41

(168 replies, posted in Getuigen)

Eigenlijk waren het de Fransen die gesprongen hebben en Kolwezi bevrijd hebben. Pas de dag erna hebben de Belgen een stormlanding gedaan op de piste. Te confirmeren.

42

(74 replies, posted in 1980-1989)

Merovinger, zoek nu ergens het adressen van de slachtoffers van Overijse en daarna ook het adres in de pv van een WNP-lid die absoluut na Overijse, via een gepensioneerde gendarme, een onderzoeksrechter wilde spreken. Alleen, groot probleem, hij stuurde hem door naar Schlicker (voor Latinus dood) en dat was nu net niet de reden van zijn tweede gewenste tussenkomst: hij wilde spreken over Overijse. Latinus was al een jaar dood en daar was hij vroeger al voor bij de gendarme geweest.

Toen die gendarme twee jaar later thuis werd ondervraagd kwamen er drie telefoontjes binnen die telkens zogenaamde verkeerde nummers  waren. Een ervan was bedoeld voor ... Ja, de echtgenote van. De vriend van Latinus had eigenlijk bij Baeyens moeten zijn want die was J.I. voor Overijse, de eerste drie maanden.

Ik schrijf dus zelfs geen initiaal meer daar ik niet wil dat onze admin die verlengd. Allez staat allemaal in de fabeltjeskrant van de commissies en beter nog is Masset te lezen, betere druk en lettertypes dan al die officiele bazaar en dit sedert 15 jaar!

43

(133 replies, posted in Andere Personen)

Een hond probeert in zijn staart te bijten. Geen nieuwe bron dus. Maar toch bedankt.

44

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Mendez prutste niet aan wagens maar werkte bij Podevijn. Daarna is hij opnieuw gaan studeren ICHEC (zie sticker op zijn auto) en is daarna bij FN gaan solliciteren. Tijdens zijn studies voor de middenjury (middelbaar?) heeft hij Alain Coesens leren kennen via deze zou hij in de wapencircuit zijn geïntroduceerd. Kan echter ook zijn dat hij reeds in Aalst wat ervaring had opgedaan maar daar is mij niets over bekend. Veel van deze gegevens komen uit een artikel van Douglas De Coninck dat reeds op de site staat denk ik.

45

(133 replies, posted in Andere Personen)

Dat heb je waar gevonden? Er is een verschil tussen vermoedens, geruchten en feiten. Later reed onze macho met een Honda onderhouden bij een ander crack, Dh. Maar voor deze periode? Een BMW dacht ik. Zoals vele gefortuneerden had hij wel een collectie denk ik.

Ben wrote:

"Mijn auto stond in die tijd geregeld op de parking net voor zijn garage."

Oftewel voor het uitstalraam op een wettige plaats in de straat en daar hebben sommige mensen de gewoonte om deze plaats als hun plaats te beschouwen. Oftewel op de gemeenschappelijke binnenkoer, uitgevende op een vijftal garages en de achterkant van het motor-atelier. Best mogelijk dat hier de motoren eens wijd verder opgezet kwestie van te testen hé en de buren op stelten te jagen. Moeilijk hier van te weten wie waar eigendom heeft zonder het kadaster te raadplegen. Ons lid Ku.  met ruim rekbare explicaties.... scheen hier wel eens te komen. Maar in Aalst hebben ze allen een grote ...

46

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Gewoon advocate in Brussel, denk ik. Interessanter is de Noor.

47

(154 replies, posted in Wagens)

Volgens de Eerste Bendecommissie zou er kevlar in verwerkt zijn (uit de kogelvrije vesten?) en ergens anders schrijven ze dat dit voertuig komt uit een garage in Leuven! Allé, nog ne trekhaak erop en ne porte bagage uit Sint-Niklaas en we kunnen hun trek-caravan zoeken.

48

(33 replies, posted in Bewijsstukken)

Kan iemand met kennis van zaken mij vertellen of deze kleine smalle gebogen stukken, de schouderstukken zijn die de voor en de achterkant bij elkaar houden?

Gebogen = rond het hoofd;
Niet gebogen = onder de armen.

Zo zij dus verwijderd zijn dan kunnen deze voor en achterstukken in de zijdeuren verwerkt zijn geweest van de Golf's zoals ergens reeds werd vermeld?

49

(175 replies, posted in Magistraten)

Merovinger wrote:

En als klap op de vuurpijl werd de plaatsing van Amerikaanse kernraketten goedgekeurd.

Straffer, ergens gelezen dat terwijl de parlementaire debatten nog bezig waren, waren de raketten/materiaal reeds in de lucht. Ze landden slechts enkele uren na de kiezing in het parlement. Van één ding ben ik zeker: geen enkele tegenstander kon in het publieke halfrond plaatsnemen tijdens het debat. Uit vrees voor acties waren er drie bussen schoolkinderen aangevoerd voor dit historisch debat. Slechts als er een persoon het halfrond verliet, kon een andere bezoeker binnen. Er stond buiten een rij van 30 meter uren te wachten!

Aangezien wij het hier over Depretre hebben, moeten we hem toch toegeven dat de initialen die hij kort voor zijn dood gegeven heeft, samen met de stad Braine l'alleud, wel aansluit met zekere artikels verschenen in de pers over de gebeurtenissen de zaterdagmorgen en de maandag morgen volgend op Nijvel. Volgens mij wijst dit op een mogelijke dwaalspoor actie (= de diefstal, met mensen uit Braine). Maar dit alles als dekking voor de tweede groep die de moorden heeft uitgevoerd. (Lees ook de historie over de ontsnapping uit de gevangenis van Doornik in dit verband.)

Deze mogelijk dieven waren niet dezelfden bij ander acties en daar is dan Depretre weer naast de kwestie. Ik zie de Borains als een reddingsboei, toen, om het onderzoek drie jaar stil te legen in andere richtingen en de Brainois, het nieuwe dwaalspoor naar de echte coordinatoren als die er al zijn.

50

(154 replies, posted in Wagens)

Een chassisnummer staat op een zichtbare en ook nog eens op verborgen plaats. Deze kan men wegslijpen, denk ik, maar op een motorblok kan dit te moeilijk toegankelijk zijn. De motor verwijderen biedt dan een oplossing. Maar waarom de auto niet gewoon in een kanaal dumpen? Als je goed toekijkt denk ik dat ook de koplampen verwijderd zijn.