1

Topic: Ex-werknemers van FN Herstal verdacht van wapensmokkel

Vier voormalige werknemers van de wapenfabriek FN Herstal worden verdacht van betrokkenheid bij een grootschalige wapenhandel, zo meldden de Sudpresse-kranten zaterdag. Een Brusselse onderzoeksrechter plaatste de verdachten, van 65 tot 76 jaar oud, donderdag onder aanhoudingsbevel voor lidmaatschap van een criminele organisatie en inbreuken op de wapenwet.

In Luik en Verviers voerden de speurders woensdag en donderdag huiszoekingen uit. Daarbij namen ze een vijftigtal handvuurwapens, geweren en granaten in beslag. De wapens zaten vooral verstopt achter valse plafonds en plinten. Dankzij hun jarenlange werk bij de Luikse wapenfabriek konden de oud-werknemers de hand leggen op gedemilitariseerde wapens en ze opnieuw klaar voor gebruik maken. De wapens verkochten ze in het criminele milieu.

Meer » Nieuws

2

Re: Ex-werknemers van FN Herstal verdacht van wapensmokkel

De Standaard besteedt vandaag ook ruimte aan dit nieuws:

Ex-werknemers van wapenfabriek verdacht van illegale handel

Het federaal parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar vier ex-werknemers van wapenfabriek FN Herstal. De vier zouden tweedehandswapens hebben verkocht aan het crimineel milieu. (...)

Volgens de speurders zouden de vier de knowhow die ze opdeden tijdens hun jarenlange carrière bij FN Herstal, gebruikt hebben om gedemilititariseerde wapens, die ze op de tweedehandsmarkt aankochten, weer gebruiksklaar te maken en te verkopen aan het crimineel milieu.

Alvast één van de vier verdachten zou banden hebben met het illegale wapencircuit, maar of dat ook voor de andere drie betrokkenen geldt, moet nog uit het verdere onderzoek blijken. De speurders proberen nu ook te achterhalen waar de inbeslaggenomen wapens vandaan komen.

Meer » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Ex-werknemers van FN Herstal verdacht van wapensmokkel

Gezien hun leeftijd kunnen ze best al in de jaren 80 actief zijn geweest. Wie weet...

4

Re: Ex-werknemers van FN Herstal verdacht van wapensmokkel

Ze moeten alleszins Mendez hebben gekend. En, wie weet, ook Marie-Louise Angenent, de niet-onbesproken vrouw van Simonet (wapentraffieken FN naar Costa Rica, ...). En dan kom je ook al snel uit bij Cahen (volgens Verdeyen de schakel tussen de Gladio-achtige structuren en de Bende, de man die  - op bevel van - de hele winkel in gang heeft gezet toen er moest "opgeruimd" worden in het wespennest van wapen/drugs-handel, chantage, etc).

Cahen, echt een zeer belangrijke piste.

Re: Ex-werknemers van FN Herstal verdacht van wapensmokkel

Interessante docu, waarin ook FN vanaf een minuut of 30 ter sprake komt. Verbazingwekkend hoe makkelijk werknemers daar blijkbaar wapens achterover kunnen drukken.

» www.google.com

6

Re: Ex-werknemers van FN Herstal verdacht van wapensmokkel

Kent u de aflevering van Peter R. De Vries "Gladio" van 9 /01/2012. Daar filmen ze een deeltje van in België bij een wapenhandelaar in Wallonië. Misschien stond het hier reeds vermeld.

Re: Ex-werknemers van FN Herstal verdacht van wapensmokkel

Ja die ken ik. En hij is hier inderdaad als eens ergens langsgekomen.