Wie is Jo Ghyssens? In het werkstuk Calmette - gepost door Merovinger - staat in een verklaring van Barbier dat Latinus hem de schuld van de moord in de Herdersliedstraat in de schoenen wil schuiven uit wraak omdat hij niet naar Libanon wou. Hij citeert de rol van Faez Al Ajjaz en die van Jo Ghyssens (Pagina 20; laatste paragraaf).

Kan het zijn dat hij deze bedoelde? Gewoon verkeerd gespeld?

In april 1982 verwierven zij tezamen met mevrouw Laets (echtgenote van Dandolo) en vader Gherardo Dandolo de helft van het kapitaal in de Antwerpse privé-bank "Beeckmans, Gheysens, Vanderlinden & Co", via de moedermaatschappij van die bank, de NV Finmob.

Bron » Forum

2

coconut wrote:

In het werkstuk Calmette - gepost door Merovinger - staat in een verklaring van Barbier dat Latinus hem de schuld van de moord in de Herdersliedstraat in de schoenen wil schuiven uit wraak omdat hij niet naar Libanon wou.

Het is een verklaring van Lammers, niet van Barbier:

6.2.84: Lammers tegen Latinus

Eric Lammers verklaart dat latinus hem de dubbele moord in de schoenen wil schuiven omdat hij geweigerd heeft om naar Libië te gaan in mei '82. Hij citeert de rol van Faez en Jo Ghyssens en zegt dat Calmette hem hem afgeraden heeft (Pastorale pv 193).

Op 2.4.84 bevestigt Latinus in grote lijnen het Libië-verhaal van Lammers maar hij loochent nu uit wraak te handelen (Pastorale, pv 191). Van der Meiren zal beweren dat Latinus wel uit wraak heeft gehandeld. De Bondt en Nemry bevestigen het standpunt van Latinus ivm het Libië-verhaal (Pastorale, pv 202 van 12.4.84).

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Sorry voor de fout. Ik durf die twee wel eens wisselen.