1

(204 replies, posted in Andere Personen)

De laatste twee afleveringen van de RTBF-podcast gaan over de Slimans. Behoorlijk interessant, moet ik zeggen.

2

(200 replies, posted in Bibliografie)

De rijkswacht heeft zichzelf veroordeeld als organisatie, daar had ze de TV niet voor nodig. Dat is een jammere zaak voor het land, voor individuele rijkswachters, voor de voormalige leden van de gerechtelijke politie en het Hoog Comité van Toezicht en vooral voor de burger. Vroeger hadden we misschien een strijd onder de politiediensten, maar als men die strijd “redelijk” had gehouden dan kon je dat ook als gezonde competitie beschouwen. De oude - rode - Tobback wist dat heel goed en is de rijkswacht tot het laatst blijven verdedigen maar na Dutroux en Semira Adamu was het ook bij hem op.

Dat de tandeloze draak die de politici toen hebben gecreëerd een ramp zou worden stond in de sterren geschreven. We hebben de perfecte politie om het klein grut aan te pakken maar voor gespecialiseerde, zware of complexe criminaliteit zijn er mensen noch middelen.

3

(169 replies, posted in Bibliografie)

Het zegt veel over België dat zo een parketwoordvoerder het aandurft om luidop te zeggen dat COVID hen twee jaar heeft gekost. Hopelijk vergeet hij die keer niet dat de jongste van speurder x tandjes kreeg (3 dagen, minstens!) of de eindejaarsfeesten en de vakantieperiode gedurende al die jaren niet. “40 jaar lang vakanties en eindejaarsfeesten: de mensen staan daar niet bij stil maar dat loopt op hoor. Dat onderzoek moest wel mislukken.”

4

(760 replies, posted in 1985)

club_le-happy-few wrote:

De vele Golfjes op de baan lijken me eerder een afleidingsmanoeuvre...

Laat ons even normaal doen. De Golf was niet bepaald een zeldzame auto in die dagen.

5

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Deze keer heeft meester Vermassen het wat te ver gedreven voor mij. Vermassen als de benevolente biechtvader die zorgt dat mensen rustig kunnen overlijden nadat Hij hun van hun grote last heeft verlost? Slecht theater want de plot deugt niet, er is geen pointe en De Hoofdrolspeler kan niet acteren.

6

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Hopelijk vertelt men ons vandaag of CB de man was die Djuroski jr. twee keer uit een line up haalde. Op die waarheid hebben we recht.

‘Dit wordt ongetwijfeld een van de cruciale elementen in het onderzoek: wiens blik (van welke rijkswachter, 'de collega die boven elke verdenking stond') heeft Djuroski jr., slachtoffer in Eigenbrakel, enkele maanden later herkend in de rijkswachtkazerne van Aalst? Wie het weet, mag het zeggen. Bozidar Djuroski jr. heeft de man er in een line up in 1997 nog eens uitgehaald.’