381

(74 replies, posted in Andere Personen)

Ik heb betrokkene uitvoerig ondervraagd. Op het ogenblik van de overval in Overijse was H.G. 2 jaar oud.

382

(137 replies, posted in Prullenbak)

vlaerenko wrote:

... als een vorm van aandacht om haar eigen trauma te verwerken. OF nog erger dat ze helemaal niet misbruikt is maar gewoon mentaal labiel is en daar geld uit slaat.

We kunnen rekening houden met de herbeleving van een traumatische gebeurtenis. Om een eigen trauma te verwerken is er wel degelijk spraak van een post traumatische toestand.

383

(74 replies, posted in Andere Personen)

Scaramouche wrote:

Hierboven heb ik de laatste tweets gepost van die "Gilbert Haesendocnk".

De man die zich opwierp als kroongetuige. Persoon is goed gekend maar absoluut geen kroongetuige. Een man met een rijkelijke fantasie, Scaramouche.

384

(119 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wat zeer belangrijk is sinds kort, Trobken, dat er nu vertrouwelijke rapporten kunnen opgemaakt worden waar niemand inzage in heeft. Enkel de opsteller, het Parket en een Onderzoeksrechter. Zelfs nadien zijn deze vertrouwelijke rapporten niet in te kijken door de advocaten van de verdachten en alle betrokkenen in het strafdossier.

385

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dat is juist, Ele9. Maar dit ging niet om de persoon zelf. Wel om het fietsmandje.

386

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Daar geloof ik niet in. We spreken nog altijd over een gerechtelijk onderzoek. Wie magistraat Capelle kent weet dat zij dit onder geen enkele beding zou toelaten. Het onrechtmatig verkregen bewijs komt dan ter sprake.

387

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Django68 wrote:

Heb je je bedenkingen aan de cel overgemaakt the end? Blijkbaar is de huidige onderzoekscel van veel feiten niet op de hoogte. Het lijkt  erop dat de kennis van het dossier niet ver rijkt. Een vorm van geheugenverlies.

Het grootste deel van de onderzoekers zijn pas in 2018 en 2019 toegetreden tot de Cel op basis van hun eigen keuze tot mutatie. Dat men niet alles weet in zulk omvangrijk dossier is ook evident. Indien men dan nog opsporingen dient uit te voeren waarop je stuit met ontbrekende stukken in het dossier maakt het er niet eenvoudiger op. Vooral dat er belangrijke informatie is verdwenen dat in relatie staat met andere stukken die opduiken.

Waarover ik huiver inzake de burgerplicht in verband met misdrijven, dat burgers met toegekomen informatie erop rekenen dat een ander het wel zal doorgeven aan het Parket, de Onderzoeksrechter of de Cel. Terwijl men weet dat de mogelijkheid erin bestaat dat door beroepsredenen personen zich kunnen beroepen op het bronnengeheim. Met andere woorden dat eventueel belangrijke informatie niet doorstroomt en niet kenbaar wordt gemaakt dat nuttig kan zijn voor het gerechtelijk onderzoek.

388

(137 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Voor een inbeslagname van dossierstukken bij de advocaat strekt er zich een andere procedure daartoe. Die procedure is iets omslachtiger gezien de aanwezigheid is vereist van de Stafhouder van de Orde der Avocaten bij de balie alwaar de advocaat is ingeschreven.

Mogelijks moeten we nog Federaal Procureur Capelle informeren wie de verantwoordelijkheid draagt voor het verdwijnen van dossiers en dossierstukken. Men heeft gewoon Vos zijn PV te lezen en men komt uit bij Hoofdcommissaris Jean Luc Duterme.

389

(137 replies, posted in Onderzoeksdaden)

EricF wrote:

Bossi, suggereer je dat deze mail aan de grondslag ligt van de inbeslagname bij Callebaut?

Ik kan alleen meedelen dat het onderzoek ordentelijk verloopt. Dat er nog zoekingen zullen gebeuren met inbeslagnames ligt binnen mijn normale verwachtingen, Eric. Zelfs met één of meerdere nieuwe aanhoudingen.

390

(137 replies, posted in Onderzoeksdaden)

the end wrote:

tja!

Als leidinggevend Commissaris heeft die man ook een grote verantwoordelijkheid. Inclusief de moeilijke verhoren, vergaderingen met Onderzoeksrechter en Federaal Procureur. Trouwens wat men ook moge beweren, de overheveling van het dossier is totaal onwettig. Hopelijk zal dat later blijken. De onwettigheden begonnen al bij het Hof van Beroep te Gent.

Het zal geen makkelijke opgave zijn met de voorgeschiedenis kennende, ik hoop van harte dat deze ploeg kan doorbreken.

Club-le-happy-few  wrote:

Bossi. Gezien je duidelijk de weg kent. Ik denk dat men nog levende entourage van Farcy en zeker ook Elias Shiber (nog in leven, Brussel?) nog een keer op de rooster mag leggen. De schandalen rond Eurosystem en drugs for weapons blijven voor mij de hoofdmotieven. Met Mendez (wapens) en Finné (witwas, geld voor bedenkelijk operaties van François) een rol te vervullen in het politieke verhaal.

Ik heb ook mijn ernstige bedenkingen en vermoedens. Vanaf het ogenblik dat men de dossier Mendez, Finné enz. ... wou open breken tot onderzoek mocht de Delta Cel vertrekken.