171

the end wrote:
the end wrote:

In het verslag van de Bendecommissie over het onderzoek naar rijkswachters staat er dat sommige BOB'ers van Waver melden dat Lekeu ook een lijfwacht was van Latinus. Waar de andere BOB'ers op antwoorden: "men moet daar niet veel achter zoeken, dit had met een caféruzie te maken". Die caféruzie is rond de periode dat Latinus doodsbedreigingen kreeg en Louvaert sterft. Wat deed Lekeu i.v.m. die drugdoden dan zo ver van huis bij Latinus rond de periode van Ohain als lijfwacht van Latinus? Ook wetende dat Latinus vlak voor zijn dood iets kwijt wilde over een drugsdode.

In een verklaring van 28 november '85 verklaart een Radmila, een vriendin van Mireille (de partner van Latinus), dat Mireille (met Latinus?) in de periode september-oktober 1983 gevolgd werd door een grote blond persoon. Dit is in dezelfde periode als de doodsbedreigingen eind oktober en na de overval in Beersel waar er 2 grote daders waren.

En ra ra ra wie zou het zijn? Veel keuze is er niet.

De bedreigingen in het najaar '83 tegenover Latinus en het gevolgd worden door een grote dader van vermoedelijk Bende-eiten. In Beersel twee grote daders, in Aalst ook twee grote daders met de G15 in rekening te nemen. Het kan niet anders of de G15 is ook deze die gevuurd heeft met de 0.38 of 0.357 in Aalst. Een kaliber die in de eerste reeks van '83 ook gebruikt is. De kans is heel groot. Ik ben het bijna zeker dat de grote blonde de G15 was. En hij is linkshandig! Gevolgd worden door een linkshandige bende-dader belooft niets goeds.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

the end, vanwaar haal je het gegeven dat er in Aalst ook met een 0.38 of 0.357 geschoten werd. Bij mijn weten klopt dit niet met de ballistische gegevens. In Aalst werd er geschoten met twee riot guns, een 9 mm machinepistool en mogelijks de Centaure van Dinant.

the end, de robotfoto G15 heeft niets met Aalst te maken! In Aalst werd geen enkele dader beschreven met een skivest. G15 is een tekening van één van de daders in Ukkel. Die dader droeg een beige trui en een rolkraag die gedeeltelijk zijn gezicht bedekte (zie ook de betere foto gepost door Boemerang). Volgens de CWB-site had de man donkerbruin haar en was dus niet blond.

173

Wel Merovinger, mijn bronnen zet ik niet op het forum. Maar Pint - die ter plaatse geweest is - sprak ook over 0.357 of 0.38 munitie. En de link tussen de G15 is voornamelijk met Genval en Aalst, lees maar de wachter in Genval die schoot met een schouderwapen. Waar zijn de kogels gebleven?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

174

Ben wrote:

De bijnaam van Latinus was Orf.

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

Orf. Rare bijnaam. Is er ook nog een andere bron dan Bouten voor die bijnaam? Bijnaam of codenaam binnen WNP? Verwijzing naar de componist Carl Orff? (De Carmina Burana zijn geschreven in middeleeuws Latijn.) Iemand een idee wat de muzikale voorkeur was van Latinus? If any.

175

Ik lees veel over de financiële problemen van Latinus. Voor zijn dood was hij blijkbaar werkeloos en moest schooien bij zijn moeder om geld. Toch betaalt hij zijn laatste taxirit (vlak voor zijn dood) van 310 Bef met een briefje van 1000 Bef en geeft dus 690 Bef fooi. In die tijd een serieus bedrag. Had hij geen besef van geld of had hij plots geld?

Bron: getuigenis Lacroix Didier (taxichauffeur?) op 23?/04/1984

Zou het kunnen dat Latinus vermoord werd omdat hij dreigde met alles bekend te maken? In die zin dat bepaalde personen bang waren dat ze hun pressiemiddel, de roze balletten, konden kwijtspelen. Want met iets dat publiek staat, kan je geen druk meer zetten. smile

177

Iemand al iets gehoord of gelezen over Vandercapelle? Latinus had een afspraak met Vandercapelle in de Pallandt op 21 april 1984 om 20u, Latinus was niet op die afspraak. De dag erna heeft Vandercapelle om 14u de moeder van Latinus bezocht om te vragen waar Latinus was.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
Walter Baeyens wrote:

Volgens François Raes verzorgde Dr Delescaille de meisjes van Tuna/Lydia, van wie er eentje kanker had. Wist hij teveel?

De papa van de gemartelde en vermoorde Dr Delescaille was ook DOKTER. Het was deze Dr Delescaille die werkte voor het TUNA netwerk volgens onze Waalse vrienden.

179

the end wrote:

Iemand al iets gehoord of gelezen over Vandercapelle? Latinus had een afspraak met Vandercapelle in de Pallandt op 21 april 1984 om 20u, Latinus was niet op die afspraak. De dag erna heeft Vandercapelle om 14u de moeder van Latinus bezocht om te vragen waar Latinus was.

2 dagen later belde Latinus naar de GP omdat hij info over drughandel had, en dag later was hij door:

Il est exact que le 24 avril 1984 vers 12H00, LATINUS m'a appelé par téléphone au bureau pour me dire qu'il avait des informations concer- nant un trafic de drogue dans la région. Je lui ai demandé de restruc- turer un peu ses informations et de revenir me voir le lendemain. Il m'a dit qu'il était sur un trafic de drogue et qu'il devait encore rece- voir des informations. Je lui ai demandé de réunir toutes ces informa- tions et de revenir me voir le lendemain. Il ne m'a cependant donné aucun détail sur ce trafic proprement dit. Il ne m'a pas avisé qu'il serait accompagné de certaines personnes et il n'était pas du tout affolé lorsqu'il m'a appelé. J'ai supposé qu'il allait venir seul comme à son habitude.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

In hoeverre is het een zekerheid dat met de "La Vega" op het schema van Latinus daadwerkelijk Cèsar Augusto De La Vega wordt bedoeld? Destijds Grootmeester van de Argentijnse vrijmetselaars en nauw verbonden met aanvankelijk de Perons en later de Junta.

Hier staat ie (rechts) met 't vrouwtje op de kiek naast Licio Gelli (P2-schurk).

https://lh3.googleusercontent.com/ISoT5ISXM1VeMOK_AYAzaohEJ-mxiEGxbZJvM9ACUGe23BayRcwl4LWe_Qd19ewRqp2Ypi0OBUQ5EmdY-EvASr57ORemNvdsr00jLIOAZPCyp6fsXZhlRI9kheoplF_C1ZAruQ2S3t8Y-v3VStXEU4BDBoiftX75eXlCq3O9Fp1j8hdDge4j-crNoQM-QjRYyK2qd50N58x0Vpb8062hPeAt4jPXoYLDgemuqjNhuHPW04DZ43IG45645Iq81qoGNh_kc8hhUcNHQWKMgSzy1hyo31RWC2zcfs69JPGn8fNoXN9YU5wi8NtWCyfjqtwZQaztEUddgydygsE7xXnUviIdTpHNzoTfZN9B0APMgUvSeebp1N7gU4QqPwlya4VWX5Vj7-GZUJqNYzCQ9lrQKydLnpCxE5Zh6Z3FiaI6aIG00sBPP5bgO755Dn5yWEMsJqeyHCxM6O6SjEtjh3wi-AwNqOzOyJBKo7z4UEK86VZhaqfTcbiKPQr0vUWAx1U38jhuYcSM-UzuT5HNyPpHQrrJehXuHi2Q6lu9nrM78j_LYGxFpdLlBJfVVIlGoAWN4LiSEQJGeyKtE8sH6b9i0L6DFCYSyWzdUZGQf67MRp2UsO19OTkiwfjgxTHTN06UoVlVuWWGLbvlFmlXuHnxsBqEKRK_8O6DUaC6UPbpOq9Kyv-JYfuYFoCsdaIk=w623-h365-no?authuser=0