1

(263 replies, posted in 1982)

» tueriesdubrabant.1fr1.net

2

(37 replies, posted in Andere feiten)

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/84051810.jpg

N°9 Montel Jules.

3

(9 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ben wrote:

Een overzicht van de vluchtroutes na de overvallen van de Bende van Nijvel:

1982

  • Maubeuge: De Santana vertrekt naar het kruispunt Croix-de-Mons en verdwijnt dan richting België. De reeds ingelichte rijkswacht aan de grens ziet niets bijzonders.

Het vluchtroute "richting België" is puur speculatie. Vanaf de place Vauban is het onmogelijk te zien tot de "kruispunt Croix de Mons". Uit het franse dossier:

La voiture emprunte l'avenue Albert 1er par la place Vauban et se dirige à tout allure vers le carrefour de "La Croix de Mons" d'où elle a accès à toutes les direction possibles.

Getuigenis van Léon Gumez, een van drie policiemannen van Maubeuge.

https://i.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/maubeu14.png

4

(2 replies, posted in Bewijsstukken)

Geen datum, juist een blad met  pijlaanduidigen en woorden "LUNA PARK LAS VEGAS, rue d'Havray (sic) à MONS. Normaal is het "rue d'Havré". Ik heb die Luna Park gekend toen ik was jonge studend in Mons/Bergen.

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/plan_m10.png

In het frans geschreven, natuurlijk.

5

(2 replies, posted in Bewijsstukken)

Autre élément de rapprochement avec Mons

Le 09 novembre 85 vers 1305H, un document est retrouvé à proximité du foyer d'incendie découvert  au lieu-dit "Mon Idée" dans le bois de la Houssière. Sur ce document il y est mention du "LUNAPARK LAS VEGAS" rue d'Havray (sic) à Mons.

Je crois me souvenir que cet établissement se situait une cinquantaine mètre en haut de l'ancien commissariat de police jouxtant un commerce d'armurerie.

» tueriesdubrabant.1fr1.net

6

(1 replies, posted in Andere feiten)

» tueriesdubrabant.1fr1.net

7

(197 replies, posted in Andere)

Xavier Sliman werd op de 21/11/1982 door de BOB van Aarlen aangehouden, en volgens zijn ex-kompaan, en hij kwam drie of vier dagen later in Charleville terug.

8

(31 replies, posted in Wagens)

Een bepaalde Xavier Sliman was eigenaar van een donkerbruin Mercedes.

Ter herinnering, Xavier Sliman was de eerste verdachte voor de Waver zaak. Hij werde op de 07/10/1982 aan de Rijkswacht van Hastière aangegeven (zie Jean-Pierre Adam zijn boek). Hij werd op de 21/11/1982 door de BOB van Aarlen aangehouden, en volgens zijn ex-kompaan, en hij kwam drie of vier dagen later in Charleville terug.

9

(0 replies, posted in Bewijsstukken)

Sommige bewijsstukken die van Ronquières zijn teruggevonden lijken zeer weinig belangstelling te hebben gewekt. Deze onderdelen worden officieel beschreven als: B/33 "rubberen handvattip van een Winchester-geweer (Sic). Het is een rubberen schouderpad voor het uiteinde van een Winchester-geweer. B/34 "Rubber handvat tip van een luxe Whiteline-geweer. Het is een rubberen schoudervulsel met de inscriptie "White Line De Luxe”.

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/pizoce12.jpg

Het bewijstuk B/34 verdient het om in detail te worden bekeken:

Een internetzoekopdracht geeft aan dat dit stuk in de VS wordt geproduceerd door het merk Pachmayr, later overgenomen door Lyman. Deze vakman is gespecialiseerd in accessoires voor vuurwapens, zoals ergonomische handgrepen voor pistolen en revolvers, luierplaten en recoil-dempers voor jachtgeweren en anderen. Het lijkt erop dat er een dochteronderneming van Lyman/Pachmayr in Frankrijk is…

Tijdens diverse onderzoeken op het net blijkt dat de schoudervullingen van de serie "Whiteline" vaak worden geassocieerd met geweren van het merk Winchester, en we weten dat dit merk veel beter in Frankrijk wordt gedistribueerd dan in België. Ik denk daarom dat het belangrijk is om dit soort accessoires te vinden bij de destijds in de distributie gespecialiseerde wapenschutters.

Als voorbeeld:

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/whitel10.jpg

Zonder de talloze ballistiek ter discussie te willen stellen die lijken te veronderstellen dat de twee die door de moordenaars worden gebruikt twee identieke wapens zijn van het model Winchester Defender mod. 1200, het lijkt duidelijk uit de foto dat de twee "schoudervullingen/laagplaten/recoil dempers" van verschillende afmetingen en modellen zijn.

De deskundigen hadden alleen de 12 gauge behuizingen te onderzoeken, die slechts als element de indruk van de firing pin en mogelijk die van de extractor op de metalen basis moesten brengen. Aangezien het merk Winchester een aantal modellen pompkanonnen heeft geproduceerd die een soortgelijk bewapend- en percussie-mechanisme gebruiken, kan enige foutmarge worden toegestaan bij de identificatie van de twee "RG". In feite beschrijven sommige getuigenissen van Aalst verschillende “kleuren” voor de twee gebruikte.

10

(42 replies, posted in Filière Boraine)

Cocu was geen SAC-lid.