171

the end wrote:
the end wrote:

In het verslag van de Bendecommissie over het onderzoek naar rijkswachters staat er dat sommige BOB'ers van Waver melden dat Lekeu ook een lijfwacht was van Latinus. Waar de andere BOB'ers op antwoorden: "men moet daar niet veel achter zoeken, dit had met een caféruzie te maken". Die caféruzie is rond de periode dat Latinus doodsbedreigingen kreeg en Louvaert sterft. Wat deed Lekeu i.v.m. die drugdoden dan zo ver van huis bij Latinus rond de periode van Ohain als lijfwacht van Latinus? Ook wetende dat Latinus vlak voor zijn dood iets kwijt wilde over een drugsdode.

In een verklaring van 28 november '85 verklaart een Radmila, een vriendin van Mireille (de partner van Latinus), dat Mireille (met Latinus?) in de periode september-oktober 1983 gevolgd werd door een grote blond persoon. Dit is in dezelfde periode als de doodsbedreigingen eind oktober en na de overval in Beersel waar er 2 grote daders waren.

En ra ra ra wie zou het zijn? Veel keuze is er niet.

De bedreigingen in het najaar '83 tegenover Latinus en het gevolgd worden door een grote dader van vermoedelijk Bende-eiten. In Beersel twee grote daders, in Aalst ook twee grote daders met de G15 in rekening te nemen. Het kan niet anders of de G15 is ook deze die gevuurd heeft met de 0.38 of 0.357 in Aalst. Een kaliber die in de eerste reeks van '83 ook gebruikt is. De kans is heel groot. Ik ben het bijna zeker dat de grote blonde de G15 was. En hij is linkshandig! Gevolgd worden door een linkshandige bende-dader belooft niets goeds.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

the end, vanwaar haal je het gegeven dat er in Aalst ook met een 0.38 of 0.357 geschoten werd. Bij mijn weten klopt dit niet met de ballistische gegevens. In Aalst werd er geschoten met twee riot guns, een 9 mm machinepistool en mogelijks de Centaure van Dinant.

the end, de robotfoto G15 heeft niets met Aalst te maken! In Aalst werd geen enkele dader beschreven met een skivest. G15 is een tekening van één van de daders in Ukkel. Die dader droeg een beige trui en een rolkraag die gedeeltelijk zijn gezicht bedekte (zie ook de betere foto gepost door Boemerang). Volgens de CWB-site had de man donkerbruin haar en was dus niet blond.

173

Wel Merovinger, mijn bronnen zet ik niet op het forum. Maar Pint - die ter plaatse geweest is - sprak ook over 0.357 of 0.38 munitie. En de link tussen de G15 is voornamelijk met Genval en Aalst, lees maar de wachter in Genval die schoot met een schouderwapen. Waar zijn de kogels gebleven?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

174

Ben wrote:

De bijnaam van Latinus was Orf.

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

Orf. Rare bijnaam. Is er ook nog een andere bron dan Bouten voor die bijnaam? Bijnaam of codenaam binnen WNP? Verwijzing naar de componist Carl Orff? (De Carmina Burana zijn geschreven in middeleeuws Latijn.) Iemand een idee wat de muzikale voorkeur was van Latinus? If any.