21

Zijn er foto's of afbeeldingen van sihouettes die door WNP zijn gebruikt?

22

Practical Shooting is een schuttersdiscipline die uit de Verenigde Staten is overgewaaid. Het is een militaire schiettechniek, die neerkomt op offensief schieten om te doden. In België kan deze discipline vrij beoefend worden, aangezien ze als een sport wordt beschouwd. In de practical shooting clubs vindt men zowel leden van officiële politiekorpsen en militairen als gewone burgers, die vaak uiterst rechtse militanten zijn.

Wanneer we bepaalde acties analyseren die aan de Bende van Nijvel worden toegeschreven, stellen we vast dat die nagenoeg letterlijk als oefeningen beschreven zijn in handboeken en verslagen over practical shooting. 

Bron: Voorstel oprichting Eerste Bendecommissie

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

23

Oefening van practical shooting in de USA op een nagebootste parking van een warenhuis. Naam van de oefening: "Grocery Store Panic". 

Uit het magazine AMI, oktober 1983 (Meer info over het magazine AMI vind je hier » Forum):

https://lh4.googleusercontent.com/-9r9NUe34Ppg/TWrF5sfnCAI/AAAAAAAACko/AuCaZx0ZeUo/s800/Grocery%2520store%2520panic.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ook in de schietclub SKW in Klein Willebroek werd begin jaren '80 aan practical shooting gedaan.

Politie Schuttersclub Willebroek PSKW was in 1981 gevestigd in een grote loods waar politiemensen en burgers met pistool en revolver kwamen schieten. De loods was zo groot dat men zelfs over 50 meter schietbanen met een hoogte van een tiental meters beschikte. Alle disciplines werden uitgeoefend van precisie schieten tot IPSC, “pratical schooting” zoals men dit toen noemde. Men kon op silhouetten schieten, parcours schieten, achter hindernissen enz.

In het begin van de jaren 80 was nog alles toegelaten. Men kreeg een vergunning voor het aanschaffen van een vuurwapen bij de commissaris van zijn stad of gemeente zonder enig probleem. Dit gold evengoed voor één wapen als voor meerdere wapens; zolang maar u over een bewijs van “goed gedrag en zeden” beschikte werden er geen andere vragen gesteld. Had u een risicoberoep dan kreeg u ook een draagvergunning; zo kregen juweliers, bankiers, diamantairs, bewakers, wisselagenten en talrijke andere beroepen de mogelijkheid zich te verdedigen bij een overval (er waren er toen ook veel minder als nu).

De Politie Schutters Club kreeg steeds meer burgerlijke leden bij en dit bracht het politiekorps snel in minderheid en dat was niet de bedoeling. Het ergste was dat door werken aan een nieuwe hefbrug aan het kanaal te Tisselt de terreinen onteigend werden op 1 juli 1984. Voor al die redenen werd er besloten in 1984 om SKW te stichten met enkele leden meer gericht naar de burger.