Re: Michel Libert

Ik wil er nog aan toevoegen dat de vader van onze twee vorige Belgische koningen, Boudewijn I en Albert II (2e had contact met sommige WNP'ers) heeft moeten aftreden wegens veel te nauwe samenwerking met de nazi’s. In Nederland gebruiken neonazi’s chantagemateriaal uit die beruchte Festival Bar Amsterdam tegen het koningshuis.

» maudoortwijn.com | sites.google.com

Dat gebeurde dus zeker niet enkel in België door de Bende van Nijvel. Ik zou er mijn hand niet voor in het vuur steken dat Libert die Festival Bar niet kende.

ls je zo eens een staaltje van venijnige chantage in de publieke ruimte wil horen en zien, kijk dan eens naar de uitzending van Reyers Laat van 13 december 2012. Misschien staat die nog wel ergens online. Zo niet raad ik u allen aan om die bij VRT eens op te vragen. De man die daar aan het woord is beweert ooit in die bar gewerkt te hebben en is recent nog veroordeeld voor soortgelijke feiten. Hij is overduidelijk van dezelfde spirituele signatuur als Michel Libert. Toeval of niet, Philippe Moureaux zat die avond ook aan de tafel bij Lieven Van Gils.

Georganiseerd seksueel misbruik is schering en inslag bij sekten.

482

Re: Michel Libert

Bakerstreet 221B wrote:

Georganiseerd seksueel misbruik is schering en inslag bij sekten.

Dat laatste is ontegenzeggelijk een rode draad in het hele Bendedossier. Veel betrokkenen vertoonden (en vertonen) aberrant seksueel gedrag, en ik bedoel met aberrant: pedofiele neigingen.

483

Re: Michel Libert

Aubanel wrote:

Ik heb die 'numerologische' documentaire ook gezien. Mij komt het vooral voor als een soort amusement met een hoog quiz-gehalte. Met de verjaardag van Hitler zul je ook wel een aantal dingen kunnen doen - vraag me niet wanneer die verjaart, het interesseert me geen moer. En het is goed mogelijk dat Libert, de grote filosoof en 'docent' Keltische filosofie, aan een bende idioten verteld heeft dat hij in de sterren en elders het licht gezien heeft, maar dat het aantal Bende-doden 28 is, daar geloof ik nu echt geen fluit van. Dat is vooral in de pers een fetisj-getal geworden. De Bende(s) heeft misschien wel het dubbele aantal moorden op haar geweten: liquidaties, afrekeningen, in scene gezette zelfmoorden en zelfs een aantal moorden en 'ongevallen' voor 1982 en na 1985.

Inderdaad! Volgens Guy Bouten zijn dit ook 'slachtoffers' van de bende: Luc van den Daele, echtpaar Vandermeulen, Paul Latinus, Vincent Louvaert, Paul Cams, Albert Vlassenroot, Jules Montel, François Ertryckx, Robert Leclercq, Breyers, Bruno Vandeuren, en Mendez. Als ik ze allemaal optel kom ik helaas niet aan een Nazi-getal.

484

Re: Michel Libert

Heer Bakerstreet, als U het over Maud Oortwijn wil hebben, dan moet u ook volgende opinie even lezen » www.vice.com

Het topic hier gaat over de extreem-rechtse WNP'er Libert. Het lijkt me niet zinvol om er allerlei complottheorieen aan te koppelen. Anders staat hier straks ook nog info over UFO's, de geschiedenis van Oranje-Nassau en alle mogelijke sekten. Nazisme is geen sekte, noch een ziekte. De Bende Van Nijvel, of wat men omschrijft als de "Bende van Nijvel", mijns inzien ook niet.

Heer Aubenel, bij geen enkele overval van deze groep of groepen is er sprake van enig seksueel geweld. Enkel in de randverhalen en complottheorieën.

Re: Michel Libert

Het koppel Jacques Fourez en Elise Dewit organiseerde seksfeesten en is door de bende opgeruimd. Als Levensboom-Irminsul-Yggdrasil waar onder anderen Michel Libert lid van was geen sekte was, dan vrees ik dat we uitgepraat zijn.

486

Re: Michel Libert

Bakerstreet 221B wrote:

Het koppel Jacques Fourez en Elise Dewit organiseerde seksfeesten en is door de bende opgeruimd. Als Levensboom-Irminsul-Yggdrasil waar onder anderen Michel Libert lid van was geen sekte was, dan vrees ik dat we uitgepraat zijn.

Dat het koppel Fourez en De wit geëxecuteerd zijn, is slechts een mogelijke piste. U stelt dat ze opgeruimd zijn als vaststaand feit. Dat lijkt me eerder een complottheorie, maar is nooit aangetoond. Misschien is het zo, dat kan, maar mij lijkt het een georganiseerde inbraak die uit de hand is gelopen met daders die met zekerheid niet in een penitentiaire instelling wilden terecht komen en naar de wapens grepen. Deze mensen kunnen dus best ook toevallige vervelende getuigen zijn geweest. De inbrekers hebben de lichamen ook nog verborgen en nog niet per direct gevlucht. Dat is toch ook gek. Vermoedelijk om hun inbraak verder te zetten. Met dan ook nog eens een mooie auto om mee te nemen. In Nederland is een Benz een hele mooie auto, niet voor ieders beurs, en ik denk dat dat in België ook wel zal zijn in die die tijd en dieven dit niet zo maar zouden laten staan.. Als ik goed geïnformeerd ben, was Heer Fourres zijn brandstoftank bijna leeg en kon ie met zijn bedrijfspasje enkel pinnen in zo een keten-warenhuis tankstation en ze kwamen van Parijs.  Het lijkt me dan ook niet onlogisch dat tanken noodzakelijk was want zo een Benz benzine die verbruikt wel wat.

Dat de neo-nazietjes allerlei gekke clubjes had die occulte symbolen verheerlijkten, dat zal wel zo zijn, maar daarom is er nog geen link met dit verhaal of met Libert.

487

Re: Michel Libert

Kees BK wrote:

U stelt dat ze opgeruimd zijn als vast staand feit. Dat lijkt me eerder een complottheorie, maar is nooit aangetoond

Wat je schrijft klopt. Maar dit is ook van toepassing voor alle andere pistes. De roofdieren of banditisme piste in ook een complottheorie, en die is ook nog niet aangetoond.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Michel Libert

Kees BK wrote:

Nazisme is geen sekte, noch een ziekte.

Ik ben toevallig 'Sapiens' van prof. Yuval Noah Harari aan het lezen, historicus en filosoof.

Blz. 249:

Het socialistisch humanisme leunt net als het vrijzinnig humanisme op monotheïstische fundamenten. Het idee dat alle mensen gelijk zijn is een opgepimpte versie van de monotheïstische overtuiging dat alle zielen gelijk zijn voor God. De enige humanistische sekte die zich echt heeft losgemaakt van het traditionele monotheïsme is het evolutionair humanisme, met de nazi's als beroemdste vertegenwoordigers. Wat de nazi's van andere humanistische sektes onderscheidde was een andere definitie van het woord 'mensdom', die sterk beïnvloed was door de evolutietheorie. In tegenstelling tot andere humanisten geloofden de nazi's dat de mensheid niet iets universeels en eeuwigs vertegenwoordigt, maar veel eer een mutabele soort is die kan evolueren of degenereren. De mens kan evolueren tot een Übermensch of degenereren tot een Untermensch.

489

Re: Michel Libert

Heer/dame Bakerstreet 221B, als sekte bedoelde ik meer de groeperingen die gebaseerd zijn op een almachtig tijdloos niet-tastbaar opperwezen (des hemels of buitenaards), dat boven de mens staat. Maar ik begrijp wel wat de professor bedoelt. Yuval Noah Harari is zonder twijfel een zeer intelligent man en zal zeker in zijn geboorteland wel wat tegenstand ondervonden hebben van meer orthodoxe joden. Dus alle respect voor deze man.

Het nazisme is naar mijn mening toch enkel gebaseerd op geloof of gevoel van meerwaardigheid en niet veel anders, waarvoor elk doel de gebruikte middelen heiligt, en toch ook vooral macht nu, dan een zekere macht of positie in één of andere vage toekomst (of hiernamaals wat inderdaad gek zou zijn voor humanisten). Maar ook binnen het humanisme is het streven naar een Ubermensch, maar nog meer het 1000-jarige rijk als symbool voor oneindigheid een niet weerlegbare verwijzing naar de toekomst, dat kan ik niet ontkennen.

Maar dit is voer voor specialisten in deze materie en dat ben ik zeker niet.

Het gekke is dat binnen het Darwinisme ook een "Ubermensch"-soort bij evolutie het bijna altijd zal halen van een "Untermensch"-soort.

Ik wil de nazi's dan ook wel een atypische sekte noemen, als u daar beter mee kan leven.

Re: Michel Libert

Aubanel wrote:

En het is goed mogelijk dat Libert, de grote filosoof en 'docent' Keltische filosofie, aan een bende idioten verteld heeft dat hij in de sterren en elders het licht gezien heeft, maar dat het aantal Bende-doden 28 is, daar geloof ik nu echt geen fluit van.

Kan best zijn. Maar probeer het ook eens zo te zien: Voor wie is de terreurboodschap bestemd? Voor het grote publiek. Wat was het dodental net voor de moord op Mendez, voor dat grote publiek? 27.

Het kwam dus alleszins goed uit om het totale dodental op 28 te houden. Dat er onder de waterlijn nog doden gevallen zijn en zelfmoorden in scène gezet zijn, dat zou best kunnen. Acke, Latinus, ... Alleen, die doden staan niet op de publieke teller en voor terroristen geldt enkel de publieke teller.