141

Bultot als lid van de Bende van Baasrode:

"Onder de veroordeelden bevindt zich ook Jean Bultot. Hij krijgt drie jaar gevangenisstraf wegens medeplichtigheid. Volgens Van Esbroeck trad Bultot immers tot tweemaal toe op als opdrachtgever bij diefstallen van video-apperatuur. Beide diefstallen werden gepleegd door Salesse en Van Esbroeck."

"Verder was er ook de opmerkelijke samenwerking met gevangenisdirecteur Jean Bultot, die de bende meermaals aan het werk zette."

Voor diefstal van onbelangrijke spulletjes krijg je geen 3 jaar gevangenisstraf, he. Ging het opdracht geven van Bultot daarom niet wat verder? Er is de uitspraak van Van Esbroeck, misschien is die wat overroepen, maar heeft Bultot inderdaad een aantal opdrachten tot overval gegeven.

Charly je kan het antwoord op je vraag terugvinden in de artikels die ik heb gepost over de Bende van Baasrode » Forum

Het speurdersteam, onder leiding van onderzoeksrechter Freddy Troch, pakte vrijdag ook nog uit met een aantal nieuwe elementen in het stilaan metershoge dossier van de bende. Zo werd onder meer bekend dat nu ook in deze zaak een aanhoudingsbevel is uitgevaardigd tegen de (ex-)adjunct-directeur van de gevangenis in Sint-Gillis, Jean Bultot. Deze laatste werd eerder al vernoemd in verband met de Bende van Nijvel. De Bende van Baasrode zou in zijn opdracht twee zware diefstallen hebben gepleegd.
(...)
Er werden aan dit lijstje trouwens nog twee gewapende overvallen toegevoegd: één op het postkantoor te Binche (augustus 1985), een andere op de Quick-shop van de GB te Sint-Pieters-Leeuw. De twee zware diefstallen in Waterloo en Haine-Saint-Pierre, waarvan het onderzoek heeft uitgewezen dat ze eveneens aan de bende toe te schijven zijn, zouden zijn gepleegd in opdracht van Jean Bultot.

Daarnaast werd Bultot ook veroordeeld voor de heling van kasbons van een pastoor uit Wieze » Forum

Dat Bultot de De Staerke’s kende, is zeker. Zo kwam hij trouwens een eerste keer in de knoei. Hij werd zelfs aangehouden op 7 mei 1985 (en pas vier maanden later vrijgelaten)nadat hij in het bezit was gevonden van kasbons, gestolen ten nadele van de pastoor van Wieze. De gevangenisdirecteur had een ex-gedetineerde naar de bank gestuurd om de kasbons te innen, terwijl hij in een café vlakbij zat te wachten. De kasbons had hij gekregen, zo zei hij, van Leopold Van Esbroeck, één van de verdachten van de Bende van Baasrode, en vriend van Philippe De Staerke, met wie hij de inbraak bij de pastoor trouwens zou hebben gepleegd.

143

Na de arrestatie van Bultot was daar een huiszoeking. Wat was de naam van de man die zich legimenteerde als iemand van de Staatsveiligheid? Wat zat er in de aktentas en waar is ze naartoe? Wat was het vervolg van dit voorval?

144

Is dit spoor ooit al onderzocht?: Liet Bultot de moordenaars niet los op de bewuste avonden? Hij was het die schijnovervallen wou organiseren. De moordenaars hadden op die manier een perfect alibi: ze zaten in de cel!!!

Stel dat men het lichaam van Finné moest dumpen. Bultot hoort in gevangenis van overval op Delhaize.

En hij laat zijn mannetjes tegelijkertijd opdagen en er bloedbad van maken + 2de team voor andere overval. Daders met ongeveer zelfde postuur en wapens.

De gewone overvallers die gewoon geld op het oog hadden weten dat ze geflikt zijn ... maar wie gaat hen geloven als rijkswachters en staatsveiligheid meespelen.

Hierdoor worden ze gechanteerd om Aalst ook nog te doen... om één of andere reden hebben ze door dat Bultot deze info heeft doorgegeven en laten ze na de overval in het bos verwijzingen in het bos achter.

Zijn er criminelen die eerst in de instelling gezeten hebben in Wauthier-Braine ttv Bultot en hem nadien terug zijn tegengekomen in gevangenis?