101

the end wrote:
Trobken wrote:

Het federaal parket wil enkel kwijt dat er inderdaad een huiszoeking geweest is. “Niet bij een verdachte, maar bij iemand die interessante documenten zou kunnen bezitten die mogelijk niet of niet meer in het dossier zitten, maar er wel in thuishoren”, zegt Eric Van Duysse, woordvoerder van het federaal parket.

Ze weten dus niet wat er ontbreekt in hun dossier! ....

Bossi wrote:
Tru Dat wrote:

Waarom net dit dossier in beslag nemen?

Om redenen dat er een zwart gat is in het dossier i.v.m. de feiten te Aalst en verder. Voor de verdwenen stukken maakte Commissaris Vos een Proces Verbaal op. Dat Proces Verbaal is opgemaakt op Donderdag 19 april 2012. In navolging van dat Proces Verbaal legde Commissaris Vos klacht neer via zijn raadsman Sven Mary vanwege bedreigingen.

Om de verdwenen stukken te achterhalen en daarop enig zicht te bekomen heeft men een in beslagname uitgevoerd. Mij lijkt het vanzelfsprekend vanuit menselijk oogpunt dat men die stukken na kopie name terug bezorgd aan de rechtmatige aanvrager van die stukken. Betreft dus mevrouw Callebaut. In eerste instantie kan de Federaal Procureur het zich niet veroorloven om geen vordering te stellen aan de Onderzoeksrechter tot inbeslagname van stukken. Anderzijds is de -onderzoeksrechter- verplicht alles op te sporen dat voor het gerechtelijk onderzoek nuttig kan zijn. Mevrouw Callebaut heeft verder het recht om via een verzoekschrift een vrijgave van de in beslaggenomen stukken aan te vragen. Nogmaals, vanuit menselijk oogpunt zou het mij wenselijk lijken dat deze stukken terug aan mevrouw Callebaut zouden bezorgd worden zonder dat deze dame een verzoekschrift zou moeten neerleggen.
....

Maar over welk stukken gaat dit nu eigenlijk?
Wel, het stond eerder al met een quote -die ik niet zal herhalen- in dit topic Huiszoeking Marie-Jean Callebaut.

Hier heb je een indicatie:
"Voorbeeld: Tijdens een bezoek aan Advocaat -wijlen- Xavier MAGNEE, kon deze man tot zijn eigen -gespeelde?- ontsteltenis geen enkel stuk vinden waar wij naar vroegen. Hij stelde zelf vast -samen met ons- dat ze ontbraken! We vroegen Meester MAGNEE naar de initiële verhoren van Madani BOUHOUCHE en Philippe DE STAERCKE. Twee cruciale stukken ."

BRON

Toeval