdaad een grote pomp te draaien dat wordt aangedreven met riemen en de opzuigbuis die een heel eind onder water loopt en zo het water opzuigt.

Ik heb ook opgemerkt dat deze pomp juist naast een soort schuine lift is geplaatst. Op oude foto's van de steengroeve merk je dat dit naar het diepste punt in de steengoeve loopt. Het zou mischien kunnen verklaren naar u theorie want het water dat de pomp opzuigt loopt inderdaad via dat beekje. Moest de Golf inderdaad in deze steengroeve liggen zou het heel wat verklaren uit de tip dat de speurders kregen en weet men direct in welke richting ze moeten zoeken. Maar in dit dossier is er niets zeker daarom dat ik geen uitspraken durf te doen maar het zou kunnen.

26

(175 replies, posted in Wagens)

Inderdaad, ik geloof ook niet in het verhaal dat de Golf GTI zou geperst zijn bij een schroothandelaar. Daar is totaal geen enkele aanwijzing voor. Dan was de schroothandelaar zeker al gaan praten en de bende zou nooit dat risico nemen. Na een dramatische gebeurtenis moet het snel gaan om alle sporen te wissen en dan lijkt dumpen mij de beste oplossing. Vergeet niet dat Madani Bohouche en Juan Mendez ervaren diepzeeduikers waren dus kan het bijna niet anders of ze waren al eens gaan oefenen in de carrieres van Lessines waar de duikclub is gevestigd en weten ze ook dat de andere steengoeve veel te gevaarlijk is en verboden terrein. In de jaren 80 was er een zigeunerkamp niet ver van de steengroeve.

27

(175 replies, posted in Wagens)

Er zijn oa de Zeemacht van Oostende en verscheidene brandweerkorpsen in het bezit van bootjes met heel gesofisticeerde sonarapparatuur dat enorme dieptes via een simulator alles detecteert en weergeeft op een monitor. Het voordeel aan deze bootjes is dat ze via een helikopter eender waar kunnen gedropt worden, ook op een wilde zee bij storm en een kalme steengroeve.

28

(16 replies, posted in Onderzoekspistes)

Inderdaad er is nooit een link gelegd tussen De Staerke en bv. Madani Bohouche. Maar zoals Django omschrijft een combinatie en allegaartje van gangsters zou het meest waarschijnlijke zijn.

29

(175 replies, posted in Wagens)

De pruik waar kenza het over heeft is niet gevonden in de rivier de Mark maar aan de brug op de Rue Lessines in Deux-Acren. Twee alerte gemeente arbeiders van de groendienst zagen een zwarte pruik drijven in de beek een paar dagen na de overval in Aalst en verwittigden hun oversten die op hun beurt de locale politie verwittigden. Deze stelden een PV op en werd verticaal geklasseerd. Deze info kreeg een bescheiden nieuw leven na een oproep naar getuigen op de RTBF in de jaren 90. Het wordt nog beter als je via Google Earth eens naar de beek zoekt, dan zie je dat deze beek zijdelinks langs de steengroeve loopt waar kenza het over heeft en waarschijnlijk loopt het water via de pomp naar deze beek en zo naar de Mark en dan de Dender in. Deze info is te kostbaar om eens niet te onderzoeken.

30

(175 replies, posted in Wagens)

Terug tot de orde van de dag aub. Dus bij de zoekaktie in Lessines is er na een tip uit het milieu De Staerke een melding geweest van het dumpen van een BMW. Weten we over welke BMW het gaat? En er is bij de zoekaktie een deurpaneel van een Golf GTI gevonden in de bewuste steengroeve waar de er een olievlek dreef op het water. Maar geen Golf GTI en geen BMW dit lijkt mij heel sterk op een aleidingsmaneuver.