41

Merovinger wrote:
Charly wrote:

Je wil niet zeggen om welke WNP'er het gaat, Merovinger, Libert?

Neen niet Libert.

C.E. ?

Ben wrote:

Ontmoeting met de ongemaskerde daders van de slachtpartij in de Delhaize-winkel te Aalst, op 9 november 1985, of het Nine-Eleven van Aalst. Getuigenis van een maand en vier dagen later, op 12 december 1985.

Charly wrote:

Mijnheer lijkt te spreken over een weekend (wanneer de machines niet werken) in december; namelijk een zondag ("zonder") 12 december 1985. Maar 12 december 1985 was een donderdag. Dit is belangrijk om weten omdat als de bende opnieuw op een zondag trainde dit kan wijzen op het gegeven dat de leden in de week een beroep uit oefenden en slechts in de weekends tijd hadden. Als het effectief een donderdag is, kan het wijzen op het feit dat de leden full time gangster waren en alleen van hun buit konden leven. Als men op een zondag oefende, zal het waarschijnlijk niet de bedoeling geweest zijn op een maandag een overval te plegen, maar als men op een donderdag oefende kan het de bedoeling geweest zijn om dat weekend een overval te plegen. Merovinger, die zoveel kranten uitgepluisd heeft, heeft misschien weet van een overval dat weekend?

Van een overval dat weekend heb ik geen weet, wel werd er twee dagen voordien, op 10 december 1985, een in stukken gesneden Golf gevonden langs de Zenne in Weerde, dat ligt op een boogscheut van het Bos van Aa (12 minuten met de auto).

Alarm rond stuk gesneden Golf

Aan de Zenne, in Weerde, is dinsdagnamiddag [10 december 1985] een Volkswagen Golf ontdekt die in stukken was gesneden. Onmiddellijk trad het volledige politieapparaat in werking. De brokstukken van de wagen werden naar de Rijkswacht van Vilvoorde overgebracht voor nader onderzoek.

Over de wagen zelf en over het hoe en waarom van de zaak, wilde men bij de Rijkswacht niets kwijt. Wel raakte bekend dat zelfs de Rijkswachttop ter plaatse kwam. Allicht zal ook hier weer naar een mogelijke link met de Bende van Nijvel worden gezocht.

Bron: Het Laatste Nieuws | 11 december 1985

Het kan natuurlijk allemaal toeval zijn maar ik raak steeds meer overtuigd van het WNP spoor.