21

Re: Dossier Pinon

Paul Latinus bezat een kopie van het dossier-Pinon en beschouwde die als zijn levensverzekering. De procureur van Nijvel Deprêtre bewaarde het dossier zelfs achter slot en grendel. De hoofdredacteur van Pour werd onder druk gezet om het niet te publiceren, in ruil voor 125.000 euro. In de grond ging het om een conflict tussen dokter André Pinon en zijn echtgenote, die de maîtresse was van Smets. De psychiater verweet zijn vrouw dat ze deelnam aan orgieën - samen met een aantal bekende personen van de Brusselse jetset - waaraan ook minderjarigen deelnamen.

Smets zou Pinon daarop met de dood hebben bedreigd. De klacht werd door substituut Edwig Steppé echter geseponeerd. Smets maakte in een rapport brandhout van de klacht:

"La seule conclusion possible est de tenir l'affaire Pinon pour fausse dans ses grandes lignes. Néanmoins vu le quotidien intellectuel élevé et la ruse de l'intéressé nous refusons d'admettre qu'il ait bâti toute sa fable exclusivement sur du vent et ayant appris par sa femme des éléments compromettants supplémentaires dont lui seul sait l'exacte nature, il aurait amalgamé le tout dans un récit relativement bien ficelé."

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Dossier Pinon

Bewijs Roze Balletten? Verklaring van gewezen justitieminister Moureaux werpt nieuw licht op onderzoek

Voorzitter André Bourgeois van de commissie banditisme [Eerste Bendecommissie] heeft gewezen justitieminister Philippe Moureaux (PS) een brief gestuurd waarin hij hem verzoekt eerder gedane mondelinge en persoonlijke verklaringen aan de socialistische fractieleider en commissielid Eerdekens schriftelijk te bevestigen. Deze verklaringen worden beschouwd als een mogelijke bewijs voor het bestaan van de Roze Balletten met prominenten.

Moureaux, thans vice-premier, zegde volgens een verklaring van Eerdekens vorige donderdag aan de bendecommissie, dat hij in de periode 1980-1981 als minister van Justitie het bezoek kreeg van de advocaat-generaal te Brussel, die hem in totale verwarring, wees op het bestaan van een aantal dossiers [dossier Pinon] over zedenfeiten met minderjarigen waarin de namen voorkwamen van Paul Vanden Boeynants, de toenmalige PS vice-premier Guy Mathot en verscheidene magistraten. De minister gaf hem de raad de dossiers een gewone behandeling te geven, maar discretie in acht te nemen.

Moureaux deelde ook mee, dat hij een zestal weken na dit bezoek, op een receptie procureur-generaal Van Honsté ontmoette en hem ook vroeg hoe ver het stond met het onderzoek in deze dossiers. Het antwoord luidde: "Wees gerust, mijnheer de minister, er zit niets in".

De commissie banditisme, zo wordt vernomen, hecht zeer veel belang aan deze verklaringen omdat zij het bewijs kunnen worden dat deze seksfuiven met prominenten inderdaad plaats hebben gevonden en later mogelijk gebruikt werden als chantagemiddel (*). Vice-premier Moureaux was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Minister van Justitie Wathelet heeft gisteren van zijn kant het gerecht gevraagd een grondig onderzoek in te stellen over de Roze Balletten. Hij gaat daarmee in op een brief van commissievoorzitter Bourgeois. De minister vraagt dat vooral wordt nagegaan of mogelijke chantage met deze seksfuiven het onderzoek naar de bende van Nijvel beïnvloed heeft. Verwacht wordt dat na het verzoek van de minister een drietal dossiers zullen samengevoegd worden.

Bron: Het Laatste Nieuws | 20 februari 1990

BOB op wacht bij seksfuiven – Speurders die Roze Balletten onderzochten, weggepest

"Terwijl binnen seksfeestjes met kinderen aan de gang waren,hielden rijkswachters buiten de wacht. Op bevel van de generale staf." Dat zeggen Gerard Bihay en Franz Balfroid, twee ex-BOB’ers die weggepest werden uit het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Bihay en Balfroid werden gisteren ondervraagd door de parlementscommissie [Tweede Bendecommissie] naar de Bende van Nijvel. Ze schetsten een ontluisterend beeld van de rijkswachttop en het gerecht.

"We wilden de rijkswachters terugvinden die ingezet waren voor het beveiligen van de Roze Balletten (*), waarop rijkswachtgeneraal Fernand Beaurir aanwezig was. Maar toen we hen begonnen op te sporen, werden we weggepest, niet in het minst door de Nijvelse procureur Jean Deprêtre", aldus de ex-BOB'ers.

Ook onderzoeksrechter Schlicker kreeg een veeg uit de pan. "Hij was het kinderseksdossier aan het inkijken en vertelde dat er een foto instak van Beaurir 'op zijn eenvoudigst …'" De foto van de naakte Beaurir blijkt nu spoorloos. "Bizar", reageerde commissielid Landuyt, "Ik denk niet dat de twee getuigen logen".

Bihay en Balfroid zeggen dat ze het spoor van de seksfeesten ontdekten na ondervraging van de weduwe van de restauranthouder, die door de Bende doodgeschoten werd in Ohain. "Ze vertelde over vergaderingen tussen Beaurir en een Brusselse vastgoedmakelaar, die politicus Guy Mathot geld toestopte voor een villa waar ooit Roze Balletten plaatsvonden".

Bron: Het Laatste Nieuws | 22 februari 1997

"Bewijsstukken verdwenen uit dossiers Roze Balletten"

"Agenda's, telefoonlistings en andere documenten over de diverse Roze Balletten-dossiers zijn spoorloos verdwenen uit het Brusselse Justitiepaleis". Dat stelde de Brusselse onderzoeksrechter Bruno Bulthé gisteren voor de Bende-commissie [Tweede Bendecommissie]. In februari 1990 startte Bulthé een onderzoek naar het onderzoek in alle toen gekende seksdossiers met minderjarigen [zie ook bovenstaand artikel van 20 februari 1990].

Bulthé ontdekte toen de verdwijning van overtuigingsstukken uit verscheidene dossiers. "Ik veronderstel dat het interessante documenten waren en niet het telefoonnummer van de loodgieter of de tandarts. Waar deze documenten naartoe zij, weet ik niet. Als ik dat wel wist, zou ik de schuldigen vervolgd hebben. De daders moeten het Justitiepaleis goed gekend hebben (**). De Brusselse griffie is immers een echt hol van Ali Baba met drugs, documenten en wellicht het grootste wapenarsenaal van de hoofdstad".

Bron: Het Laatste Nieuws | 5 maart 1997

(*) Zie ook het verhaal van de nota van december 1988.

(**) Die uitspraak van Bruno Bulthé doet onmiddellijk denken aan Bouhouche en Beijer aangezien zij een diefstal uit de Brusselse griffie op hun palmares hebben. Is het mogelijk dat Bouhouche en Beijer in dat bewuste weekend in augustus 1985 aan de haal gegaan zijn met de overtuigingsstukken uit de Roze Balletten-dossiers?

Re: Dossier Pinon

PG Van Honste kwam ook tussen om de speurders het zwijgen op te leggen nadat deze tijdens een huiszoeking bij een bank op duizenden zwarte rekeningen waren gestuit. Het ging om tientallen miljarden frank! Meer hierover in mijn boek 'De Elite van de Macht. De Macht van de Elite' ( Van Halewyck) dat begin oktober verkrijgbaar zal zijn.

24

Re: Dossier Pinon

Uit het verslag van de Tweede Bendecommissie, het besluit van de commissie:

Het dossier Pinon zoals dit werd medegedeeld aan de eerste commissie en aan de huidige commissie, geeft een zeer onduidelijk beeld van de wijze waarop het onderzoek verliep. Blijkbaar vond het merendeel van de onderzoeksverrichtingen plaats in het kader van het onderzoek naar de brandstichting bij Pour, in opdracht van onderzoeksrechter de Biseau d'Hauteville.

Onduidelijkheid is er ook over de bandopnames die werden gemaakt. De opname die werd gemaakt bij het avondmaal van 18 juni 1981 waaraan diverse rechtstreeks betrokkenen deelnamen, werd inbeslaggenomen en neergelegd ter griffie in het kader van het Brusselse gerechtelijk onderzoek naar de brandstichting bij Pour. Het zou echter gaan om een zeer gedeeltelijke weergave van het gesprek; een volledige versie werd blijkbaar nooit bekomen. Deze opname werd in het kader van het onderzoek 54/90 in gesloten omslag overhandigd aan substituut Steppé.

Dan is er de opname van een gesprek aan het meer van Genval tussen Pinon en zijn echtgenote. Die werd blijkbaar door Pinon aan de gerechtelijke politie van Brussel overhandigd, doch er is niet gebleken dat deze die opname bewaarde; er is geen spoor van haar neerlegging ter griffie. Een gedeelte van het desbetreffende gesprek werd blijkbaar uitgetypt naar aanleiding van een klacht bij de politie te Sint-Genesius-Rode, doch ook hier maken de stukken in het dossier het niet mogelijk terzake een duidelijk oordeel over de situatie te vellen.

Ten derde is gebleken dat er in het kader van het dossier "Pinon-bedreigingen" drie cassettes op de proppen kwamen met gesprekken tussen Pinon en zijn advocaat. Deze cassettes werden overhandigd aan Audenaert van de gerechtelijke politie te Brussel, zonder dat hiervan in het betrokken proces-verbaal van ondervraging melding werd gemaakt. Zij werden ook niet neergelegd ter griffie, maar werden meegenomen door een collega van Audenaert, Marnette, die ze op zijn beurt overhandigde aan Reyniers; deze laatste heeft ze ook beluisterd (hun inhoud was verstaanbaar). Daarna zijn ze aan de eerste Parlementaire Onderzoekscommissie overhandigd, maar bleken toen geen (verstaanbare) relevante informatie te bevatten. Ons is niet gebleken welk nadien het lot was van deze cassettes.

Verder kan worden vastgesteld dat het dossier Pinon opnieuw ter hand is genomen in 1984, in de vorm van een "discrete enquête". Dit zou zijn gebeurd omdat het mogelijk verband hield met een ander, niet nader genoemd dossier. Of bij dit onderzoek een magistraat was betrokken, en in voorkomend geval welke, is niet duidelijk. Ook op het einde van de jaren '80 werd klaarblijkelijk opnieuw onderzoek verricht. Wederom is echter niet duidelijk wie de leiding over dit onderzoek had, en welke rol het parket erin speelde.

Bron: Verslag Tweede Bendecommissie (bijlage 3)

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

25

Re: Dossier Pinon

Lagasse [een journalist] verklaarde zijn interesse voor het dossier Pinon door te verwijzen naar een uitlating van advocaat-generaal Jaspar op het proces van "La pastorale" [zie het dossier-WNP]. Deze zei toen dat het dossier Pinon bestond, dat hij dit had gezien, en dat men de bedoeling had gehad enkele hooggeplaatste personen bij deze zaak te betrekken.

Bron: Verslag Tweede Bendecommissie

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

26

Re: Dossier Pinon

Los (geabstraheerd) van het concrete dossier-Pinon zijn er de volgende mechanismen:

  1. "Belangrijke" mensen raken verwikkeld in situaties met prostituées, kinderen, ... die, wanneer het grote publiek ze zou kennen er voor zorgen dat het gedaan is met hun carrière. Zij doen er dus alles aan om te vermijden dat dit uitlekt, want er bestaat materieel bewijs, maar inderdaad, vreemd dat ze in de eerste plaats in dergelijke situaties terecht kwamen en dat er bewijs bestaat.

  2. Om nog "belangrijker" te worden, worden mensen verplicht om in bepaalde situaties terecht te komen, waar bewijs van bestaat, zodat ze in de pocket zitten van de nóg belangrijker mensen.

  3. Kleine crimineel x wordt opgepakt voor misdrijf y. Om een deel van zijn daden onderbelicht te houden rakelt hij op dat hij de foto's van "belangrijke" persoon z gezien heeft / dat deze figuur met hem te maken heeft / dat hij door een figuur beschermd wordt, die belangrijker is dan de figuur die boven de onderzoekslieden staat. Het onderzoek zal een bepaalde piste niet nemen omdat men repercussies van deze belangrijke persoon vreest. Ik schrijf "kleine crimineel" omdat het niet gaat om de "nóg belangrijker mensen" van 2). Deze laatste immers, gebruiken kleine crimineel x wanneer het voor hen nuttig is.

Re: Dossier Pinon

Zie lange blauwe tekst » www.tueriesdubrabant.winnerbb.com

Re: Dossier Pinon

Zie 3 teksten aangebracht door Human vanaf 18uur22 » tueriesdubrabant.winnerbb.com

Re: Dossier Pinon

Zonder dit te willen goedpraten, zou ik toch wel willen vermelden dat het vrij gebruikelijk was dat grote handeldeals met Arabische en Aziatische landen bezegeld werden met prostituees en dat men op voorhand al probeerde te achterhalen wat de smaken van potentiële handelspartners waren. En in de Arabische landen zijn dat jonge maagden. Zelfs kinderen kunnen uitgehuwelijkt worden.

Ze zien dat niet als pedofilie en ook in België was dit het pre-dutroux tijdperk. De late jaren 60 en 70 waren minder preuts dan nu als ik het zo van ouderen hoor. Iedereen had ook wel al eens gehoord van handtastelijke pater, leraar of priester maar dat werd toen door de vingers gezien ... Men zou toen schande gesproken hebben over slachtoffer en niet van de dader.

Het is maar met Dutroux-affaire dat bevolking mondiger is geworden. Toch totdat de hysterie weer over was. Net zoals koning/prinsen in die wereld de doorslag geven bij handelsakkoorden. Onderschat dit niet!

Re: Dossier Pinon

In die tijd kwam je als vrouw via dans, theater of schoonheidswedstrijden al snel in het 'roze' milieu terecht (zie bijvoorbeeld ex-Miss België Eliane Lambrechts die in het Eurosystem-dossier genoemd wordt). De ene week stond je op de planken, een week later deed je mee in een film, een week later deed je topless mee aan een film en nog een week later zat je topless op de knie van een zakenman voor een veelvoud van wat je als actrice kon verdienen. Zoals Hilde Van Mieghem onlangs zei in 'Alleen Elvis blijft bestaan': Een actrice was destijds in de ogen van velen hetzelfde als een hoer zijn. Niet dat alle actrices hoeren waren, verre van, maar wel dat velen hen zo beschouwden. Vrouwen die hun lichaam en emoties op het witte doek durfden tonen aan de hele wereld kregen al snel de stempel 'hoer'. De recente #metoo-verhalen over Hollywood hebben dat recent nog eens bevestigd.

Voeg daar nog de grote opkomst van drugs als cocaïne en heroïne aan toe, het feit dat er net een seksuele revolutie had plaatsgevonden, men van zaken zoals aids nog niet wakker lag en de wereld van macht en groot geld louter door mannen geleid werd, en je begint een beetje te snappen hoe het in de jaren '70 allemaal uit de hand is gelopen toen er plots een paar Arabieren met oliedollars in Europa neerstreken.

Dossiers als Eurosystem (en Pinon in zekere mate) zouden eigenlijk verplichte lectuur moeten zijn. Het zijn perfecte voorbeelden van hoe wapenhandel, prostitutie, pedofilie, drugshandel, zakendeals, politiek, ordehandhaving en koningshuizen keerzijdes van eenzelfde medaille zijn. Daartussen zitten dan nog inlichtingendiensten van alle delen van de wereld geweven, waardoor zoiets al snel een tikkende tijdbom wordt. In de schaduw ontstaan dan onvermijdelijk criminele activiteiten als afpersing, sabotage en uiteindelijk zelfs moord. Al in 1963 kon je in de James Bond-film From Russia With Love zien hoe Russen de Britse geheim agent filmen terwijl hij in bed ligt met een Russische spionne. Is het dan zo gek om te denken dat men een decennium of twee later, in de jaren waarin de videocassette alomtegenwoordig wordt nota bene, op het idee komt om hetzelfde te doen tijdens de vele seksfeestjes die in het teken van internationale zakendeals georganiseerd werden? Ik denk het niet. Dat er ooit bezwarende opnames de ronde gedaan hebben in de Belgische bovenklasse daar moet je niet aan twijfelen.

En als je dan ziet hoe die seksfeestjes verschillende uitlopers hebben naar het pedofiliemilieu dan begrijp je ook waarom er zoveel op het spel stond en men absoluut wilde dat het deksel op de doofpot bleef. Je kan er dus zeker van zijn dat er veel zijn die hun carrière (bij de Rijkswacht en Justitie bijvoorbeeld) vooruitgeholpen hebben door onderzoeken te boycotten en bewijsmateriaal te laten verdwijnen, met als gevolg dat een kat in zowat elk groot Belgisch misdaaddossier haar jongen niet meer kan terugvinden.