41

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Djoop wrote:

Ik zat van de week nog even de topics na te lezen en constateerde dat er nog een getuigenverklaring is die Haemers gezien heeft in Aalst, maar dat deze van 2e hand kwam (niet van de bron zelf) en dat deze hem in een witte VW Golf zou hebben gezien.

Voor mij even de vraag of dat de enige getuigen zijn die menen dat ze Haemers herkend hebben.

"Haemers werd herkend, zowel bij de voorbereidingen door een caissière van de Delhaize, als bij de slachting zelf door een eerstelijnsgetuige."

Het lijkt er op dat net zoals Philippe De Staerke, Patrick Haemers eveneens een verkenning heeft uitgevoerd in de Delhaize van Aalst, net voor de aanslag (bron; artikel op de homepage van dit forum).

Piste 1: Patrick zat mee in de voorbereiding en in de effectieve overval op de Delhaize te Aalst.
Piste 2: Patrick zat mee in de voorbereiding van de overval op de Delhaize te Aalst, maar heeft echter nooit deelgenomen aan de overval zelf. Om aandacht naar Patrick te leggen & de onderzoekpistes in de war te sturen, heeft men op de eigenlijke reus een moedervlek (net zoals Patrick) met make up aangebracht.

42

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De vraag die meteen bij mij opkomt 'de duikers hebben deze 3 personen toch duidelijk gezien bij het overhandigen van de zak...'. Waarom dan geen robot foto opmaken, of een volledige dag foto's doorlopen van alle Rijkswachters uit België? Tenzij het een 'geleend' voertuig was & 'geleende' uniformen.

43

(78 replies, posted in Bewijsstukken)

“Die ochtend in 1986 haalden we vrij snel een zware juten zak boven”, herhaalde de duikassistent in het VTM-opsporingsprogramma Faroek. “Hij was wel 25 à 30 kilogram zwaar en zat vol met buisvormige voorwerpen. Of dat wapens konden zijn? Natuurlijk kan dat, maar wij hebben nooit zelf in die zak kunnen kijken. Eenmaal aan de oever hebben drie rijkswachters de zak overgenomen en gecontroleerd. Ze legden er een plastic dekzeil over en zeiden dat ze alles hadden wat ze wouden.”

Daarna vertrok het trio, één fors gebouwde Nederlandstalige man en twee Franstaligen, met de zak in een beige Renault R4’tje. “Tot op vandaag is het niet duidelijk wie die drie mannen waren en wat er exact in de zak zat”, vertelt Eric Van der Sypt van het federaal parket.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

44

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Hier heb je zéker een punt!

45

(58 replies, posted in Bende Haemers)

club_le-happy-few wrote:

kan me bv. moeilijk inbeelden dat showman als Haemers hoger op ladder stond als bv. Lacroix, Farcy, ...

Hier wil ik mij graag bij aansluiten. Het lijkt me niet dat Patrick Haemers hoger stond dan Lacroix. Op het gebied van intelligentie & gladheid steekt Lacroix met hoofd en schouders boven Haemers uit. Om die reden geloof ik ook graag dat Denise Tyack achter de schermen aan Patrick zijn touwtjes trok.

46

(40 replies, posted in Hypotheses)

Hoi iedereen, begrijp ik het goed dat jullie indirect een duidelijk onderscheid maken tussen de Bende van Nijvel & Bende Haemers.

  • Bende Van Nijvel: in een notendop 2 verscheidene bendes pre & post anno 85.

  • Bende Haemers:  Smars, Lacroix, VDB, Ciolini, ...

Is het correct om te zeggen dat het voor de bende Haemers enkel om het geld draaiden? De Bende van Nijvel laat ik hierbuiten, zijn genoeg speculaties te vinden op het forum.

Alvast dank voor de feedback!

47

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Hallo forum leden,

Om bekend te geraken met de Bende Haemers, meer bepaald Patrick Haemers ben ik van start gegaan om het boek van Denise Tyack te lezen 'mijn leven met Patrick Haemers' en vervolgens dit topic aandachtig door te lezen.

Op de eerste plaats ben ik er van overtuigd dat Patrick & Denyse heel veel liefde hadden voor hun zoontje. De foto's welke publiek zijn gesteld in haar boek spreken boekdelen voor mij. De daden om deze liefde te tonen kunnen vreemd overkomen, toch ben ik hiervan overtuigd.

Zo ben ik ook overtuigd dat Denyse halsoverkop verliefd geworden is op Patrick, en dat haar liefde na het kennen van zijn overvallen niet afgenomen is. Het vluchtige leven dat zij in het begin geleefd hebben zal hier zéker aan toegevoegd hebben.

Echter heb ik een voorgevoel dat na haar vrijlating alles voor haar veranderd is. Een moeder die, ook al kiest zijn voor een minnaar die haar opnieuw alles geeft wat ze wil, de vader laat weten dat hij zijn zoon best niet meer ziet, is niet langer verliefd.

Een vader die de bui al voelt hangen, richt zijn pijlen en toeverlaat volledig op zijn zoontje. Ook al moet deze nog jaren achter tralies doorbrengen, deze geeft niet op. Patrick lijkt me trouwens een te grote bon vivant om zomaar zijn eigen leven te ontnemen. Wat ik geloof is dat de vrijlating van Denyse & het verbod om zijn zoon te zien, Patrick enorm de dieperik heeft ingeboord & dat de morbide gedachten de overhand genomen hebben. Net zoals het feit dat Patrick niet bevrijd zou worden door zijn kompanen.

Het volledige boek van Denyse komt voor mij over als een verheerlijking van de feiten, geschreven in een romanstijl met een soort van robin hood jasje omheen.

Echter zijn er enkele punten waarbij ik mezelf durf aan te sluiten, ook al heb ik geen harde bewijzen (was nog een kleuter ...).

  • Patrick hield van zijn transportovervallen, grotendeels voor de kick, maar zeer zeker om zijn belle jeunesse leven te voeden (financieel).

  • Denyse heeft een veel grotere rol gespeeld in deze bende dan dat zij laat uitschijnen. Hiermee bedoel ik dat zij zéker op de hoogte is gekomen van de zaken waar wij nu achter zoeken, of enkel naartoe kunnen gissen.

  • Patrick heeft tijdens zéker 1 overval deel uitgemaakt van de Bende van Nijvel op de supermarkt keten Delhaize. Waarom? De overvallen op transporten werden steeds moeilijker door bepantsering en begeleiding.

  • De ontvoering van VDB was opgezet spel om rijkswacht van beter materieel te voorzien waarin VDB een aardige duit onder de tafel kon verdienen.

  • Eenmaal in contact geweest te zijn met VDB heeft Patrick deel genomen aan de overval in de Delhaize van Aalst waar HIPA hem herkend heeft.

  • Patrick weet wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld & zal zéker geen zelfmoord gepleegd hebben. Is hij dood of leeft hij nu in een ander werelddeel, geen idee ...

Alvorens feedback van jullie te ontvangen (jullie weten meer als ik) wil ik graag 2 zaken onderstrepen.

  • Het menselijk brein kan je zeer zéker bedotten met wat je denkt gezien te hebben, voorbeelden genoeg! Echter in het heetst van de strijd kan je brein een enorme paraatheid teweeg brengen (is eveneens aangetoond). Graag wil ik zélf geloven dat David aan Patrick herkend heeft in de Delhaize van Aalst.

  • Zijn er enkele belangrijke pionnen uit de strijd gehaald tussen de 2 periodes van aanslagen door de Bende van Nijvel? Is de organisatie hierdoor op zoek gegaan naar nieuwe leden zoals bv. Patrick? En waren deze beter getraind/meer ervaring of toch een stuk impulsiever / bloederig? (De staerke, ...)

Alvast mijn excuses indien ik hier enkele onwaarheden / onmogelijkheden geschreven heb, moet inmiddels nog een groot stuk van dit forum doorlezen.

48

(218 replies, posted in Getuigen)

AJ85 wrote:

De strategie van de spanning wordt door een aantal ex speurders in de mond genomen, en daar ben ik me op gaan baseren om zelf een stelling te ontwikkelen.

Ik wil er geen wedstrijdje "om ter meest" van maken, maar ik kan wellicht meer ex-speurders opnoemen die er volledig van overtuigd zijn dat (de bende) De Staerke de daders zijn, dan dat je ex-speurders kan opnoemen die er volledig van overtuigd zijn dat het motief "strategie van de spanning" is.

Hoi, dit mag inderdaad niet de bedoeling worden! Al hou ik wel van een respectvolle discussie. smile De bende De Staerke heeft me steeds geïnteresseerd, wetende dat ik enorm dicht bij SPL woon. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat zij meer dan hun steentje in de overvallen hebben toegevoegd. Daarom geef ik die ex speurders volledig gelijk dat er een De Staerke in de Bende vna Nijvel zat. Alleen probeer ik het grotere geheel te snappen, dus van waar de organisatie kwam om zo het motief te zoeken of vica versa.

49

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Dank je wel voor de toevoeging Edd! Na het doorlezen van het vermelde topic, kan je bij Amory inderdaad de nodige vraagtekens plaatsen.

De vraag komt bij mezelf meteen op of Amory the balls had om aan een overval mee te doen. Ik lees namelijk dat hij nadien Bouhouche in het nauw drijft aan de hand van een aantal verklaringen. Zou hij dit gedaan hebben indien hij zelf aan een overval heeft meegedaan? Brengt hij zichzelf niet in mogelijke problemen door zulke verklaringen te openbaren? Of beperkte hij zich tot het proberen om SIE wapens door te verkopen, en het onderzoek langs alle mogelijke bochten in de war te sturen?

Ik las eveneens de naam "de bende van bouhouche" wat voor mezelf meer van toepassing is dan de Bende van Nijvel. In ieder geval, dit is een volledig andere topic daar ik voorstander van de drang naar spanning theorie.

Indien Christiaan Bonkoffsky zegt "ik maakte deel uit van de bende", kon dit alles betekenen ... (logistiek, training, chaos in dossiers, reus indien het nodig zou zijn (bv. bij schotwonde van reus 1). We mogen niet vergeten dat er veel lange jongens rondliepen bij de RW en het misdaad milieu.

Thx voor de link naar het topic trouwens!

50

(218 replies, posted in Getuigen)

Hoi FreCR, dank je voor jouw inzicht!

Met jou ben ik het volledig eens dat er op heden noch geldig bewijs, noch voldoende motief kennis is betreffende deze acties. Enkel lijkt het voor mezelf iets te makkelijk om ideeën als 'niet voldoende bewijs' af te doen, op deze manier staan we idd net als de speurders op 0,0%.

Wat LEO hierboven zegt kan ik enkel beamen, toenmalige regeringen waren op de hoogte en hebben al dan niet samengewerkt.
De strategie van de spanning wordt door een aantal ex speurders in de mond genomen, en daar ben ik me op gaan baseren om zelf een stelling te ontwikkelen. Ben er van overtuigd dat een aantal speurders perfect weten hoe de puzzel in elkaar zit, alleen moet je het kunnen bewijzen, zo veel jaren achter de feiten (wat toen al niet mogelijk was...).

Hoe meer ik naar de invloed van andere regeringen ga zoeken, hoe meer het voor mezelf lijkt te kloppen (het achterliggende verhaal). Want het verhaal van de banden met de leden of gangsters zelf, dat is nog een ander verhaal (brussels milieu).