421

Re: Beersel: 23 December

edd wrote:

De daders kunnen inderdaad kampers geweest zijn gezien de aanwezigheid van het kamp nabij. Overigens is er een verschil tussen kampers en zigeuners, die zijn namelijk niet hetzelfde want niet alle kampers zijn zigeuners. Wat natuurlijk wel is, is dat het kasteel van Beersel direct naast de afslag van de E19 ligt, waardoor de daders ook vrij eenvoudig vanuit het Brusselse gekomen kunnen zijn

Je bedoelt dus eigenlijk dat 'kampers' bewoners zijn van een woonwagen geen zigeuners zijn? Kennen die 2 gemeenschappen elkaar dan?

Van de Bende De Staerke werd aangenomen dat zij zigeuners waren en Manouche spraken echter Philippe De Staerke ontkent dit vandaag. Toch was er iemand uit die gemeenschap die beweerde dat hij die taal wel degelijk sprak. Roger Beuckels, ex-huurling (en mogelijk ook huurmoordenaar) woonde een tijd in een woonwagen, zijn bijnaam was 'Le Gitan' maar hij was van oorsprong geen zigeuner. Volgens Guy Bouten was Beuckels de 'killer' (hij brengt er wen nul komma nul bewijsmateriaal voor aan al vind ik Beuckels wel helemaal in dat profiel passen).

Re: Beersel: 23 December

In het boek van Hilde Geens vertelt een speurder over deze zaak dat de deur op de verkeerde plaats was opengebroken, juist op het sterkste gedeelte. En hij zei er nog bij: 'Een prof doet zoiets niet'. Daarom kan ik me toch minder goed voorstellen dat het een paar gauwdieven uit de zigeuner-omgeving waren, die weten heus wel waar ze een deur moeten openbreken. Moordenaars, sadisten, ja, dat wel. Maar prof-inbrekers? Ik heb mijn twijfels. Natuurlijk zijn lang niet alle zigeuners/kampers mensen die regelmatig inbreken, maar dat soort handigheidjes leert men zo van elkaar, het lijkt er hier toch meer op dat ze niets van inbreken wisten. Dat zie je ook in Maubeuge en Temse, die idioten gaan daar ruiten kapot slaan of kapot schieten, lekkere inbreker ben je dan. Dan kun je net zo goed met een geluidswagen rond gaan rijden: 'Pas op, wij zijn inbrekers!'

Kwamen ze dan voor Van de Eynde? Ook daar zitten nog wel wat haken en ogen aan, want aan de manier waarop hij werd vastgebonden te zien lijkt het meer op een spontane actie. En zo zit je weer met die tegenstellingen die je in heel het bende-dossier tegenkomt. Zucht.

423

Re: Beersel: 23 December

Martin Holland wrote:

Kwamen ze dan voor Van de Eynde? Ook daar zitten nog wel wat haken en ogen aan, want aan de manier waarop hij werd vastgebonden te zien lijkt het meer op een spontane actie.

Meen je dit nu? Iemand vastbinden aan de bedstijlen, vervolgens martelen en nadien 6 kogels, waarvan 5 kogels in diens hoofd schieten noem jij een spontane actie?

Ik denk niet dat die boeven spontaan dachten van och ja 'dat lijkt wel eens leuk om te doen'. Daar was niets spontaans aan. Ze kwamen specifiek om hem te martelen en informatie uit hem te ontfutselen. De manier waarop ze hem vastbonden had vast een betekenis en mogelijk één die verwees naar de roze balletten. Vanden Eynde was, net als Angelou taxichauffeur geweest... Misschien had die ook wel belangrijke gasten naar partouzes gevoerd en daarover gepraat, wie weet?

Vanden Eynde was trouwens, net als de WNP-ers van Paul Latinus, een aanhanger van Léon Degrelle, hij had nog in Spanje bij de extreem rechtse aanhangers van Franco gevochten. Als je het mij vraag moet je de daders dan ook in WNP kringen gaan zoeken. Dat waren neonazistische agressieve gekken hoor.

Kijk maar eens wat Marcel Barbier, ook een WNP-er, voor barbaarse daden had uitgestoken. Dat is waar die WNP figuren toe in staat waren en ze werden ook nog eens gemanipuleerd door die Smets van staatsveiligheid, die heeft ook heel wat op z'n geweten » Forum

424

Re: Beersel: 23 December

Kurosawa wrote:

Je bedoelt dus eigenlijk dat 'kampers' bewoners zijn van een woonwagen geen zigeuners zijn? Kennen die 2 gemeenschappen elkaar dan?

Re: Beersel: 23 December

Nou ja, ik denk zelf ook niet zo dat het een spontane actie was, maar zulke dingen gebeurden natuurlijk wel: die schoonbroer Pinta van De Staerke bond ook oude mensen op bed vast en martelde hen voor een paar rotcenten. Maar als je van te voren weet dat je iemand op bed vast gaat binden neem je toch een paar stukken touw mee? Ik dacht de Van de Eynde was vastgebonden met een telefoonsnoer en de sjaal van een voetbalclub. Niet echt een solide basis, die toch wel wat op improvisatie lijkt. Ik kan me niet voorstellen dat zo iemand als Pinta met een telefoonsnoer en een sjaal aan de gang zou gaan, die zorgde wel dat hij wat stevig touw bij had. Er is natuurlijk ook nog het verhaal van die 'klik' van de telefoon, die de inbrekers gehoord zouden hebben, maar hoeveel geloof daar aan gehecht moet worden weet ik ook niet. Maar zoals gezegd, het bende dossier zit zo vol van tegenstrijdigheden dat het moeilijk is om de juiste draad er uit te pakken. En dat 'draad' bedoel ik niet cynisch.. smile

Re: Beersel: 23 December

Allemaal quatsch, als ze speciaal voor José Vanden Eynde waren gekomen dan hadden ze die de keer daarvoor wel te grazen genomen, en waarschijnlijk wisten ze ook niet eens dat hij daar z'n intrek had genomen, want hij woonde er nog maar pas en officieel woonde hij nog bij zijn zoon. Hij werd vermoord omdat hij waarschijnlijk hun gezichten heeft gezien en dus tegen hen zou kunnen getuigen, hij werd gemarteld omdat ze alle tijd hadden en/of om uit te vinden of hij de politie aan de lijn had gekregen of niet. Dit heeft hen er blijkbaar van overtuigd dat het niet zo was, want na deze daden zijn ze in de herberg gebleven om de schranspartij voort te zetten en om naar spullen te zoeken om mee te nemen. Het vermoorden van getuigen werd daarna een soort gewoonte van deze bende. Dat ze iets wisten over het (extreemrechtse) politieke verleden van deze man is immers zeer onwaarschijnlijk.

Het belangrijkste aan deze zaak is dat alles erop wijst dat ze daar in de buurt woonden of verbleven, want voor zoiets ga je niet te veel moeite doen en zeker niet meerdere keren. Het is dan ook geen toeval geweest dat zich in de directe omgeving van Beersel meerdere zaken hebben afgespeeld, aangezien ze er waarschijnlijk een uitvalsbasis gehad moeten hebben.

1 + 1 = 2

Re: Beersel: 23 December

De meest plausibele reden voor de marteling is misschien wel dat het puur uit winstbejag kan zijn geweest, doordat men er zo achter wilde komen of er niet nog ergens geld verstopt lag.

1 + 1 = 2

428

Re: Beersel: 23 December

De persoon, verbonden met de Bende De Staerke, die dit vaak deed (om te weten te komen waar de buit lag) was een romanticus, hij gebruikte namelijk vaak kaarsen echter niet om te dineren met zijn partner bij kaarslicht maar wel als 'ondervragingstechniek' (aan de voeten van de slachtoffers.

Enfin alle gekheid op een stokje, dit figuur was een zware sadist, een rasechte psychopaat: de reeds eerder vermelde Istvan Farkas. Als er in Beersel ook van de kaarsentechniek gemaakt gebruikt werd gemaakt (ik meen van niet maar zeker ben ik daar niet van) dan was Farkas vermoedelijk daar. Vrij waarschijnlijk dat de martelaar in Beersel een vergelijkbaar psychologisch profiel had. Wie martelt tijdens een inbraak of overval is quasi zeker iemand met een hoog psychopaat gehalte. Afschuwelijk dat er zo'n mensen op aarde rondlopen maar helaas ze bestaan. Gelukkig deugen de veruit meeste mensen, dat mogen we niet vergeten.

De kans is wel vrij groot de daders hun woonst niet ver van Beersel was en dat ze de locatie goed kenden.

Re: Beersel: 23 December

Wat ze deden was zeker psychopathisch, maar sadisme is iets anders dan verblind zijn door winstbejag, wat hier toch vooral heeft gespeeld volgens mij. Of het was een combinatie van beide, maar winstbejag lijkt toch de voornaamste motivator voor dit alles te zijn geweest.

1 + 1 = 2

Re: Beersel: 23 December

amateurspecialist wrote:

» Forum

Na en door het lezen van vrijwel al jullie reacties in dit topic, zijn er voor mij nieuwe verdachten opgestaan, waar ik eerder nog geen rekening mee hield, waarschijnlijk omdat er enkel in deze zaak enige verdenkingen tegen hen gerezen zijn. Maar het begon me eigenlijk al te dagen toen ik las over die bijzondere knopen die gelegd waren om VDE mee vast te binden en de diefstal van die spuuglelijke borden, die eigenlijk maar door één bevolkingsgroep mooi gevonden worden, en dat zijn kampers - zoals we hier in Nederland zeggen. Kampers doen ook vaak/veel in auto's, waardoor bijvoorbeeld het (heimelijk) overspuiten van een Golf een fluitje van een cent is, als je de juiste mensen kent. Had Latour ook niet iets te maken met (illegale) autohandel?

Waar ik hier in de eerste alinea "Latour" zei, bedoelde ik overigens "Constantin Angelou". Hoe ik op de naam "Latour" ben gekomen weet ik ook niet, maar ik dacht op dat moment uit m'n hoofd te weten dat dit de naam van de taxichauffeur was. Ik heb hier ook ergens gelezen dat hij actief geweest zou zijn in de illegale autohandel, hetgeen een reden kan zijn geweest om hem (eventueel op verzoek van iemand anders) te vermoorden, om zo een concurrent uit te schakelen en/of een openstaande rekening te vereffenen. Bij deze bende weet je het maar nooit, want het kan evengoed zijn geweest om de ritprijs van een taxirit uit te sparen, gezien het gemak waarmee ze moordden, hoewel me dat tóch enigszins onwaarschijnlijk lijkt, want dan waren er nog wel meer taxichauffeurs of andere dienstverleners vermoord door deze bende.

Dat het dezelfde daders zijn als die JVDE aan z'n eind brachten staat onomstotelijk vast, maar over wat het verdere verband is tussen de moorden zijn vele theorieën ontstaan, zo lees ik hier wel, in dit topic van meer dan 40 pagina's, die ik bijna allemaal met belangstelling en bewondering voor jullie scherpzinnigheid gelezen heb, alvorens ik tot mijn eigen theorie kwam. Daarin is de moord op Constantin Angelou de enige moord die wel wat weg heeft van een huurmoord, maar dan toch meer als vriendendienst dan dat ze er een enorme vergoeding voor kregen. Het kan immers zijn dat iemand gehoord heeft over de moordlust van deze opgeschoten bende en in dat geval ook nog wel iemand wist die ze maar eens om moesten leggen en dit verzoek bij hen neerlegde. Dat ze zelf een persoonlijk conflict met deze man hadden is niet uitgesloten maar lijkt me onwaarschijnlijk.

Nog veel onwaarschijnlijker is echter het gegeven dat ze hem slechts vermoord zouden hebben om de kosten van een taxirit uit te sparen, wat het enige motief is als er geen andere goede (of liever betere) reden voor bedacht kan worden. Aan de andere kant gebeurt het natuurlijk maar al te vaak dat taxichauffeurs vermoord worden om hen te kunnen beroven en/of onder de ritprijs uit te komen, dus het kan goed zijn dat dit uiteindelijk tóch het enige motief voor deze moord was.

1 + 1 = 2