11

Re: Pistool GP 9mm

Dank u voor de verduidelijking! Enig idee waarom die insnijdingen in kogels op foto dan zouden kunnen gediend hebben? (Bijvoorbeeld door die inkeping komt er een knik in de kogel bij inslag waardoor die in een hoek verder gaat of zo.)

Re: Pistool GP 9mm

Voor de 9mmx19 kogelkop dienen de inkepingen enkel om een 'zwakke plek' te maken in de koperkleurige mantel zodat de kogel bij raken van het doel langs die lijnen openplooit.

Het hele procédé is puur mechanisch, het is niet zo dat de kogel ontploft ofzo bij raken van het doel. Er ontstaat gewoon een enorme druk bij impact en de kogel 'begeeft' het op de zwakste punten. Omdat lood en koper zacht zijn breekt hij niet maar plooit hij open.

De insnijdingen in de plastic van de hagelpatronen (chevrotine) hebben een andere reden maar het effect is beperkt en het is niet zonder risico.

Terloops: aan die historie met de hollowpoints zie je ook dat Bouhouche meer temperament dan verstand had. Die munitie was toen verboden, ook voor politie. Stel dat je er iemand mee neerschiet in de uitoefening van je job en in wettige zelfverdediging: elke patholoog of expert ziet meteen wat het is, leg dat dan maar uit....

13

Re: Pistool GP 9mm

9MM Parabellum of 9MM Luger

Na een uitgebreide uiteenzetting over de zaak van de Ingram MAC-10 die tijdens de 2e golf in '85 werd gebruikt, kom ik hier terug op de andere toepassingen van wapen(s) van dit kaliber tijdens de 1e golf van 82/83

Ballistische conclusies, 1e golf

Volgens het dossier is het noodzakelijk om te zoeken:

Twee pistolen of twee S&W (of Ruger) revolvers waarvan de loop 5 rechtshandige rifling van +2,5 tot 2,6 MM heeft. Hierbij moet worden opgemerkt dat de "bewapeningsspecialist" van het onderzoeksteam geen enkel risico heeft genomen, aangezien de Ruger een kopie is van het S&W "karkas" K.

Die werden gebruikt voor de feiten van (volgens schéma):

Wavre 30/09/82

Een kogel werd teruggevonden bij het slachtoffer, politieagent Claude Haulotte.

Hoeilaart 30/09/82 + ontdekking Santana

Zes FN 78 patroonhulzen en -2 Winchester patroonhulzen worden aangetroffen in de Santana. Adjudant Campinne raakte gewond door verschillende 9 MM kogels

Genval 11/02/83

Een grote artistieke vaagheid omringt de deskundigheid van de projectielen die werden afgevuurd tijdens de overval op Genval. Er moet echter worden opgemerkt dat dit verband dat door verschillende schema's tot stand is gebracht, niet overeenkomt met de werkelijkheid, aangezien het uiteindelijk het kaliber .38SP of .357Mag is dat zou zijn gebruikt.

Halle 03/03/83

Ook hier kan formeel geen verband worden gelegd aangezien het opnieuw .38SP/.357Mag was die werd gebruikt om de manager van Colruyt, Walter Verstappen, te vermoorden.

Nivelles 17/09/83

Er werd een afgeplatte kogel gevonden op de parking van de Colruyt in Nijvel (?) en 1 FN 78 huls viel uit een zak met de bezittingen van een van de slachtoffers in het "labo" van expert Dery. Opnieuw worden we geconfronteerd met het extreme amateurisme van de aanvankelijke meningen van experts... Dit maakt het onmogelijk om definitief te zijn over het gebruik van een wapen van dit kaliber tijdens de nachtopnamen.

Braine-L'Alleud, ontdekt door de Saab op 17/09/83

Een niet-gespecificeerde patroon zou zijn gevonden in de Saab ... Ik ben benieuwd wat dit tentoonstellen is...

Wapens en accessoires van dit kaliber gestolen bij Dekaise:

  1. 1 S & W type 547 revolver, 3" loop (N° 8D44529). Geladen met 6 patronen van 9 mm Parabellum FN. (*)

  2. 1 S&W type 559 pistool, blauw-zwarte stalen afwerking (nr. A711157)

  3. 1 RUGER Blackhawk single action revolver cal. .357, .38 en 9 MM, 5" loop (nr. 3379039), met 2 lopen. Dit wapen werd in november 1986 in stukken gevonden in de tassen van Ronquières.

  4. 1 PM INGRAM MAC-10 (cf. 2nd golf)

  5. 1 magazijn 32 patronen voor Walther

  6. 1 PM Beretta met magazijn

  7. 1 PM MP40 "Schmeisser" gedemilitariseerd met magazijn (**)

(*) Deze geladen gestolen S&W 547 revolver werd met bijna zekerheid gebruikt om agent Haulotte op Wavre af te maken en WO te verwonden. Campinne naar Hoeilaart. Elk ander gebruik tijdens de gebeurtenissen die aan TBW's worden toegeschreven, lijkt mij meer dan willekeurig, gezien de lage waarschijnlijkheid die voortkomt uit de verschillende ballistische expertises.

(**) Een bepaalde Mandelli gebruikte zo een MP40 om zeven bankaanvallen te doen in de jaren 70.

Derhalve rijst de vraag of er zelf sprake is van twee "9 MM-revolvers of -pistolen". De in het dossier gebruikte vermelding "S&W of Ruger pistool of revolver" kan dus worden beperkt tot een S&W type 547 revolver. Het pistool werd meegenomen door de misdadigers geladen met zes patronen FN 78 munitie. Een ander belangrijk element dat het mogelijk maakt om de hypothese van het gebruik van een automatisch pistool van 9 mm-kaliber te verwerpen, is de afwezigheid van patroonhulzen die ter plaatse zijn gevonden.

Iedereen zal zijn eigen conclusies trekken ...

Origineel tekst hier » tueriesdubrabant.1fr1.net