11

(24 replies, posted in Politiek & Business)

Begrijp ik het juist dat Etienne Delhuvenne de opdrachtgevers voor de overal bij Dekaise bij naam kan noemen, maar zich heel de tijd achter het beroepsgeheim schuil houdt?

12

(203 replies, posted in Andere Personen)

Er is Bruno Vandeuren die volgens Jean Bultot zou hebben deelgenomen aan de overval op wapenhandelaar Dekaise. Gegevens uit een BOB-rapport overtuigen hem ervan dat Vandeuren niet heeft geprobeerd hem iets wijs te maken. Maar met die informatie zou weinig of niets zijn aangevangen. Niet lang nadat een lid van de parlementaire Bende-commissie in de getuigenis van Vandeuren geïnteresseerd raakt is hij vermoord, uitgeschakeld.

13

(75 replies, posted in Andere Personen)

Klopt, dit is de enige foto die ik op het internet terug kan vinden, rekening houdend dat deze Pierre para geweest is.

14

(75 replies, posted in Andere Personen)

https://p8.storage.canalblog.com/81/66/435799/89972961_o.jpg

Groupe C, 1948/49, debout de G à D: Stein Jean, Posty Pierre, Molinas Jules, Georget, Marechal Pierre, Pardon Bernard, accroupis de G à D: Baron, Calonnec Jean-Louis, Pochon Julien, Declercq Georges, photo prise à la base arrière du Cap Saint Jacques, caserne de Ben Dinh - (Pardon Bernard)

mcfisto wrote:

Zijn er geen getuigen die zeiden dat de reus cowboylaarzen droeg?

De moordenaar op André Cools zou volgens getuigen cowboylaarzen gedragen hebben, en was evenzeer aanzienlijk groot van gestalte. Ook hebben ze zijn robotfoto nooit openbaar willen maken.

16

(31 replies, posted in Magistraten)

Trojan wrote:
Sebastiaan wrote:

De onderzoeksrechter Schlicker stelde voor de eerste parlementaire onderzoekscommissie dat hem na 1986 was gebleken dat er achter de WNP een heel wat belangrijker organisatie schuilging. Maar hij zei niet welke organisatie dan.

Bron: Verslag Tweede Bendecommissie

Het blijkt nochtans duidelijk uit de verhoren die Schlicker liet uitvoeren in het dossier Latinus. De organisatie achter WNP is de Staatsveiligheid. In dezelfde verhoren staat ook dat Latinus her en der vertelde dat hij genoeg bewijsmateriaal had om Albert Raes voor Assisen te brengen. Was het daarover dat hij Louis Michel wilde spreken?

Schlicker wijst de commissie op het feit dat Paul Latinus op de vraag van Smets de WNP heeft opgericht. Hij wijst er op dat er een voorbereiding heeft plaatsgevonden met de staatsveiligheid (de organisatie) alvorens er van WNP echt sprake was.

Heeft Paul Latinus dit later naar buiten willen brengen (link met staatsveiligheid), en is hij hierom vermoord?

17

(66 replies, posted in 1980-1989)

Indien we vandaag anno 2019 naar de jaren van lood terugblikken, zijn er wel meerdere zaken die we als onmogelijk hadden ingeschat. Doch lijkt het er steeds meer op dat het bittere ernst was. Is het toeval dat Martens net op dat ogenblik op deze plaats bevond, misschien. Is het als signaal overgekomen dat niemand veilig was onder de ministers, zeker weten!

Patrick Haemers was dan misschien wel het imago van de bende, in mijn mening was Philippe Lacroix nog steeds het brein achter de groep, samen met Tyack in een latere stage. Kijk maar wie er het best van afgekomen is!

18

(66 replies, posted in 1980-1989)

The End, jouw stelling kan zeker een groot deel van waarheid bevatten. In het boek van Tyack wil zij naar mijn mening net iets te hard het gewicht naar de bom laten overhellen. Zéker omdat ik haar niet vertrouw ben ik geneigd te geloven dat het zo moest lopen.

Hoe denk jij over het kruisen van Martens zijn wagen?

19

(601 replies, posted in Hypotheses)

Na het lezen van deze getuigenis vind ik het moedig van Kuros om hier zijn verhaal te doen, en ons te verlaten met het gevoel dat zijn toenmalige vrouw hem liever zag 'verdwijnen' dan naast haar te hebben.

Ikzelf geloof dat de overvallen het doel hadden om hoofdzakelijk geselecteerde personen uit de weg te ruimen (link met roze baletten / immo - bouw).

Laat ons echter stellen dat ik Kuros zijn verhaal volledig ter harte neem. Hoe kwam zijn vrouw in contact met een Bende waar heel België van wakker lag? Het zal alvast niet door een annonske in de plaatselijke gazet zijn ...

Spijtig dat hij hier niet meer kan op antwoorden.

20

(279 replies, posted in Getuigen)

Indien ik een bendefeit moet linken aan deze gebeurtenis, zijn ze wapens gaan verstoppen onder de brug van Vilvoorde & nadien bij jou terecht gekomen als enige open frituur (feestdag). Indien Uplace haar bouwvergunning had gekregen, konden er misschien nog interessante vondsten plaatsvinden. smile lol