51

(192 replies, posted in Andere Personen)

Kan iemand mij vertellen waarom pas na meer dan 30 jaar de naam Roger Beuckels verschijnt? Meer dan 30 jaar hebben wij niets over hem gehoord ivm de Bende van Nijvel. En wat met Flannery, Ali Araas, die ook nooit in het dossier zijn voorgekomen. Dit zijn allemaal nieuwe namen? Wat met de gekende namen en entourge? Willen ze opzettelijk een andere koers varen?

52

(192 replies, posted in Andere Personen)

Kan iemand mij vertellen waarom pas na meer dan 30 jaar de naam Roger Beuckels verschijnt? Hoe is men bij hem uitgekomen. Congo '60 is veraf van 1985 ivm Bende van Nijvel. Weet iemand of de vrouw van Roger Micheline noemde? En als hij een broer heeft die Roland heet: gepensioneerde militiar?

53

(10 replies, posted in Speurders)

Ik wil geen pistes uit de weg gaan, niemand vrijpleiten. Ik heb ondervonden dat de Bende van Nijvel niet moet gezocht worden in de volledige FJ of WNP. Wat wel waar is, dat er bepaalde leden hun eigen gang gingen en eventueel een groep opgericht hebben of uitverkozen zijn om deze daden te ondersteunen. Ook niet alle daden zijn toe te schrijven aan de Bende van Nijvel die vooral uit politiek, justitie ontstaan zijn. De moord in de Herdersliedstraat is er zo een voorbeeld van. Ergens in een interview van Francis Dossogne is daar ook een en ander over verteld. Ik vind het niet onmiddellijk terug

54

(412 replies, posted in Plaatsen)

Mogen we daarmee stellen dat "de bende van Nijvel" met 99% zekerheid, een politieke terreurdaad was? Het plaatje klopt in elk geval waardoor de zaak niet opgelost raakt. Zou daar een onderzoek naar kunnen gestart worden? Desnoods door een historicus?

55

(412 replies, posted in Plaatsen)

finn wrote:

Weten we allemaal niet. Wat heeft Dendermonde daar ooit gedaan, gezien of gevonden alvorens het dossier naar Wallonie verhuisde? Heeft de lokale daar ooit onderzoek gedaan? Weten we niet. Men is bij de loods (en Lucien) uitgekomen bij onderzoek naar de moord op een jood in '86. Ik neem aan dat deze loods snel is opgekuist na september '85 maar dan nog, zijn de onderzoeksdaden van Dendermonde mbt de loods in PV opgesteld?

Interessant om te weten wie bij Dendermonde deze onderzoeken ter plaatste heeft gedaan. Door wie en als er PV's zijn opgemaakt? Als het een Bonkoffsky, een Achten, een Vermeersch, ... is, loopt dit spoor dood.

56

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wie heeft er meest bloed verloren? Van wie is de grootste kans dat het bloed gespat heeft?

57

(412 replies, posted in Plaatsen)

Is die loods al ooit binnenste buiten gekeerd en de tuin? Werd de huurder na de bende ondervraagd? Misschien heeft hij nog interessante restanten gevonden. Wat hem toen nutteloos leek, kan nu van groot belang zijn.

58

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

DNA van slachtoffers ook afgenomen. Bloed op de vest veel kans dat dit van een slachtoffer is. Worden er ook DNA en vingerafdrukken afgenomen van BOB'ers en rijkswachters genoemd in het dossier? Ivm het vissershoedje: eliminatie van de buitenkant, idd velen zullen dat al vastgehouden hebben. De binnenkant daarentegen heeft meer kans op bruikbaar DNA. Hopelijk hebben de slimsten onder de huidige speurders daar al aan gedacht

Ik vrees dat ik besef waarom er persé binnen 2/3 jaar een proces moet opgestart worden. Voor de einddatum! Als ze een proces willen opstarten, moeten ze een slachtoffer vinden. Daarnaar wordt nu naarstig gezocht. Liefst in het criminele milieu. Eens die binnen die tijd in beschuldiging kan gesteld worden, is het safe. Waarom? Omdat de vervaldatum er dan zowieso niet komt en heel de zaak voor jaren en jaren en jaren op de oneindige baan kan opgeschoven worden en compleet vastzit. Niemand zal ooit binnen leefbare termijn dat dossier nog kunnen uitvlooien, laat staan voor de rechtbank brengen. Waarbij heel belangrijk: niemand zijn mond mag openen ahn ja want het proces is gaande. En het zal zo gaande en gaande blijven tot in der eeuwen en eeuwen. En dit allemaal om de echte schuldigen vrij te pleiten. En niemand die gegevens openbaar mag maken. Het volk mag absoluut de waarheid niet te weten komen.

60

(33 replies, posted in Bende De Staerke)

Zit er nu toch voldoende DNA op die vest of zijn ze ermee aan het sollen?