211

(149 replies, posted in Staatsveiligheid)

Staatsveiligheid verdedigt zich in volgend bericht: doch geldt dit niet voor de staatsveiligheid van de loden jaren. Misschien kunnen ze over die jaren een verdediging opmaken? Zo zie je dat ze steeds naast die kwestie antwoorden ipv van duidelijke uitleg te verstrekken.
Wij zijn niet geinteresseerd hoe het nu, na de schade, er aan toe gaat, maar wel hoe het vroeger zat. Voor 1 keer hebben de politici gelijk. Willen zij ook over vroeger zo'n uitleg geven?

» Nieuws

212

(8 replies, posted in Afpersing)

Het zou interessant zijn, moest iemand 1985 kunnen ontleden en kijken wat er gebeurd is met de aandelen. Eigenaardig vind je daar niet veel over. Nettegenstaande dat alle wijzigen toch openbaar worden gebracht in normale gevallen. Ook te volgen op de beurs
» bib.kuleuven.be (PDF)

Jacques de Vaucleroy, het familiale financiële brein van Delhaize » trends.knack.be

Ik probeer die geldkwesties in Delhaize te volgen. Hoe meer je zoekt; hoe meer onregelmatigheden je vindt. Spijtig genoeg kunnen wij niet diep genoeg zoeken. Als ik speurder was, zou ik dat allemaal nog eens herbekijken; tenminste als daar nu toelating voor zou zijn? Marcel Degroof van Bank Degroof: toegetreden bestuurder in 1985 bij Delhaize » www.standaard.be

Toevallig Delhaize 1980 - 1985:

In 1980 was Pingo Doce niets anders dan een in moeilijkheden verkerende superette-organizatie. De Portugezen vroegen toen de steun van Delhaize die tussen 1980 en 1985 technische steun zou verlenen aan Pingo Doce. Pas in 1985 werd de samenwerking ondersteund met een financiële band waarbij Delhaize ongeveer 40% van Pingo Doce verwierf. Delhaize sloot stelselmatig de kleine Portugese superettes en verving die door supermarkten.

» www.tijd.be

213

(782 replies, posted in Westland New Post)

Verdacht! Misschien weet hij wie "de Nederlanders" zijn die ontbreken? Onderzoek waard!

214

(22 replies, posted in Afpersing)

» Nieuws

In 1979 spreekt Delhaize opnieuw de markt aan door 420 miljoen oude franken (10,4 miljoen euro) op te halen. Of de families deelnemen aan de kapitaalverhoging is niet duidelijk. Delhaize is altijd zeer terughoudend geweest met informatie over het aandeelhouderschap.

Wanneer is één of meerdere getuigenissen bewijswaardig?

Het getuigenbewijs in strafzaken » lib.ugent.be (PDF)

216

(147 replies, posted in Afpersing)

Merovinger wrote:

Een artikel uit De Tijd van 21 juni 1997:

https://i62.servimg.com/u/f62/15/00/61/71/del610.png

Er werd onderzoek verricht, maar wegens "privacy" redenen mocht men niet de aandelen-affaire verder onderzoeken. Nochtans in een moord(en) onderzoek primeert het onderzoek en zijn privacy van minder of geen belang meer. Wie heeft dat op die manier met deze reden tegengehouden? Hopelijk wordt dit nu toch een grondig herbekeken zonder steeds te stoten op "verboden" te onderzoeken. Zo zijn er vele zaken "verboden" geweest om te onderzoeken. Zie ook Jacques Declercq. Via chantage in zijn bordelen en ev (roze balletten), kon hij het nodige afdwingen en ook via zijn "vriendenkring". Wie kan daar tegenop?

217

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

BAX wrote:

Heeft er iemand inzicht in het dossier Mendez en de reden waarom dit van het dossier Bende van Nijvel werd/wordt gescheiden?

Viel buiten tijspanne '82 - '85 (was erna) en geen directe link overvallen warenhuizen.

218

(147 replies, posted in Afpersing)

HIPA wrote:

Waar zijn die !!
Ik zal deze week de cassiere nog eens bezoeken ,
Ik zou graag meer dan 1 vaste getuige hebben van de brieven .
en voor de training tegen overvallen indertijd had ik ook graag meerdere getuigen .

Of ik ben weer aan het zeveren volgens sommige . D

Als ik mij niet vergis, heb ik in de tijd een dokumentaire gezien waar oa een kassierster verklaarde nog steeds bang te zijn wegens bedreigingen en niet veel over de affaire durfde zeggen.Ik laat iets weten als ik dit terugvind.

219

(22 replies, posted in Afpersing)

De familie Le Clerq-Blaton verenigt in zich twee grote industriële groepen. Jacques le Clercq, was zelf bestuurder van de distributeur Delhaize en verantwoordelijk voor de Amerikaanse activiteiten van de distributiegroep. Thérèse Blaton is een telg uit het geslacht van Emile Blaton, die aan de basis ligt van de gelijknamige Brusselse bouwgroep.

Jacques Le Clercq was met Thérèse Blaton getrouwd tot hij in 1976 scheidde. De scheiding werd in februari 1983 uitgesproken en in mei van datzelfde jaar hertrouwde Le Clercq met de Amerikaanse Winnie Mansfield. De familie beheert nu het vermogen dat werd opgebouwd, hoofdzakelijk dan via de familie Blaton. (...)

Bron » derijkstebelgen.be

220

(148 replies, posted in Westland New Post)

Kan je ergens de volledige DVD bekijken? En Libert lult er zich uit volgens mijn mening. Waarom zegt hij nu pas dat VDB een van de opdrachtgevers was? Dat hij opdrachten uitvoerde van bovenuit? En dat hij niet wilde meedoen met Christian Elnikoff? Hij heeft ook nooit aangegeven dat Christian Elnikoff daarmee dreigde toch? Een belangrijk detail van die tijd.