Aanslag Vernaillen. Farcy wilde geld voor zijn partij drugs die men ging gebruiken als valstrik om andere grote speler op te rollen? François is wanhoop nabij, kas van Finné is leeg en Vernaillen weigert mee te werken aan financiering door François via illegale activiteiten. Farcy dreigt ontmaskerd te worden door milieu. En dan wil eigenaar Delhaize zich ook nog eens gaan moeien in zijn Noordkwartier. VDB negeert Delhaize-baas. VDB's oude klasgenootje Albert Gillet werkte voor Cosa Nostra en Farcy ...

82

club_le-happy-few wrote:

VDB negeert Delhaize-baas. VDB's oude klasgenootje Albert Gillet werkte voor Cosa Nostra en Farcy...

Dat Gillet een klasgenoot was van VDB is een fabeltje door (ik vermoed) Bouten verzonnen (aangezien ik het voor de eerste keer tegen kwam in een boek van hem).

Enkele maanden geleden heb ik daarover iets geschreven op dit forum in dit bericht » Forum

Non semper ea sunt quae videntur

83

Rijkswachtkolonel Herman Vernaillen, het allereerste slachtoffer van de Bende van Nijvel

In hun boek ‘Overlever van de Bende van Nijvel’ bezoeken David Van de Steen en Annemie Bulté Herman Vernaillen, de rijkswachtkolonel die ternauwernood aan een kogelregen ontsnapte en die zichzelf als het allereerste slachtoffer van de Bende beschouwt. Zijn naam klonk bij de familie Van de Steen voor het eerst als een donderslag, toen de grootvader van David een anonieme dreigtelefoon kreeg: ‘Je moet voorzichtig zijn met wat je vertelt, of je zult hetzelfde meemaken als kolonel Vernaillen.’ Een voorpublicatie.

Zijn naam klonk bij de familie Van de Steen voor het eerst als een donderslag, toen de grootvader van David een anonieme dreigtelefoon kreeg: ‘Je moet voorzichtig zijn met wat je vertelt, of je zult hetzelfde meemaken als kolonel Vernaillen.’ Een voorpublicatie.

Na maanden herstellen in de kliniek mag ik eindelijk naar huis. Mijn nieuwe thuis is het appartement van mijn grootouders aan de drukke Parklaan, rechtover de Delhaize. Mijn grootvader gaat er nog elke dag winkelen, alsof hij naar de plek gezogen wordt waar zijn kinderen werden vermoord. Mijn grootmoeder zet er geen voet meer binnen. Allebei doen ze alles om me te steunen, op hun eigen manier. Mijn grootmoeder door me te troosten en te vertroetelen en nooit meer over de zaak te spreken – als Petje over het onderzoek begint, vlucht ze de badkamer in. Mijn grootvader door zich met lijf en leden op het onderzoek te gooien. Hij windt zich vreselijk op over de speurders, omdat niemand hem kan vertellen waarom en door wie zijn familie is afgemaakt.

De rest van het artikel lees je deze week in Humo of via www.humo.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

84

Twee opmerkelijke zaken in het artikel hierboven die ik ook in het boek heb gelezen:

  1. Beijer geeft toe aan Vernaillen, in bijzijn van een procureur, dat hij (+ Bouhouche + 2 anderen die hij niet wil aanduiden) op hem en zijn vrouw hebben geschoten. Hij zegt er ook bij een nieuw boek te zullen uitbrengen bij de verjaring van het Bende-onderzoek, maar die komt er niet en dus ook geen boek.

  2. Vernaillen zegt dat hij foto's heeft gezien van seksfuiven met minderjarigen:
    "Op een dag liep ik in het justitiepaleis voorbij het kantoor van een bevriende magistraat. Hij riep me binnen. ‘Herman, kom eens kijken!’ Hij liet me foto’s zien waarop volwassenen het met kinderen doen. Hij dekte de gezichten van de volwassenen af, maar volgens mij waren dat foto’s van de Roze Balletten en waren daar mensen van de rijkswachttop bij. ‘Wat gaan ze daarmee doen?’ vroeg ik. ‘Dat gaat naar boven,’ antwoordde hij. Zijn rang was te laag om zulke delicate dossiers te behandelen."

Vernaillen was op 15 juni 2018 een spreker bij de voorstelling van het boek 'Littekens - Het spoor Nijvel-Aalst van de Bende'. Hij heeft daar een indrukwekkend betoog gehouden. Op een bepaald moment werd hij kwaad en riep luid door de zaal "ik heb de foto's gezien mensen! Minderjarigen met belangrijke politici, waaronder ministers." Hij kwam emotioneel en machteloos over op dat moment. Je voelde zijn frustratie en kwaadheid zeer goed. Hij noemde evenwel niemand bij naam. Vermoedelijk omdat hij nog altijd geen zin heeft in een tweede aanslag...

Er zijn speurders die gedegradeerd zijn, wiens leven naar de knoppen is of er zelfs een eind aan gemaakt hebben. Mensen die met hart en ziel werkten om de zaak tot een goed einde te brengen en daarin telkens gedwarsboomd werden. Men zal er nooit inslagen om de daders voor het gerecht te brengen maar het moet toch mogelijk zijn om diegenen die het onderzoek saboteerden aan te klagen. Zoals men blijkbaar in Luxemburg van plan is.

Lode Jaere, dank om deze waardevolle informatie met het forum te delen. Deze informatie toont opnieuw aan dat er een chantage doofpot aan het adres van politici stond te sudderen. Om Van Den Eynde deels aan het Bende van Nijvel-verhaal te linken, zoek ik al enige tijd richting de zaak Pinon / roze balletten. De werkwijze van het toepassen van chantage is vergelijkbaar als diegene die tijdens Eurosystem werd toegepast. Heeft iemand van jullie zicht over de periode waarin Van Den Eynde taxi chauffeur was, en tijdens welke jaren hij & Angelou beiden in dienst waren?

Halleluja! Ik val van mijn stoel. Maar ben zeer blij met deze kleine bevestiging. Indrukwekkend betoog zei je. Zou je dit betoog kunnen samenvatten? Is er daar over iets in de pers verschenen? Vergeet niet dat die man dagelijks en letterlijk met die littekens geconfronteerd werd hé. Had hij die uitroep een aantal jaren geleden gedaan had men hem alsnog afgemaakt (sorry voor de woordkeuze) of geprobeerd hem gek te laten verklaren (maar hij zou echt niet de eerste zijn die er gek van geworden is).

Ik schreef hierboven dat ik heel blij was met deze bevestiging maar tegelijkertijd word ik razend kwaad. Omdat ik (en ik wik mijn woorden), de Belgische Staat verantwoordelijk stel voor dit lijden. Het voortdurend lijden van alle slachtoffers, de gekende en niet gekende. Men wist het en men deed niets. Ik heb ooit zelf het pedofiele gedrag van een bezoeker van de Jonathan aangeklaagd (neen, ik was niet het slachtoffer, het slachtoffer was een jongen). Heb omdat er niets gebeurde dezelfde wanhopige uitroep en plein public gedaan. Reactie, men bekeek mij alsof ik gek geworden was en men zweeg.

Gevolg, de man werd overgeplaatst, 2 doden (ook getuigen van zijn gedrag) en twee zelfmoorden van 2 van zijn slachtoffers. Wat die twee doden betreft, nooit een dader gevonden. Dus ja, ik begrijp die wanhopige uitroep van Vernaillen.

Ik zit hier te schrijven en te zoeken, niet omdat ik mezelf zo belangrijk vind, maar omdat ik nog altijd hoop iets te kunnen doen. Het zal wel toeval zijn, maar naast een bezoeker van de Jonathan was deze man een bezoeker van iets dergelijks in Aalst. In ieder geval, mijn hoed af voor Vernaillen.

89

Laat mij even de advocaat van de duivel spelen... Zodra iemand hard staat te roepen en te wijzen naar het Dossier Pinon en de Roze Balletten in het kader van de Bende van Nijvel, heb ik dat toch altijd gezien als een bliksemafleider van een van de betrokkenen. Philippe De Staerke doet het. Vernaillen doet het.

De concrete link tussen de aanslag op Vernaillen, die voor de Bende van Nijvel feiten plaats had, en het dossier van de roze balletten, en de uiteindelijk link met de overvallen op warenhuizen door de Bende van Nijvel... veel concrete aanwijzingen of bewijzen zijn daar toch niet voor? Enkel maar verhalen van mensen die iets in iemands schoenen willen schuiven.

Ook de dag van vandaag zijn er parenclubs waar de beau-monde in het weekend graag even gaat "netwerken", en onlangs werd ook nog een prostitutie netwerk vol minderjarigen opgerold. En ook vandaag zijn er politici die graag beroep doen op escort services waar ook wel es minderjarigen zullen tussen zitten. Zo explosief is dat nu toch ook niet.

En net die mensen die hardst staan te roepen over de roze balletten waren in de jaren 90 de hoofdverdachten: Ook deze 2 professoren connecteren De Rijkswacht en de bende De Staerke in het politiek-criminele spoor voor de Bende van Nijvel, en ook zij zien geen indicaties naar het spoor van de roze balletten.

Veto: De eerste fase van het onderzoek - het inventariseren van alle publiek gemaakte grieven - is afgerond. Wat zijn de volgende stappen?

Fijnaut: "Eerst willen wij een onderzoek doen naar de rol van de rijkswacht en de staatsveiligheid, en naar de Bende De Staerke, het zogenaamde krimineel-politieke spoor.

Bron: Veto

Maar we zijn hier serieus off-topic aan het gaan. Ben kan het misschien best van "Beersel" naar "roze balletten" verhuizen. wink

90

Nu verbaas je me bertlagaisse. Neem jij Vernaillen dan niet serieus? Buiten de majoor zijn er toch nog pistes over mensen die geliquideerd kunnen zijn omwille van organisatie, deelname, foto en films van deze steeds decadenter wordende feestjes? Sexfoto's van politici met minderjarigen blijf ik steeds explosief vinden, ook vandaag. Het zou even goed kunnen dat sex, lies and videotapes en het voorgeborgte van de pedofilieschandalen in de jaren 90 de hoofdspil waren en dat extreem rechts, wapensmokkel, CIA en andere destabilisatie technieken erbij betrokken werden als 1/ mooi meegenomen en 2/ prima misleidingen voor het dossier. Of omgekeerd, wie zal het zeggen of weerleggen.