41

Overval en schietpartij in warenhuis

Gisteren omstreeks 19u hebben 3 gewapende mannen zich aangeboden in het warenhuis Delhaize te Geval (Rixensart). De 3 eisten het aanwezige geld op en tijdens de overval werden enkele schoten gelost. Volgens de eerste berichten werd daarbij niemand gewond en over de buit konden nog geen gegevens worden versterkt.

De daders namen de vlucht aan boord van een snelle personenwagen in een onbekende richting.

Bron: Het Nieuwsblad | 13 februari 1982

Bandieten beroven warenhuis en beschieten automobilist

Een automobilist die vrijdagavond net voor het sluitingsuur nog gauw wat boodschappen wou doen in het warenhuis Delhaize te Genval, moest dat bijna met zijn leven bekopen. Even voordien was immers een overval gepleegd in het warenhuis en de vluchtende gangsters joegen niet minder dan een tiental kogels in het koetswerk van zijn wagen (1). De man werd als bij wonder niet geraakt door de kogelregen.

Vrijdagavond omstreeks 19u15 stormden drie zwaar bewapende mannen de Delhaize van Genval binnen. Eén onder hen hield met zijn machinegeweer enkele klanten en kassiers onder schot terwijl de anderen zich naar het kantoor van de boekhouding begaven. Onder bedreiging moesten de bedienden de inhoud van de brandkast, een nog onbekend bedrag tussen de 300.000 frank en het miljoen (2), aan de overvallers geven. Toen dit niet snel genoeg ging, loste een overvaller een schot waardoor een minicomputer beschadigd werd.

Op de parking werden de drie gangsters opgewacht door een medeplichtige aan het stuur van een donkerblauwe snelle wagen (3). Bij het verlaten van de parking werden ze onbewust gehinderd door de eerder genoemde automobilist die net de parking wou oprijden. De gangsters openden dadelijk het vuur naar zijn voertuig.

Ondanks een uitgebreide speractie van verscheidene rijkswachtdistricten kon men de daders niet meer inhalen.

Bron: Het Nieuwsblad | 14 februari 1983

(1) De man reed met een Audi 100.
(2) De totale buit bedroeg 692.384 Belgische frank.
(3) De Peugeot 504.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Met heel de commotie en media-aandacht rond Bonkoffsky en Aalst in het najaar 2017 is men vergeten dat deze eerste warenhuisoverval van de Bende ondertussen al 35 jaar geleden is gebeurd. Tot op heden werd geen enkel dader gevat. Triest.