21

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Maar zeg, is dit niet gewoon Beuckels? Dan wel een paar jaar ouder en met een minder getrimde haardos dan op de foto's die we eerder van hem te zien kregen. Let even op de details:

Onbekende

https://bendevannijvel.com/wp-content/uploads/2020/06/86de3f52-afa4-11ea-a5a8-3d5dd9ff094a_web_scale_0.292612_0.292612__.jpg
https://i.ibb.co/Z6p09Dh/86de3f52-afa4-11ea-a5a8-3d5dd9ff094a-web-scale-0-292612-0-292612.jpg

Beuckels

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/beucke10.jpg
https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/beucke12.jpg
https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/beucke11.jpg

  • Eerst en vooral, de man is linkshandig, in die eerste foto lijkt Beuckels ook z'n holster links te dragen, munitie rechts.

  • De haarlijn, (negeer de haardos, die is gewoon minder getrimd), let vooral op het feit dat die bij beide mannen het verst naar voren komt niet in het midden van het voorhoofd maar meer aan de rechterkant.

  • De oren, beide mannen hebben "flaporen", maar let vooral op dat rechteroor, bij beide lijkt dat iets je meer "flap" te staan en misschien het topje ietsje meer naar beneden gericht dan het linkeroor (dat zie je bij Beukels in z'n 3de foto het duidelijkst).

  • Dan is er de "trotse" houding die de man houdt bij poseren voor de foto, dat schuin naar achter leunen, met de borst vooruit en kin omhoog. Dat zie je dus in die eerste foto van Beuckels ook duidelijk, zij het wel leunend op het andere achterbeen. Weinigen poseren zo uitgedrukt.

  • De mond en neus komen ook aardig overeen, vergelijk die van de onbekende met alledrie de foto's van Beuckels. Dit kan best dezelfde mond en neus zijn.

  • De vorm van de kin lijkt me ook een match.

  • Ik zie ook precies een "boebel" op beide mannen hun linker kaak, alsof het kaakbeen wat uitsteekt, maar dat zou gewoon aan de kwaliteit van de foto's kunnen liggen.

Het is natuurlijk heel spijtig dat de onbekende een donkere bril draagt en we dus weinig kunnen zeggen over de ogen, Beuckels had nogal krachtige ogen die wel zouden opgevallen zijn.

Langs de andere kant, mss. zien mijn ogen gewoon wat ze willen zien, en zien jullie het heel anders.

22

(192 replies, posted in Andere Personen)

Dit lijkt mij niet dezelfde man als in de foto's op de eerste pagina in dit topic. De ogen en de haarlijn kloppen niet. De ronding van de kin klopt ook niet helemaal. Ook zou ik verwacht hebben dat hij er in 1984 een stuk ouder zou uitzien?

23

(192 replies, posted in Andere Personen)

Robertvandeurnen wrote:

Rizzz... Kan je dit eens doen met de foto's van Bouhouche?

Tuurlijk, ik heb em geplaatst in de Madani Bouhouche draad.

24

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Op vraag van Robertvandeurnen in de RB draad, een foto van MB met aging filter erop:
https://i.postimg.cc/zvKK5Bds/IMG-2498.jpg

25

(192 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Cool, hoe doe je dat?

Als je een iPhone/iPad hebt kan je FaceApp gebruiken, da’s wat ik hier gedaan heb. Op Android zullen er ook wel gelijkaardige apps bestaan.

26

(192 replies, posted in Andere Personen)

Dit is de foto van Roger Beuckels hierboven maar dan met een aging filter erop:

https://i.postimg.cc/kXf5YvDS/aged2.png

De gelijkenis met robotfoto 14 is toch wel groot:

https://bendevannijvel.com/wp-content/uploads/2014/05/14.jpg

27

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Ik had begrepen (uit eerdere posts in dit topic) dat foto 2 genomen is voor dat met het laken over het lichaam heeft gelegd en dus eerst genomen is.

28

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Tru Dat wrote:

Er was ook een man die verklaarde dat de auto van Finné daar niet stond.

Ik heb het al eerder gezegd in dit topic. Afgaande op de beelden lijkt het mij vreemd dat iemand zijn wagen daar zo zou parkeren:

https://i.postimg.cc/XY2MRPpT/finne1.png

Die auto staat veel te ver naar achteren. Het winkelkarretje stond er initieel niet dus dat kan niet de reden zijn:

https://radio2.be/sites/default/files/styles/1200x630/public/2017-10/bende%20Overijse.jpg?itok=X5GZjS0V

(BTW als het er toch zou gestaan hebben is het niet logisch dat je je auto op die plaats parkeert met een volledig vrije parkeerplaats ernaast). Die auto lijkt mij daar in een haast gesmeten ipv geparkeerd.

29

(527 replies, posted in Hypotheses)

Als deze theorie klopt is het wel eigenlijk niet slecht gezien, in die tijd was ballistiek onderzoek het voornaamste middel om misdaden aan elkaar te linken.

Stel je bent van plan een misdaad te plegen en je kan ergens een wapen huren dat al gebruikt is op een tijd/plaats waar jij onmogelijk kon geweest zijn, dan huur je niet enkel een wapen maar koop je er meteen ook een alibi bij. Het is niet ondenkbaar dat mensen als Bouhouche hier een "business model" in gezien hebben. Het verklaart allesinds die garageboxen vol wapens etc., en ook waarom sommige wapens moesten samen gevonden worden terwijl andere nooit konden gevonden worden.

Nu, dit zou natuurlijk niet betekenen dat alle misdaden los van elkaar stonden, er zullen er wel veel door dezelfde uitgevoerd zijn in dit scenario, maar het verklaart dan weer wel waarom sommige van de Bende van Nijvel-misdaden totaal niet passen tussen de andere.

30

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

Dat kan een (café)grap geweest zijn. Er deden er veel de ronde in die tijd, zoals hier al gezegd werd.

In de getuigenissen over de overvallen zag ik niemand die vlot ABN sprak. Zelfs in Aalst waren het hoogstens een paar zinnen van twee woorden, 'uitgesproken door iemand die eigenlijk geen Nederlands kent'.

Ik ga even de advocaat van de duivel spelen. U schrijft hier de timing van dat telefoontje toe aan puur toeval als ik het goed begrijp, toch zegt u in die andere draad:

imazibraine wrote:

dat lijkt waarschijnlijk, omdat in een bos van 690 hectare uitgerekend op die plaats twee afgeschoten 9 mm kogels gevonden werden in de grond. Niet echt een jachtkaliber, voor zover ik weet.