61

(328 replies, posted in Andere Personen)

Nog een klein weetje terzijde. De bekende FN1910-pistolen bestonden niet alleen in cal 7.65 maar ook in .380 of te wel ook 9mm Kort genoemd. Als je kon kiezen, dan was de 9mm kort interessanter. Heel verschillend is het niet want het wapen staat dan nog ver af van een echt 9mm para pistool. Als iemand met beide varianten schoot of bezat, was de 9mm of 7.65mm verwisseling ook mss toevallig. Ik heb trouwens nooit een bezitter van een 1910 in 9mm kort gekend die niet zei dat het een 9mm pistool was. Het woordje "Kort" werd er altijd afgelaten. Schutters zijn een beetje als vissers. smile Het wapen kon heel simpel met een aangepaste loop en magazijnhouder worden aangepast van 7.65mm naar 9mm (Kort).

62

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

En bijna met zicht op dat gedeelte van het Hallerbos waar hij de homosexuele man Marcel Bille vermoordde (nadat hij hem meegelokt had vanuit Brussel). Vermoord in Kasteelbrakel. In zijn verhoor in Marokko liegt Belliraj daarover. Hij zegt: 'Ik nam hem mee naar het woud van de Ardennen'. Dus bijna 200 km van de plaats waar hij hem werkelijk vermoordde, en vanwaar hij gewoon te voet naar de ouderlijke woning kon stappen ...

imazibraine, zou het geen verspreking zijn of verkeerde opname in transcriptie en bedoelde hij misschien de Vlaamse Ardennen? Het kasteel ligt ook vrij dicht tegen Vlaanderen. Vlaamse Ardennen zijn vlakbij.

63

(70 replies, posted in Andere Personen)

edd wrote:

Nu nog de DNA match.

Ondertussen zou de "typering" (niet persoon-identificatie) van het DNA staal dat naar het Labo in Lyon werd gestuurd in 2018 toch al voltooid moeten zijn. De Noord-Afrikaanse roots zouden er dan wel uitgekomen zijn met een aan waarschijnlijkheid grenzende zekerheid.

Het zou me erg verbazen, maar het zou wel een element à charge zijn.

64

(328 replies, posted in Andere Personen)

Bosuil wrote:

De Bende is een ander beestje. Schiettechnieken die werden gebruikt door Abu Nidal leden.. Daar zijn videos van.. Kijk maar naar de spelen van München, zijn niet dezelfde als die van de Bende. Modus operandi is iets totaal anders tot en met de manier van dramatische terugtocht. Een klassieke islamitische terreurcel gedraagt zich anders. Een spintercel misschien. De theorie blijft interessant, als er een link is via de wapens. Maar die is niet bewezen.

Klopt, MO zijn niet vergelijkbaar.

imazibraine wrote:

Ik signaleer hier dat die Mostafa Rezoual vlak na de overval op Dekaise en de schietpartij die daar op volgde in Hoeilaart, van de aardbol is verdwenen. Zijn vreemdelingenkaart (telkens 2 jaar geldig), werd daarna nooit meer verlengd.

Hij woonde nog bij zijn ouders, maar toen die verhuisden verhuisde hij niet mee. Hij diende ook nooit een naturalisatieaanvraag in, zoals de rest van zijn familie. Hij bestond gewoon niet meer. Veel later werd er op zijn naam een fictief Facebookprofiel aangemaakt. Hetzelfde gebeurde ook voor Benaïssa Belliraj, die eveneens spoorloos verdween na de schietpartij in Aalst. Toch wel een merkwaardig toeval?

Omdat hij geen naturaralisatie-aanvraag indiende en ambtelijk geschrapt werd in België, betekent niet dat hij niet meer bestaat. Of van de aardbol verdwenen is. De wereld is groot.

Uit Het Laatste Nieuws, 2017:

Vorig jaar zijn in ons land 75.312 mensen uit het bevolkingsregister geschrapt omdat ze niet meer wonen op het adres waar ze staan ingeschreven, een stijging met 10 procent in vergelijking met 2015. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op een parlementaire vraag van Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld). In Brussel bereikte het aantal ambtshalve schrappingen een absoluut record, voornamelijk door de extra inspanningen in het kader van het Kanaalplan.
Er zijn mensen die hun geluk ergens gaan beproeven.

Het is idd vele jaren later, maar laat ons aannemen dat die 75.312 mensen ook niet allemaal dood zijn. Misschien is hij wel gaan lopen uit angst voor de veiligheidsdiensten van zijn thuisland. Die zijn minder tolerant en klantvriendelijk smile dan de Belgische. En er zijn landen op deze wereld waar een geboortecertificaat snel tegen de juiste prijs wordt afgeleverd.

Moest u of CWB bijvoorbeeld een uitkeringskaart van dit heerschap in uw bezit hebben die de dag voor de aanslag werd ingevuld en vanaf de aanslag niet meer, zodat een directere datering meer duiding geeft, dan zou dit wel interessant kunnen zijn om te onderzoeken. Het klinkt allemaal mooi, maar nu is het te veel speculatie.

65

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

Soft, Kees? 8 doden, waaronder kinderen? En de gewonden? Ik vrees dat David Van de Steen het niet met je eens zal zijn. En de paniek was er, daar is geen twijfel aan. Effect bereikt, dus.

Abu Nidal pleegde 5 zuivere aanslagen in België begin de jaren '80, met granaten en mitrailleurs. Het grootste aantal doden dat daar per keer is bij gevallen was één.

Volgens jouw theorie zou hij zich daar zwaar moeten bij ingehouden hebben, want er zijn verdacht weinig slachtoffers. Maar hij stuurde daarvoor wel speciaal terroristen vanuit Jordanië naar Brussel ...

Geachte, u haalt het woordje soft volledig uit te context. Slachtoffer David Van de Steen er bij ongepast bij betrekken zou ik nu persoonlijk zelf niet doen om mijn punt te halen.

Er staat "een soft-aanval als het een terroristische aanval is gezien de gebruikte middelen". Het aantal slachtoffers is in Aalst in verhouding met de gebruikte middelen (menselijk veel te hoog) maar objectief betrekkelijk laag. Vergelijk het met elke shooting in de VS. En dan is er meestal maar sprake van 1 dader.  Er is meer naast de slachtoffers gevuurd dan er treffers waren.

Het hadden er met hetzelfde gemak voor de daders het driedubbele kunnen zijn.

Maar het is niet omdat ik ze te ver gezocht vind, dat het uiteraard uw volste recht om is om in  deze piste te geloven.

66

(328 replies, posted in Andere Personen)

bertlagaisse wrote:

Belliraj zijn motief om Delhaizes te overvallen is me toch niet helemaal duidelijk imazibraine. Zijn doelwitten waren belangrijke (afvallige) Islamieten of hooggeplaatste mensen uit de Joodse gemeenschap. Dat is “typisch” voor dat soort terreur. Extreemrechtse terreur a la WNP focust zich meer op allochtone doelwitten (van moskee tot kebabzaken).

Het probleem met wat in Aalst gebeurd is is: er zijn te veel doden voor gewoon banditisme, en te weinig doden om echte terreur te zijn. Met hun wapenarsenaal hadden ze tientallen doden kunnen maken.

De piste Belliraj heeft het probleem van elke piste: tot op zeker niveau lijkt het te kloppen, maar er er is te veel mismatch om volledig logisch te verklaren vanuit die piste.

Eén van de eerste zinnige posts in dit topic. Ik kan alleen aan imazibraine maar zeggen om wishfull thinking niet te verwarren met "ik weet wel zeker dat".

Deze heren van Marokkaanse afkomst pleegde terrorisme vanuit overtuiging maar met een plan en ongetwijfeld een risico-analyse tegen, zoals Bert zegt, belangrijke (afvallige) Islamieten of hooggeplaatste mensen uit de Joodse gemeenschap.

Elke operatie heeft een risico. Stel u voor dat tijdens één van de raids door een politiekogel of whatever was uitgekomen dat er een Marokkaans terroristisch complot achter de Bende van Nijvel stond. In die tijdsgeest, anno 1985 of de jaren erachter als het onderzoek was afgerond, op een moment dat zwarte zondag in 1991 al begon te broeden. Wat zou er met de toenmalige Marokkaanse gemeenschap in België gebeurd zijn. Het had in het beste geval het einde geweest van Noord-Afrikaanse immigratie, maar ik vrees veel erger. Dat risico zou deze groepering nooit willen lopen. Het doel heiligt de mogelijke gevolgen niet als men Belgen in eigen land op deze gruwelijke manier ging aanvallen. Er zijn genoeg Belgen in het buitenland die heel makkelijk konden worden gegijzeld, zonder veel risico. Ook terroristen gaan iets niet bijzonder veel moeilijker maken dan nodig.

Voor dergelijke terroristen was (en is nog steeds) heldendom t.o.v. de achterban zeer belangrijk. Door de immigratie in landen zoals België was de cash flow vanuit België door hard werkende 1ste en 2de generatie immigranten naar een land als Marokko van die orde, dat wie dat in gevaar zou brengen, wel, het niet lang zou trekken.

Het is een theorie zoals vele andere en elke piste moet bekeken worden, maar neem me niet kwalijk met een te beperkte kracht en te veel gebaseerd op veronderstellingen.

Het enige waar ik Imazibraine wel kan bijtreden dat is dat het aantal daders + de brains hierachter, een zeer beperkte groep was.

Nogmaals, zoals ik vroeger al heb vermeld is, met excuses voor het woord, is Aalst en de andere holds-up in 85 een soft-aanval als het een terroristische aanval is gezien de gebruikte middelen. Met alle respect voor de slachtoffers. Maar het hadden er veel meer kunnen zijn. Niet leuk om te zeggen, maar wel realiteit. Net genoeg (overtuigings)kracht, in stijgende lijn, past zo bij racketeering. 3x een Delhaize is ook een zekerheid. Eén van de weinige zekerheden in dit dossier 1985.

67

(389 replies, posted in Mededelingen)

TheGiftDragon wrote:

't Lag er wel erg dik op wie dat was... ;-)
Was gisteren al verbaasd dat zijn 'lidmaatschap' het al 24u overleefd had...

BEN mag ook al eens een slaapke doen hé ;-).
Commissaris P;  Inderdaad LOL. Man, man, man.

VERMEULEN

68

(328 replies, posted in Andere Personen)

bkv wrote:

Maar goed, onder de categorie besnorde mensen met voorhoofdskaalheid en opmerkelijke levenswandel in de jaren '80 hadden we nog geen Spaanstalige Arabieren... Nu hebben we alles gehad, vermoed ik?

We kunnen er voor de zekerheid nog het spaghettimonster en de kapper uit Gert en Samson aan toevoegen (sorry Albertoooo). Dan zijn we echt zeker. smile Erg dat slachtoffers toch met zulk fake news een bepaalde valse hoop wordt gegeven. Dat is eigenlijk het ergste, de rest is usual business. Jammer dat het federaal parket in zulke dingen tijd en geld moet steken. Morgen is het weer overgewaaid.

69

(527 replies, posted in Hypotheses)

Alle respect voor de forumleider.

VERMEULEN

70

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

In een degelijk forensic onderzoek onderzoek je alle mogelijke details, ook diegene die op het eerste zicht niet belangrijk zijn. Een goede forensische rechercheur selecteert niet in eerste instantie volgens zijn buikgevoel. Op het moment van onderzoek weet je niet welke waarde die informatie later of in combinatie met andere dossiers of informatie wel kan hebben. Zeker in dit dossier. Dit is geen gewone vuilzak, dit is een vuilzak waarin bewijsmateriaal naar een van de grootste onopgeloste misdaden in de na-oorlogse geschiedenis zit. En het is niet dat de vinders dat niet wisten.

Naar aanleiding van de discussie of de Delta cel wel heeft nagedacht over de corrosie van het koffertje, stelde ik me de vraag of bijvoorbeeld de vuilniszakken degelijk werden onderzocht. Als het resultaat geen enkel valabel resultaat had gegeven, so be it, maar het had wel moeten gebeuren. Het is misschien gebeurd, maar dat weet ik natuurlijk niet omdat ik er ook niets over terug vind. Het had wel de plicht geweest van welke onderzoeker, welk niveau dan ook, om elk detail, er is al zo weinig tastbaars, tot op het bot uit te zoeken. 

Stel je voor dat deze vuilzakken toevallig slechts voor een beperkt aantal distributiekanalen werd gemaakt, ik zeg maar wat. Of net dezelfde zijn als in de wapenboxen van de overleden ex BOB'er Bouhouche. Waren ze in productie in 1982 of in 1985 of beiden? Elke element om het net te verkleinen is meegenomen. Elk detail. Zelfs een stomme vuilzak kan informatie geven.

Het kan zijn dat de euforie van het vinden zo groot was, dat er niet helder werd nagedacht. Dat zou ik niet correct, maar wel menselijk vinden in dit dossier.