1

(132 replies, posted in 1983)

Om heel precies te zijn, het slachtoffer (DH W. VERSTAPPEN) werd eerst bruut geslagen door de man met een wapenstok (drie breuken: hand, arm en schedel) voordat hij door de moordenaar werd afgemaakt met .38 kaliber.

Nog een keer, twee vs een.

2

(74 replies, posted in Magistraten)

Helemaal akkord! Le ridicule ne tue plus! En ook: "La où il y a de la gêne, il n'y pas de plaisir ".

3

(1,200 replies, posted in 1983)

Xenophon wrote:

Wat ik graag zou weten is hoeveel goederen er nog exact klaarstonden in de winkel om te worden ingeladen. Maar dat heb ik nergens gevonden. Veel tijd hadden ze niet om dat allemaal klaar te zetten en in te laden.

Een dozijn flessen whisky (Johnny Walker o.a.) en een dozijn bundels Belga-sigaretten. Ook interessant om op te merken, we hebben het over grijze plastic zakken... Van welke merk? Ik weet het niet...

4

(116 replies, posted in Wagens)

Billy& wrote:

Twee van de gaten zijn inderdaad duidelijk van binnen in de kofferbak naar buiten, te zien aan de gekartelde randen, op andere foto’s beter zichtbaar.

Ik vermoed zeer sterk dat de Saab in Nijvel zodanig geparkeerd stond dat die kofferbak zich tussen het gat in de deur en Rijkswachter Morue bevond. Twee schoten mogelijk afgevuurd van uit het deurgat, dwars door de kofferbak van de Saab en dan in de combi. Dit zouden dan doorgangsschoten moeten zijn van Cal .45. Spijtig dat er geen foto's zijn van de linker achterzijde van de Saab.

In de nota van onderzoeksrechter Wezel staat bovendien zwart op wit dat het 6de schot (balettes) van de riotgun werd afgevuurd van achter de rechter achter hoek van de combi, gericht op Morue, maar terechtkwam in de rechter achtervleugel van de Saab. Dit is consistent met wat we zien op de foto: er zijn negen gaten net boven de vuldop, duidelijk afkomstig van grove jachthagel. Vergelijk dit schotbeeld met de inslagen op het linkerportier van de rijkswachtcombi en die net boven de radiotor, beiden beschoten met een patroon Cal12 met 9 hagelbollen. De spreiding is min of meer hetzelfde en dus ook de afstand waarop werd geschoten.

Best Billy&, dank u voor U kolossale werk! Ik zal nog iets toevoegen:

De inslag van hagel in de linker achtervleugel werd, zoals keer op keer is gezegd, veroorzaakt door een toevallige schietpartij op de parking van Colruyt, net als de inslag van een loodnevel in de kofferbak van de Mercedes.

En om nog een laag toe te voegen, zijn de twee inslagen van groot kaliber die iets verder naar achteren zichtbaar zijn, te wijten aan twee .357 kaliber schoten die van links naar rechts zijn afgevuurd terwijl de kofferbak open was.

Waarom? Iedereen heeft zijn eigen mening, maar het kan nog steeds een overhaaste en ongelukkige actie zijn van de moordenaar uitgerust met de 38/357 op de Colruyt-parking, aangezien er geen kogels van dit kaliber werden gevonden op de plaats delict, noch op de Alsembergsesteenweg, noch voor de "Diable des Amoureux".

Aan de andere kant werden twee kogels geïdentificeerd als .357 of 9 mm gevonden op de parking van Colruyt, wat mijn hypothese lijkt te bevestigen. Hieraan moet worden toegevoegd dat er twee Remington-Peters-hulzen werden gevonden in of nabij de Saab. Zou de 357-moordenaar zijn wapen hebben herladen tussen Nijvel en Baine? Een open vraag natuurlijk.

5

(1,200 replies, posted in 1983)

Goeie vraag P-51. Volgens mijn waren er niet een en uniek, maar twee "killers", bv:

  • Maubeuge, twee schieters met twee verschillende wapens (7,65 en 8 mm)

  • Soignies, twee schieters met twee verschillende wapens (jachtgeweer en 8 mm)

  • Wavre, twee schieters met twee verschillende wapens ( 7,65 en 9 mm). De 9 mm heeft agent Haulotte afgemaakt. In korte twee misdadiger tegen een politieman. De derde man was de drager van de cal.10. Mijn casting is hier de twee broers Sliman en Mandelli.

  • Hoeilaart, twee schieters met twee verschillende wapens (9 mm-dezelfde die heeft Haullote vermoord? En de cal.10, dus N°3 van Wavre?)

  • Nijvel, drie schieters met vijf tot zes verschillende wapens, RG 2 inbegrepen. Ze waren met twee tegen mevrouw Dewit (7,65 + 22 LR), en ten minste twee tegen Morue (.45, RG 2, en misschien .22 LR?)

  • Diable Amoureux, twee schieters met de twee riot guns

6

(10 replies, posted in Bewijsstukken)

Een van die sleutels was een Yale copij ...

Wat mij het meest verbaast, is dat de PV met betrekking tot de identificatie van deze sleutels door de PJ van Brussel pas dateert van december '86.

7

(1,200 replies, posted in 1983)

P-51 wrote:

Als je weet hoe Morue afgemaakt werd en Lacroix gespaard gebleven is ... Ik stel me daar wel vragen bij, ja.

Een goede reden, degene die Lacroix ontwapende en hem miste, is niet dezelfde als degenen die het Fourez-Dewit-stel en rijkswachter Morue hebben doodgeschoten en vermoord.

8

(278 replies, posted in 1982)

De daders zijn ongetwijfeld polycriminelen, behalve op het gebied van autodiefstal ...

Maubeuge-Lembeek, zelfde modus operandi, gebruik van een koevoet (*) om de dubbele glazen deur te breken. In Maubeuge zorgde dit ervoor dat de deur van het winkel instortte. Het lawaai dat daaruit voortvloeit, is mischien de basis voor het anonieme telefoontje naar de politie. 

Dit wijst erop dat de daders van de diefstal van de Santana in Lembeek (en andere gerelateerde feiten) dezelfde zijn in Maubeuge.

Wat we zien: Dinant 2 auteurs, car-jacking Allegro 2, vol Santana 2, Maubeuge 2, Soignies 2. Met andere woorden, een goed ingestudeerd duo dat in 5 maanden tijd via Maubeuge en Zinnik van Dinant naar Brussel reist.

Laten we proberen rollen te definiëren aan de hand van drie criteria:

  1. Recidieven volgens de werkwijze

  2. Recidieven volgens het gebruik van wapens, waarbij wordt gesteld dat een wapen individueel, persoonlijk is.

  3. De persoonlijke, subjectieve interpretatie, in functie van de kennis die in de loop van de tijd is verworven, van hun motivatie(s) van geval tot geval.

In dit precieze geval is het diefstal van "goederen" de mobiel. De leader is de man die buiten wachte en die naar agent Delacourt schoote. De N°2 ladde de goederen in het voertuig en schoot met de 7,65 naar de andere agent.

NB: De twee dieven hebben met enigszins verouderde wapens geschoten, en ze kwamen onder vuur te liggen van twee van de drie franse politieagenten.

(*) Ook in Temse.

9

(278 replies, posted in 1982)

Vergeet dit detail niet: een bordje op de dubbele voordeur kondigt de sluiting aan voor jaarlijkse feestdagen van 1 tot 16 augustus, dus de criminelen hadden moeten vermoeden dat de kassa leeg was. Het is aan jou om af te sluiten ... Ik heb het al gedaan.

Er is hier geen echte gedachte, alleen een dwangmatige en onmiddellijke behoefte om te "nemen" wat ze nodig hebben, geld of goederen die voorhanden zijn.

De mening van de profiler is anders (niet alles in haar rapport is slecht): ze beweert dat ze een geschiedenis van inbraak hebben omdat de eerste de wacht houdt terwijl de laatste de buit laadt (wat het ook kwantitatief of kwalitatief is) en ervoor heeft gezorgd dat de telefoondraden zijn doorgesneden. Zucker wijst er ook op dat er overeenkomsten zijn tussen de dubbele glazen deuren van de supermarkt en die in de garage van Brichau in Lembeek.

Ze zijn nergens bang voor, ze hebben een enorm zelfvertrouwen, alsof niets hen zou kunnen bereiken ...

Ter informatie » tueriesdubrabant.1fr1.net

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/vdn82010.jpg

10

(278 replies, posted in 1982)

De exacte buit is niet precies bekend. Hij werd door de heer Piot zelf tijdens zijn hoorzitting achteraf geschat op 3 blikken thee, enkele halve flessen champagne en een paar andere flessen.

Een inventarisatie werd voltooid op 31 juli 1982 voorafgaand aan de vakantiesluiting en een andere werd opnieuw gedaan na de heropening op 17 augustus 1982. Het lijkt erop dat deze inventaris pas begin september is afgerond en geen rekening houdt met de verkopen die zijn gedaan tussen de heropening van de winkel. Dus een deel van de lijst hieronder was niet gestolen maar veel verkopen na de heropening van het winkel.

Tussen 24 en 30 flessen champagne van grote merken, 13 halve flessen champagne, 7 flessen whisky, tussen 12 en 48 flessen goede wijnen, blokken foie gras, enz. Ook moet worden opgemerkt dat in de uitputtende lijst van gestolen producten die door de werknemer is verstrekt, "1 valisette" (plastiek zak) wordt genoemd. Dit onbeduidende detail kan al zijn belang krijgen wanneer wordt opgemerkt dat vuilniszakken of andere items werden gebruikt om de buit weg te voeren bij latere wandaden.

Concluderend kan worden gesteld dat de buit per definitie niet van belang is in relatie tot het geweld dat tegen de politie wordt ingezet. Of de werkelijke buit minder is dan wat is aangegeven, moet als secundair worden beschouwd.