Re: Overijse: 27 September

Dàt stel jij altijd! Maar leg dan eens echt goed uit wat zo duidelijk op specialisten-werk wijst want dat heb jij nog niet echt gedaan! Jij spreekt van handelingen en handtekeningen en boodschappen steeds maar nog nooit sprak je hierover duidelijk! Het steeds verwijzen naar para-commandos of RW'ers is nogal gemakkelijk want dàt zijn specialisten he, voor jou! Maar uit wat blijkt dat werkelijk dat de daders uit die groepen komen? Ik zie alleszins veel fouten en onnodige risico's die werden genomen daarentegen!

522

Re: Overijse: 27 September

luk paard wrote:

Het steeds verwijzen naar para-commandos of RW'ers is nogal gemakkelijk want dàt zijn specialisten he...voor jou!

Nee, waar ik het over heb behoort niet tot de standaard opleiding? juist daarmee dat het duidelijk is dat het om specialisten gaat.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

523

Re: Overijse: 27 September

Ik begin de richting van the end's gedachtengang te begrijpen alhoewel het moeilijk te bewijzen zal zijn. Ik geef voorlopig geen aanduiding van wat ik vermoed, dat laat ik aan the end. Ik heb hier trouwens een hypothese lopen.

524

Re: Overijse: 27 September

Het lijkt wel een besmettelijke ziekte zo... Waar staat uw hypothese?

Re: Overijse: 27 September

In plaats van steeds the end op de man te proberen spelen, heb ik ook zo aandachtig mogelijk in de verschillende topics de "hints" van the end proberen te begrijpen. Door mijn beperkte kennis van wat er allemaal gezegd is geweest en reeds al dan niet bewezen is, is dit voor mij niet echt ideaal 'werken'.

Maar misschien toch een kleine reactie op het volgende:

luk paard wrote:
zeno wrote:

Reneke, er is geen enkele valabele verklaring te geven waarom de 3 overvallers van Eigenbrakel onderweg naar Overijse zouden stoppen om hun wapens door te geven aan 3 andere criminelen die dan de raid op Overijse gaan afwerken. Ik weet dat jij je specialiseert in het vergelijken van robotfoto’s maar objectief gesteld ... ik ben daar geen believer van. Teveel mogelijkheid tot foutieve interpretaties en zodoende geen enkele bewijskracht.

Het is toch wel ongelofelijk dat zovelen te hier dit niet zien?! En inderdaad niks hiervan is nog maar in'et minst bewezen! Cowboy-verhalen zijn het en er wordt vanalles en nog wat bijgesleept! ook dat blijf maar duren terwijl de oplossing allicht zoveel eenvoudiger is en wel omdat het organiseren van zo een overvallen waarbij zovele verschillende personen betrokken zijn...ik bedoel dus de staatsveiligheid...de RW...extreem rechts...de para's...de katangisten...de legionairs...de falangisten...de malafide wapenhandelaars...de drugsmokkelaars...de verschillende politici...verschillende onderzoekers:speurders...verschillende zakenmensen (van diamantairs tot vleeshandelaars en grootwarenhuizen) etc etc etc...komaan zeg dat moet nogal een samenwerking geweest zijn! Wat'n "werkvergaderingen" moeten daar aan voorafgegaan zijn dan??
En dat er dan geen enkel spoor naar dit alles wijst...dàt kan bewezen worden en dus van tel is??

En dan nog verschillende/meerdere teams...alles piekfijn op elkaar afgestemd (in die tijd van nog geen internet nog geen sinecure!)...de afrekeningen op parkings...(mensen er heen lokken etc).

Dit is echt allemaal ongeloofwaardig!
Of nee...het zal de schuld vd sossen zijn (wordt veel gezegd)

Hoe ik het heb begrepen uit de verschillende posts van the end (Mijn excuses mocht ik hier volledig de minst in gaan volgens jou, the end), doelt hij niet op het feit dat beide dadergroepen elkaar tussen de twee overvallen door hebben ontmoet en wapens doorgegeven hebben.

Ergens in het topic van Aalst haalt the end aan dat ze heel behendig waren in wapens en het bewerken/manipuleren ervan. Daarnaast zouden ze bewust hulzen hebben 'rondgestrooid' (en misschien anderen hebben opgepikt?). Wat zouden we hieruit los kunnen afleiden? Overijse en Eigenbrakel waren 2 verschillende teams met elk andere wapens, maar door het oprapen en/of neerleggen van bepaalde hulzen lijkt het alleen maar dat bepaalde wapens op de twee plaats delicten aanwezig waren. Terwijl dit in feite niet zo was.

Bovenstaande is trouwens louter een theorie/hypothese op basis van wat the end en anderen in de topics Aalst en Overijse (en Eigenbrakel) hebben vermeld. Ik weet niet of dit technisch allemaal mogelijk is. Mocht dit allemaal (ivm de wapens) technisch mogelijk zijn dan is dit, met in gedachte de zeer gespecialiseerde dadergroep uit een gesloten milieu, toch niet zo'n slechte piste om te bewandelen. Maar ik neem aan dat dit nooit onderzocht is geweest of zal worden?

526

Re: Overijse: 27 September

Ik lees toch (Ponsaers & Dupont, p. 75-77) dat de overval in Eigenbrakel begint om 20.07 uur en die in Overijse om 20.27 uur.

527

Re: Overijse: 27 September

Aubanel wrote:

Ik lees toch (Ponsaers & Dupont, p. 75-77) dat de overval in Eigenbrakel begint om 20.07 uur en die in Overijse om 20.27 uur.

Inderdaad. Ik stel vast dat het in diverse media overal wel anders staat. Eenduidige informatie is soms wat moeilijker te vinden. Misschien komt dat omdat in de jaren '80 men nog niet over dezelfde technologie beschikte als hedendaags, en dat de speurders & parket toen ook al niet al teveel informatie gaven.

In de verslagen van de 1ste bendecommissie staat bijvoorbeeld:

Over Eigenbrakel:
"Op 27 september 1985 omstreeks 20.15 uur..."

Over Overijse:
Op 27 september 1985 om 20.38 uur..."

Non semper ea sunt quae videntur

528

Re: Overijse: 27 September

Ja, dat is zo. Maar merk op dat in de beide bronnen slechts een dikke twintig minuten tussen het begin van de eerste en het begin van de tweede overval ligt. Is dat niet wat weinig?

529

Re: Overijse: 27 September

Heb het al eerder vermeld in dit topic, op de website van CWB staat:

Hold-up op de Delhaize te Overijse
Vrijdag 27 september 1985 omstreeks 20u35, Overijse (Jesus-Eik), Brusselsesteenweg, nr 399

Voor Aalst staat ook steeds vermeld 20u37 maar dit is niet het moment waarop de daders op de parking aangekomen zijn. Exact is het niet te bepalen maar het is er minuten voor, hoe de aanslag in Aalst begint hebben ze nog nooit naar buiten gebracht.  Dus voor Overijse Eigenbrakel is zeker niet alles al gezegd en geweten.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Overijse: 27 September

Wat de overval op 27 september 1985 van de Delhaize van Overijse betreft: ik meen in één van mijn boeken gelezen te hebben dat er een blonde vrouw op de wacht stond (op straat denk ik). Heeft er iemand aub meer inlichtingen hieromtrent? Dat kan zeer interessant zijn, eens een vrouw in de Bende van Nijvel...