11

Re: Belcar

(...) Uit onderzoek blijkt dat [Constantin] Angelou een bijverdienste had in de handel in tweedehandswagens. Met zijn halfbroer Stellakis Panagyotis begon hij in 1981 te werken voor een firma die auto's exporteerde naar Griekenland en Libanon. Op zijn visitekaartje stond de pvba "Belcar", Liverpoolstraat 54, vermeld. Belcar had haar zetel in de Fabriekstraat 18 in Brussel en haar officiële garage aan de Ninoofsesteenweg 644 in Anderlecht.

Volgens het handelsregister werd Belcar overgenomen begin april 1981 door de Fransman Gérard Lafaurie en zijn broer Jean-Luc. Uit voorgaande weten we dat Lafaurie informant was van een rijkswacht-adjudant. Lafaurie importeerde hasj en heroïne en verdeelde drugs over België, Frankrijk en Nederland. Het was precies het gesprek tussen dezelfde Lafaurie en zijn "runner" dat Madani Bouhouche en Robert Beijer afluisterden in de lokalen van de rijkswacht op 27 maart 1981. Het was trouwens dit incident dat aanleiding gaf tot de verwijdering van beide BOB'ers uit de Brusselse drugssectie. Eind 1981 gaat Angelou toch maar terug als taxichauffeur aan de slag. Maar hij blijft wel contacten onderhouden in het milieu van de tweedehandsverkoop van wagens, ook met de Libanezen. Zijn halfbroer, Stellakis Panagyotis, is spoorloos verdwenen. Net zoals Gérald Lafaurie, van wie de politie al bijna vijftien jaar niets meer vernomen heeft. Zijn halfbroer, Jean-Luc Lafaurie, heeft zich in een gevangeniscel opgehangen.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Belcar

Duiding op bovenstaande. Over de overplaatsing van Bouhouche en Beijer in functie van het afluisteren » Forum

Ook over Gérald Lafaurie, hij heeft al jaren een handel in de buurt van Knokke. Van waar het komt dat er al 15 jaar niets meer van vernomen het is me een raadsel?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Belcar

Gérald Lafaurie:

  • ID: BE 2.111.395.535

  • Start: 1987-01-26

  • Enterprise: BE 0854.839.620

  • Denominations: SOCAREX NL Commercial

  • Addresses : Kruindreef 1 · 8301 Knokke-Heist

  • Activities: 5010101 · 5040002 · 5170001 · 7412401 · 4511101 · 4540102 · 46900 · 6920101

14

Re: Belcar

dim wrote:

De handel in tweedehandsauto's, die gesitueerd was rond het Brusselse Zuidstation en vooral in handen was van Grieken en Libanezen, zou als dekmantel gediend hebben voor de handel in wapens-voor-drugs met Libanon.

En die handel was blijkbaar niet zonder gevaar:

Lijk gevonden te Meise

In de Ossegemstraat te Meise werd het lijk gevonden van een onbekende persoon van ongeveer 25-jarige leeftijd, Hij werd vermoedelijk met benzine overgoten en daarna in brand gestoken. De daders zijn nog onbekend. Het onderzoek wordt geleid door de BOB van Vilvoorde.

Bron: Gazet van Antwerpen | 28 April 1984

Te Meise aangetroffen man elders doodgeschoten

In verband met het verkoolde lichaam van een man, dat vrijdagochtend langs de Ossegemstraat te Meise, in de nabijheid van de A12, werd gevonden, werd vernomen dat het slachtoffer elders werd doodgeschoten alvorens met een wagen te worden vervoerd. (1) De lijkschouwing bracht aan het licht dat het lichaam door verschillende projectielen dodelijk werd getroffen. (2) Men acht het niet uitgesloten dat het om een afrekening gaat. Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 30 April 1984

(1) Het toeval wil dat Constantin Angelou ook eerst werd vermoord en daarna werd zijn lijk met zijn eigen taxi verplaatst naar een andere locatie » Forum
(2) Er werden tijdens de lijkschouwing twee 6.35 mm-kogels in het hoofd teruggevonden.

Identiteit van verkoolde man gekend

Een woordvoerder van het parket te Brussel bevestigde maandag ons bericht omtrent de identiteit van de man die op 27 april op het grondgebied van Meise, in de nabijheid van de autosnelweg naar Antwerpen met verscheidene kogels in het lichaam gedeeltelijk verkoold werd teruggevonden. Het betreft de 51-jarige Ahmed Mahrous, afkomstig uit Alexandrië.

De Egyptenaar kwam als handelaar in tweedehandswagens vaak naar Brussel, waar hij meestal in het Hilton-hotel logeerde. Hij onderhield contacten met verschillende kopers of verkopers van tweedehandswagens, hoofdzakelijk te Sint-Gillis, in de buurt van het Zuidstation.

Bron: Gazet van Antwerpen | 22 Mei 1984

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

15

Re: Belcar

Vreemd hee, maar uiteraard volkomen toeval en het heeft uiteraard niks met de Bende van Nijvel te maken of het moet wel alweer een zoveelste poging zijn om dit topic te ondermijnen...

Te lezen op de website » Motief en ook elders natuurlijk ...

  • Er lijkt een band te zijn tussen Constantin Angelou en een paar ex-rijkswachters, Madani Bouhouche en Robert Beijer, die vroeger bij de drugssectie van de BOB van Brussel zaten en daar dus op drugstrafieken werkten.

  • Bouhouche, van wie later zou blijken dat hij een notoir handelaar in illegale wapens was, was zelfs gespecialiseerd in de drugshandel vanuit Libanon.

  • Volgens sommige bronnen was Angelou zonder meer een informant van het daverende duo, maar dat gegeven is nooit hard gemaakt.

  • Maar Bouhouche en Beijer hadden in elk geval iets met Gérald Lafaurie.

  • Eind maart 1981 hadden ze zelfs zoveel aandacht voor Lafaurie dat het hen uiteindelijk hun job bij de BOB in Brussel en bij de rijkswacht heeft gekost. Beijer plaatste afluisterapparatuur in het kantoor van zijn Brusselse BOB-collega’s toen het duo te weten was gekomen dat Lafaurie die collega’s een en ander zou komen vertellen.

Eind 1981.

Eind 1981 - 9 april 1987. Een periode die volledig 'de Bende van Nijvel' overlapt en toch heeft dat onderzoek vanuit Lyon dus 6 jaar moeten duren... » krantenbankzeeland.nl

Een samenwerking over gerechtsgrenzen én landsgrenzen heen, verloopt inderdaad duidelijk niet altijd zo vlot... Iets waar een zekere Eddy Vos laatst ook nog naar refereerde...

Om niet altijd Hilde Geens te citeren... hier eentje vanuit Paul Ponsaers - ook zijn uitstekende boek - de Loden Jaren:

Beijer omschreef Albéric Otten in zijn boek 'De Laatste Leugen' als een pensionaatsvriend. Hij vergat erbij te vermelden dat hij de mandataris was van een kluis van Otten, waar de speurders die - beruchte - microfilms van ARI in beslag namen. Otten, die een behoorlijk strafblad had - iemand nog een autoradio vanuit een Saab Turbo? -, was ook de aanleiding waarom ... Robert Beijer de Franse drugshandelaar Gérald Lafaurie afluisterde, wat Beijer zijn job kostte.

Overigens was het diezelfde Otten die Beijer voorzien had van een weinig overtuigend alibi voor de Benderaid in Aalst. Volgens Otten waren zij op dat ogenblik samen aan het dineren in restaurant La Vielle Bosnie.

De laatste leugen of het laatste puzzelstukje? Wat is dat toch met die beëdigde ambtenaren? Wel, hier nog eentje uit de Bendetapes van Danny Ilegems:

In 1985 werd de rijke wapencollectie van jullie vriend Juan Mendez gestolen. Bouhouche zou ermee aan de haal gegaan zijn. Maar een van die wapens werd gevonden bij Lafaurie.

Nog een afsluiter, zelfs vanuit het UK gingen notoire cocaïnegebruikers van Amsterdam naar het onbetekende piepkleine IJzendijke om zich daar te bevoorraden. En dat zonder een referentie in de Gouden Gids en zonder GPS. Je zal maar de weg moeten vragen aan misschien een van de 52 Gladio-leden naar de cokeboer.