1

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

https://static.wixstatic.com/media/0cdaa4_48ae0fc3213f48df977927f14a523c38~mv2.jpg/v1/fill/w_511,h_764,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01/0cdaa4_48ae0fc3213f48df977927f14a523c38~mv2.webp

Relevant of niet, deze advertentie viel me op. smile Deze firma was volgens Bouten in zijn boek "Bende van Nijvel, verraad, manipulatie en diensten van Franco Ruy Mendes, geen onbekende van Bouhouche. Zie ook post van Ben » Forum

Firma werd in 82 opgericht en gestopt in 89

2

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Midden jaren 80 werd door de Franstalige geschreven pers de SPAS naar voor geschoven als Bendewapen. Onmiddellijk overgenomen door de Nederlandstalige pers. Nu zou men dit fake news noemen. Vooral de toenmalige wapenwinkels waren blij met deze mededeling in je zag het artikel hangen aan elke vitrine. Wapenfreaks werden zo getriggerd om dit veel te duur en niet zo kwaliteitsvol ding aan te schaffen.

Geen enkele analyse, maar makkelijker geen enkele beschikbare foto van één van de aanslagen laat maar een vermoeden zien van gebruik van dit wapen. Nergens is een impact van snelvuur met een automatische hagelwapen te zien, niet met een SPAS, noch met een klassieker zelfladend jachtgeweer in Cal 12. Bij geen enkel feit wat toegeschreven wordt aan de bende.

David VDS, voor wie ik veel respect heb, meende later de SPAS te herkennen, louter aan zijn herinnering dat het wapen geen kolf had, maar dat is niet determinerend voor het wapen. De haak wel maar die heeft David niet gezien. De haak is zo typisch voor dit wapen dat deze niet ongemerkt zou blijven. De kans is zeer groot dat hij een riot gun gezien heeft met ingekorte kolf, maar dat maakt het geen SPAS.

De oplossing van dit dossier ligt enkel in het ontrafelen van de manipulatie van het onderzoek in de jaren 80 zelf. Dat geldt ook voor deze foto. Wie zorgde er voor dat hij in het dossier kwam. Anders gezegd, de fotograferende man (of vrouw) kan waarschijnlijk zeggen waarom en in welke context ze genomen is, maar ook aan wie de foto is gegeven.

Wat er op de foto staat is niet belangrijk, enkel afleidend, hoe deze in het dossier terecht kwam en door wie, is wel belangrijk om de manipulatiepiste te volgen.

Het is natuurlijk een buitenkans voor een manipulatie als de nationale kranten gewag maakte van dit wapen, om de speurders een “gemaakte” foto te bezorgen.

3

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Niet ballistisch mee eens, Ben, met je 100% conclusie betreffende Finné. Meer info is hiervoor nodig.

4

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Interessant artikel betreffende de gevaren van het vellen van bomen » www.boomzorg.nl

Bekijk ook het filmpje op de site en YouTube hoe een stuk plots kan loskomen en levensbedreigend kan zijn » YouTube

De snelle afhandelingsprocedure in Zuid Frankrijk bij overlijden is zeer normaal en volledig in de lijn van de lokale gebruiken. Namelijk kistsluiting binnen de 24h of crematie. Uiteraard had dit anders geweest als de vaststellende arts het als een verdacht overlijden had gezien, wat niet gebeurde.

Hoe verder je richting zuiden gaat, hoe sneller een begrafenis volgt op het overlijden. Vrij logisch, dat heeft historisch uiteraard te maken met temperatuur en volksgezondheid.

Criminelen die zich Rambo wanen kunnen ook wel eens sterven door een banaal ongeluk. We vellen die boom eens ...

5

(1,219 replies, posted in 1985)

geronimo wrote:
HIPA wrote:

De 9 mm kogels die mijn ouders als extra kregen werden op een speciale manier afgevuurd. De kogels werden van boven schouderblad dwars door het lichaam naar beneden geschoten. Deze manier is de meest schadelijke aangezien meerdere organen terzelfder tijd worden geraakt. Het is een soort handtekening, maar van wie of door wie aangeleerd. Zowel mijn zus als ouders hadden dezelfde verwondingen. Ze waren ook alle drie zwaar toegetakeld door de hagelpatronen afgeschoten van dichtbij. Meerdere breuken werden vastgesteld; schouder, kaak, been, handen, schedel, bij vader was de rug gebroken. Verschrikkelijk, ik ben hier zelf een tijdje niet goed van geweest. Blijkbaar was het nog erger als in mijn gedachten. Daarom antwoord ik jullie eenmalig hierover. Misschien kent iemand deze techniek of handtekening.

Met alle respect voor HIPA, maar het schieten door de schouder lijkt mij niet zo doenbaar. Als je veel schade wil aanbrengen moet je langs de zij vuren,maar ga hier niet over uitbreiden. Een handtekening naar wie of wat? Tenzij een neerliggende schutter op de reeds gevallen slachtoffers aan het vuren was. Kortom, ik raak er niet zo goed aan uit.

Met even veel respect voor David, maar er is naar mijn mening een andere reden waarom de daders met een 9mm handvuurwapen schuin door het lichaam vuurden.

Bert heeft al 10/10 als beste leerling uit de klas dat het niet met de Ingram 9mm Auto kan zijn, waar waarom zou men een handvuurwapen willen markeren als onweerlegbaar bewijs naar de bende?  Wat zou men met zo een wapen kunnen doen?

Is ook een beetje gek hé, in volle strijd (excuseer het woord) , je riot-gun schouderen en een andere wapen nemen, in dit geval een pistool 9mm of revolver 9mm (komt veel minder voor, maar bestaat, kijk naar agent Nevens). En compleet onnodig want verwondingen waren van die aard, dat dat extra schot niets meer uitmaakte. En ik herhaal, niet vuren met een wapen dat je al vast hebt en al verschillende malen dodelijk mee gevuurd hebt op de slachtoffers en dat ballistisch veel moeilijker te identificeren is (gladloop). Maar een ander nemen voor 1 schot.

En hoe kan men er zeker van zijn dat bij schouwing een kogelpunt zou worden gevonden? Door er voor te zorgen dat deze vindbaar waren en niet het decor waren ingevlogen omdat het bij die afstand het lichaam doorboord zou hebben. De meeste mensen hebben die kennis niet, maar misschien worden er in dit dossier wel potentiële daders genoemd die wel niet alleen een goede wapenkennis hebben, maar ook bijvoorbeeld ballistische testen op gelatine hebben bekeken?  Zou er zo niemand bij zijn?

Hé Coconut, wie was er ook weer bang dat hij vanuit het buitenland zou gebeld hebben of zijn wapens niet gebruikt werden?

Denken de slimste te zijn, manipuleren, was de leidraad door heel deze affaire. Het voorbereiden van het ultieme verbrande wapen misschien ook.  Het is net zoals de vondst in Ronquères, een beetje te veel van het goede.

Ik kan geronimo alleen maar bijtreden, dat de gebruikte werkwijze, ook zonder in detail te treden, niet de meest optimale is om gegarandeerd maximale dodelijke impact te hebben.

6

(43 replies, posted in Prullenbak)

Bossi wrote:
Kenniz05 wrote:

Foto's blijkbaar (aan de reacties van forumleden aldaar te zien) reeds verwijderd van Imageshack, vermoedelijk door jou Bossi ? Misschien geen slechte zet ...

Ik verwijderde inderdaad de foto's, Kenniz. Ik heb bereikt wat we wilden bereiken. Zelfs sneller dan verwacht.

:-)

7

(1,219 replies, posted in 1985)

Mgr wrote:

Ga er geen vrienden mee maken, en met alle respect: maar dit is gewoon een liquidatie, slachtoffers moesten dood.
Mijn excuses dat ik het zo formuleer.

Dit forum is er niet om vrienden te maken. Net omdat deze gedachte zou kunnen opkomen, vond ik het niet gepast en niet geloofwaardig als iemand anders dan David het op het forum zou zetten. Zelf heb ik heb (nog) te weinig argumenten om uw besluit te delen en heb een ander idee hierover.  Dat komt er wel eens aan.

8

(1,219 replies, posted in 1985)

Hoe gruwelijk het ook klinkt, vanuit forensisch standpunt zou het onvergefelijk zijn (of noem het schuldig verzuim als je dat wil) als deze 9 mm kogelpunten niet zouden gearchiveerd zijn.

9

(43 replies, posted in Prullenbak)

Pistool CZ75 standaard uitvoering 9mm. Werd veel verkocht in België omwille van zijn prijs. Voor de Glock deze rol als prijsstunter overnam. Ziet er wel nog goed uit t.o.v. de andere wapens en wapenonderdelen. Terwijl dit geen stainless steel uitvoering is.

Ter info: er bestond ook een vrij populaire .22 conversiekit naar .22 voor dit wapen. Zo heb je 2 wapens in één.

Opvallend is wel veel sleutels, standaard type sleutels, aan de sleutelbos. 14 stuks.

Als je naar de munitie kijkt, moet er toch ergens nog een revolver .38/.357 Magnum boven komen.

Sentry kluisje voor target-practicing gebruikt?

Nog niet genoemd is een verroeste receiver van een type Winchester repeteer kogelgeweer, ik gok Cal. 30/30, maar kan me vergissen op basis van de foto.

10

(204 replies, posted in Andere Personen)

Dan hebt u daar een andere mening over als ik. Dat mag, geen probleem mee.