Re: ARI

Geld zat. Als je die Cartier-horloge maar verpatst krijgt. Bovendien was de eigenaar van het huis op de Overijsesteenweg in Hoeilaart ook een - stevig betalende en dus - goede klant van ARI. En zo waren er nog...

52

Re: ARI

Tru Dat wrote:

Albert Raes had een zwarte kas.

En hoogstwaarschijnlijk gespekt door de CIA.

53

Re: ARI

Inderdaad en gebruikt om SSP te financieren.

Re: ARI

Op de computerlijst van Beijer staat op regel 203 de naam, auto, nummerplaat en het adres van Motsepe Josia Modikeng (sic)

Vermoedelijk gaat het om deze Godfrey Josiah Madileng Motsepe.

The ANC chief representative in the Benelux countries (Belgium, the Netherlands, and Luxembourg) who survived an attempt on his life by an alleged South African security force operative who fired two shots at him through the windows of the ANC office in Brussels, Belgium, in February 1988. On 27 March 1988, a 17kg bomb was discovered and defused outside his Brussels office.(*) Two days later, the ANC chief representative in Paris was killed in a South African security force operation.(**)

Bron » sabctrc.saha.org.za/victims/

Godfrey Josiah Madileng Motsepe hastily relocated his family to London in 1964, the year that Mandela was sentenced to life in prison. Whilst in London, Godfrey’s home in Camden Town allegedly became the meeting point for ANC officials in exile and the starting point of what was to become the ANC’s diplomatic initiatives across the globe. In 1979, Godfrey was appointed as the ANC’s chief representative in Algeria, but he was relocated to Brussels to set up an ANC missions office for the Benelux countries and France. During his time in Brussels (1980 to 1988), Godfrey claims he was the victim of two assignation attempts by the Botha administration.(*) Godfrey continued working for the ANC after it came into power as the High Commissioner of South Africa in
Ghana until his retirement.

Bron » wiredspace.wits.ac.za/server/ | Mireille Barnard

(*) Over de twee aanslagen schreef Gazet van Antwerpen dit:

Waarschijnlijk een bom voor ANC-gebouw in Elsene

Zondagmorgen, omstreeks 5.30 u., is een verdachte lading, die het uitzicht had van een zwaar springtuig, aangetroffen voor de kantoren van het ANC (African National Congress) - de belangrijkste verboden oppositiebeweging in Zuid-Afrika - gevestigd in de Raadstraat in Elsene.

De politie van Elsene, de gerechtelijke politie alsmede de ontmijningsdiensten kwamen ter plekke. Ook werden de aanpalende straten voor verkeer en publiek afgesloten. De ontmijningsdienst nam het tuig mee.

De politie van Elsene bevestigde zondagnamiddag dat het verdacht tuig waarschijnlijk een springlading bevat. Over de sterkte van de lading kon niets worden vernomen. Enkele weken geleden werd het gebouw van het ANC door onbekenden beschoten.

Bron: Gazet van Antwerpen | 28 maart 1988

(**) Over de moordaanslag in Parijs schreef men dit:

Buitenlandse flitsen - Moord

In de Franse hoofdstad werd dinsdagmorgen de 45-jarige Dulcie September, de vertegenwoordigster van het ANC (African National Congress) in Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg, voor de deur van haar kantoortje vermoord. Op de plaats van de moord werden zes geweerpatronen gevonden. Volgens de politie was zij onlangs met de dood bedreigd. Het ANC is een marxistische guerilla-organisatie die vecht voor de invoering van een socialistisch regime in Zuid-Afrika.

Bron: Gazet van Antwerpen | 30 maart 1988

55

Re: ARI

Op het forum staan een aantal zaken over ARI die niet kloppen en andere die nog verder onderzocht kunnen worden. Het betreft oprichtingsdatum, hoofdactiviteiten en lijst van medewerkers en waar die nog terug te vinden zijn.

Bij mijn weten was ARI onder een andere naam een bestaand detectivebureau, correct me if ... Bouhouche en Beijer zouden dan volgende aciviteiten aangegeven hebben als hoofdactiviteit:

Merovinger wrote:

De exacte oprichtingsdatum van ARI is 21 april 1983. De hoofdzetel was gevestigd in de Opperstraat 5 te Elsene. Het bedrijf werd op 27 juli 2013 ambtshalve doorgehaald wegens niet-neerlegging van jaarrekeningen. De laatste neerlegging dateerde immers van 1987.

ARI was een bvba met de volgende hoofdactiviteit:

"Vervaardiging van elektrische signaalapparatuur, veiligheids-, controle- en regelapparatuur voor verkeerswegen, spoor- en tramwegen, waterwegen, havens en vliegvelden."

Verder heeft men het ook over Jacques Grauls (later vermoord in Paraguay) die medewerker van ARI zou geweest zijn. Trojan beweerde dat Verdeyen sprak over een zekere Grauls, zijnde kabinetschef. op buitenlandse zaken. Dat klopt niet, dat was niet Jacques maar Jan (senior of junior, dit laatste ben ik vergeten).

Er kan eventueel opgezocht worden of er een band is tss Jacques en Jan. Is dit het juiste ARI, stonden Bouhouche en Beijer in deze akte.

56

Re: ARI

ARI, opgericht op 1 april, was dus letterlijk en figuurlijk een aprilgrap. ARI was een façade die andere activiteiten moest verdoezelen (blijkt ook uit hun winst:/ verliescijfers).

Leo wist het al in 2017:

"Ik beschouw ARI nog steeds als een onofficiële zijtak van de Rijkswacht. Een niche firma die duistere zaakjes opknapt! Als je hun wapenarsenaal, hun klantenbestand, de hulp van de BOB en aard van de medewerkers bekijkt en die vergelijkt met de uiteindelijke winst snap je dat er iets niet klopt!"

Leo, ik denk dat je gelijk hebt gelijk hebt.