Re: Guy Goffinon

Ben wrote:

Uit de nota's van Willy Acke:

Moord Mendez ≠ Bouhouche als dader = Bultot
(...)
Zegt BW [Bende van Nijvel] = Bouhouche + Smets + Calmette.
Legt uit Calmette = Wackenhut Belgium = CIA
Feiten = gepleegd door Italianen, verblijvend in Spanje
Eén van de daders = Elio Massagrande in opdracht van extreem-rechts

Goffinon kan wel eens een goed beeld hebben gehad. Ik vraag me af hoe regel 1 met de andere regels te rijmen valt. Waarom staat Lekeu daar niet tussen? Want de link Lekeu, Smets, Calmette is veel duidelijker.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Guy Goffinon

Met al deze namen kan Albert Farcy niet ver weg zijn. Kent de wereld van diamantmijnen via schoonouders en daarnaast één van de machtigste personen in Brusselse prostitutie. Bordelen over het ganse land, Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland. Numero uno betreffende import heroïne tot einde drugs for weapons. Wapenmaker, verzamelaar, oorlogsvoertuigen: import-export.

Op de Facebook van overleden Jean-Paul Dumont zag ik ene Patrick Farcy. Is dit ook één van zijn familieleden? Vastgoedmakelaar in Brussel en heeft toch wel iets van Albert. Lijkt me ook zowat de 'bondscoach' van de Belgische bendes... aangezien hij op manschappen uit de verschillende bendes kon rekenen. Qua comfortzone klopt het ook helemaal met eigendommen in Elsene, Rebecq, Watermaal Bosvoorde, ... In Rebecq waar de hoodzetel van garage van Otten is sinds 1973. De jeugdvriend van Beijer en ARI-compagnon. Entourage Amory, Verdeyen, ...

Zeer close met Philippe en Léon De Staerke. Philippe De Staerke had schuilkamer in Rebecq, Léon was gerant van zijn bar. Ook Louvaert werkte voor hem en ook kennis van Lekeu. Die op zijn beurt weer kan gelinkt worden aan Pilarski en extreem-rechts.

Ken u zijn huidige handel wandel? M.@.t. i.m.p.e.x. momenteel hoofdzetel te Moeskroen. Er is per ongeluk ook bon van lading via Indumar te vinden via Google, ongeveer 7 jaar terug. Familiebedrijfje van hem vrouw en broers schoonzussen en kinderen. Idem Otten (garages in Brusselse-Molenbeek-....) en immo (Frankrijk, Milaan, ...?). Bij deze laatste kleine winsten of verlieslatend maar levend op heel grote voet.

Vreemd dat hij nergens bij je voorkomt in je onderzoek. Idem voor Otten.

En natuurlijk waar het in dit topic helemaal om gaat. Vertrouwd met Goffinon. Het krantenartikel kan je onder rubriek Farcy terugvinden.

Re: Guy Goffinon

http://nsm09.casimages.com/img/2018/03/26//18032608503514738715632466.jpg

Re: Guy Goffinon

Op 14 oktober 1981, 5 dagen na de beruchte aanslag op de wagen van Goffinon krijgen zowel Goffinon, Vernaillen en een ambtenaar anonieme doodsbedreigingen. De ambtenaar was een drugstrafiek in bevroren vlees tussen Luxemburg en België op het spoor gekomen. Dezelfde trafiek die rijkswachter Van den Daele fataal is geworden.

Re: Guy Goffinon

Goffinon onthulde op het proces Beijer-Bouhouche wie zijn anonieme tipgever was in de zaak van Francis Zwarts:

Commissaris Elise van de nationale brigade van de GP!

Re: Guy Goffinon

Vernaillen moest niks weten van Goffinon en omgekeerd ook niet. Goffinon profileerde zich als superspeurder of werd zo geprofileerd. Maar deze superspeurder wist geen enkel bewijs te verzamelen tegen de gangsters die hij als dé verdachten in de moord op Mendez beschouwde.

De huiszoeking bij zijn thuis door de hooggeachte Luc Hennart en de vermeende bomaanslag op zijn leven pleitten Goffinon toch vrij van alle verdenking? Toch?

En om dan nog maar even te zwijgen over de farce van Goffinon bij Farcy in La Haye of zijn notaatje aan De Bieasu. En te blijven zwijgen over het feit dat deze topspeurder geen enkel bewijs wist te verzamelen in het onderzoek naar de roofmoord op Francis Zwarts.

Ah, ‘t was Jean Depretre die er persé Goffinon moest bij hebben in het moordonderzoek naar Juan Mendez…

Was Goffinon een slechte speurder of een slechte acteur? U krijgt het antwoord absoluut in 2025.

17

Re: Guy Goffinon

Proces-verbaal 103059 van 28 september 1988 laat een spotlight vallen op wie schuldig is aan manipulatie in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel.

Het verklaart deels waarom Vermeersch thans niet meer beschuldigt wordt van manipulatie maar waarom hij zich wel heeft laten gebruiken. Hij houdt voor zichzelf de eer op met “dat ze het in zijn schoenen willen schuiven”.

Nogmaals, laat jullie niet afleiden.

Het is tenenkrommend hoe ook jullie meer bezig zijn met wie wat waar waarom wat al dan niet op dit forum mogelijk misschien al dan niet gezegd zou hebben gehad… maar soit… er valt veel meer te lezen en er is veel meer informatie ‘buiten’ dan op dit forum te vinden.
Uiteraard.

Sterkte aan de slachtoffers, zoals sommige onder jullie ook terecht opmerken.

18

Re: Guy Goffinon

Waar is pv 103059 van 28/09/1988 te raadplegen?

Frappant om te lezen hoe journaliste Hilde Geens, in het recente HUMO-artikel, haar mening over speurder Goffinon bijstelt... In die zin is bovenstaande post meer dan intigrerend. Ik vermoed dat je "de Goff" een slechte acteur noemt, jameir972?

19

Re: Guy Goffinon

BAX wrote:

Waar is pv 103059 van 28/09/1988 te raadplegen?

Eventueel terug te vinden in de verslagen van de Bendecommissie I of II.

Re: Guy Goffinon

Volgens Hilde Geens is het Guy Goffinon die Francois Raes eist om het dossier tegen het franse koningshuis (drugs) in te leveren.
Wanneer nadien de BOB Francois Raes vraagt om het dossier over SAC opnieuw naar boven te halen, is dit verdwenen.

Het is Goffinon die voor commandant Francois (NDB) in de bres springt wanneer hij de teugels verliest en half in de misdaad staat.