301

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Kurosawa wrote:

Of zou het kunnen dat de Reus de tweeloops op David gericht had maar uiteindelijk met een riot gun schoot? Dat zou bizar zijn hoor.

Wat denk je zelf? Ook de reus had / heeft maar 2 handen.

302

(784 replies, posted in 1982)

Precies! The end kan beter stoppen met dit geneuzel en interessant-doenerij, hier heeft niemand wat aan. Of ja eigenlijk nog beter, we kunnen hier beter zelf niet meer in trappen en niet meer op hem reageren. The end doet dit voortdurend.

303

(23 replies, posted in Andere Personen)

Martin Holland wrote:

Die memoires blijft een bron van speculaties, maar dit is zeker heel plausibel. Hoewel Guy Bouten er hier en daar best wat aan veranderd zal hebben geloof ik wel dat het verhaal wat in die memoires staat wel echt is. Veel mensen verdenken Bouten er van dat hij het allemaal zelf verzonnen heeft, maar dat betwijfel ik ten zeerste. Waarom?

Heb je zijn boek gelezen? Ik heb zijn laatste boek direct gekocht en zelfs tweemaal gelezen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de memoires door Bouten zelf zijn geschreven. Je kunt dit zien aan de hand van de informatie die uit de memoires naar voor komen, dit is allemaal bekende materie en elders terug te lezen.

En voor wat Sweerts betreft, geldt ook voor Beuckels... ze kunnen het zijn maar ook niet. Je komt er ook nooit achter want ze zijn dood. Dat maakt het voor Bouten ook wel heel makkelijk; doden protesteren niet.

304

(753 replies, posted in 1985)

Wanneer je Loden Jaren leest van Paul Ponsaers (uitgave 2018):

  • Blz. 353 onderaan: "Om 20.12 uur hebben de gangsters de parking van de Delhaize van Eigenbrakel verlaten"

  • Blz. 354 "Het duurt nog geen kwartier vooral de Bende opnieuw opduikt, ditmaal aan de Delhaize van Overijse (Jesus-Eik), aan de Brusselsesteenweg nr. 399. Het is intussen 20u35."

Ponsaers schrijft dus geen 20.27, maar 20.35 een verschil van 8 minuten wat de reistijd naar 23 minuten brengt. De vraag is natuurlijk sowieso hoe nauwkeurig deze tijdstippen zijn, het lijkt me niet dat er iemand met zijn horloge bij heeft staan klokken.

305

(784 replies, posted in 1982)

Kurosawa wrote:

Je bedoelt dus eigenlijk dat 'kampers' bewoners zijn van een woonwagen geen zigeuners zijn? Kennen die 2 gemeenschappen elkaar dan?

306

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Ja dat zou natuurlijk ook een mogelijkheid zijn of wellicht ander chantagemateriaal als levensverzekering. Wel typisch dat Philippe De Staerke er financieel gezien niet van heeft weten te profiteren. Is er informatie of Philippe De Staerke een gokker was?

307

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Tru Dat wrote:

Ik zeg niet dat De Staerke uitvoerder was maar hij weet absoluut meer.

Wanneer Philippe De Staerke echt meer zou weten, zou hij dan al niet veel eerder vermoord of gezelfmoord zijn?

308

(784 replies, posted in 1982)

De daders kunnen inderdaad kampers geweest zijn gezien de aanwezigheid van het kamp nabij. Overigens is er een verschil tussen kampers en zigeuners, die zijn namelijk niet hetzelfde want niet alle kampers zijn zigeuners.

Wat natuurlijk wel is, is dat het kasteel van Beersel direct naast de afslag van de E19 ligt, waardoor de daders ook vrij eenvoudig vanuit het Brusselse gekomen kunnen zijn

309

(1,219 replies, posted in 1985)

Ook Michel Cocu heeft bekentenissen gedaan en later ingetrokken. Is dus helemaal niet uniek

310

(22 replies, posted in Vragen)

Heel simpel; het waren psychopaten. De modus operandi van psychopaten logisch te verklaren gaat niet lukken. Het waren lustmoordenaars