1

Op 1 oktober 1984 verlaat Bouhouche ARI. (...) Bouhouche start een wapenhandel in Jette, de "Practical Guns Store", een nauwelijks verhulde verwijzing naar de practical shooting techniek. Madani Bouhouche richt ook een practical shooting club op, de "Happy Few", die in deze periode op de militaire installaties in Leopoldsburg zal oefenen. Leden zijn onder meer:

  • Charles Lamury: een wapenverzamelaar die werkzaam was als autoverkoper. In september 1985 zal Bouhouche hem een karabijn Ruger verkopen, afkomstig uit de inbraak bij Mendez.

  • Michel Leurquin: Een chauffeur van beroep en tevens lid van de schietclub van Jean Bultot. (*) In het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel zal de Delta-cel huiszoeking bij hem verrichten en bij hem enkele rubberen carnavalsmaskers, een riot gun en een 9mm-pistool in beslag nemen. Op de schouw staat een foto van Leurquin in rijkswachtuniform zittend op een motor, terwijl geen hij rijkswachter is.

  • Alain Weykamp: Vriend van Madani Bouhouche, heeft nog bij D'Ieteren gewerkt in Erps-Kwerps. De naam van Weykamp duikt al in 1981 op in de gerechtelijke onderzoeken naar het Front de la Jeunesse. Beiden hadden begin jaren tachtig een eigen schietclub, de Parabellum. Weykamp was eveneens lid van de Practical Pistol Club Belgium (PPCB), waar Bouhouche tegens instructeur was. Weykamp en Jean-Marie Paul (de dader van de moord in La Rotonde) trainden samen in de club van Bouhouche, de Target 121, eveneens op de militaire installaties van Leopoldsburg.

  • François Dehan: Eén van de grootste wapenverzamelaars van België. Hij is wapenhandelaar en werkt bij het Israëlisch bedrijf Distraco.

  • René Gondry: Een garagist uit Bosvoorde. Hij werkte in de VW-fabriek van Vorst. Hij is tevens lid van de PPCB en van Target 121. Een wapen dat behoorde tot een lot dat door FN zou worden geleverd aan Guatemala, waarvan de levering werd geannuleerd, werd ontvreemd door Juan Mendez en later teruggevonden bij ene Willy Claes. Claes verklaart later dat hij het kocht van Gondry, die op zijn beurt beweert dat hij handelde in opdracht van Bouhouche.

  • Jean-Pierre Marino: Portier van de nachtclub Jonathan. Actief in de wapenhandel, samen met Jean Baugniet en Jean-Marie Hoggart.

  • Jean Bultot: Een gewezen gevangenisdirecteur, erg actief in practical shooting milieus.

  • Louis Deliens: Wapenhandelaar, die in september of oktober 1985 een FAL geweer, een karabijn FNC en een mitrailleur Ingram van Madani Bouhouche zal kopen.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

(*) De schietclub van Bultot was Phenix.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube