441

(270 replies, posted in 1985)

Terwijl de grootvader van David Van de Steen hemel en aarde bewoog om een getuigenis te mogen afleggen bij de rijkswacht, werden de kinderen van Ingrid Mulder regelmatig opgeroepen om info te geven. “Ik moest met de kinderen om de drie weken naar het commissariaat. Ze zijn vele keren bij ons thuis geweest. Een keer hebben ze een heel wapenarsenaal uitgestrooid in de woonkamer van ons huis. De kinderen moesten dan proberen wapens te herkennen. Heel vreemd, want achteraf kon geen enkele rijkswachter of politieman zich herinneren dat dat was gebeurd. Soms denk ik dat ze wilden weten hoeveel de kinderen wisten. Dat het de gangsters zelf waren.

Marie-Jeanne Mulder

442

(1,141 replies, posted in 1985)

... we gaan te voet naar Scherpenheuvel, een typische carnavalshit die je nog vaak hoort op de carnavalsnachten, buiten die in Aalst. Was dit Kris B. zijn manier om te zeggen dat de kust veilig was, en de rijkswacht zich terug trok? Zou best eens kunnen! Johnny be Good hoeft ook niet meteen op De Staerke te slaan, Johnny be Good wordt hier in de volksmond meer dan eens gebruikt om te zeggen 'je hebt mijn zegen, alles is ok, zorg dat je het goed doet'. Thinking out loud.

443

(136 replies, posted in Speurders)

BertLagaisse, ik ga er mee akkoord dat de feestjes in club Le Jonathan hedendaags als vulgair beschouwd worden, maar dat het daar bij zou blijven. Vergelijkbaar met een 50 Shades of Gray welke in de filmzalen een blockbuster werd.

De echte chantage & niet aanvaardbare feestjes hielden plaats op andere locaties rond het Brusselse. Locaties waar onder andere een Angelou & Van Den Eynde naartoe reden. Feestjes waar foto's / video's opgenomen werden die op grote schaal chantage teweeg brachten. Ik geloof graag dat Vernaillen van deze foto's op de hoogte was, en mogelijk een aantal gezien heeft. Hij was natuurlijk geplaatst in zijn functie (Majoor) om hier iets van op te vangen.

Mogelijk heeft de bende van Nijvel tijdens de eerste reeks van moorden hierin haar steentje bijgedragen (wapenhandel, getuigen opruimen en angst creëren om vertrouwen in de staat te scheppen). De aanslag op Majoor Vernaillen is puur gebaseerd op een drugshandel van een corrupte minister, rijkswachters en Brusselse onderwereld. Een waarschuwing om te stoppen met het onderzoek en een doofpot op te zetten.

444

(136 replies, posted in Speurders)

Vernaillen was slachtoffer door zijn onderzoek naar het NDB-schandaal waarin hij collega's moest schaduwen/doorlichten. De aanslag op zichzelf zie ik eerder als een waarschuwing door Bouhouche & Beijer & een kompaan. Wilden ze Vernaillen dood, dan hoefden ze enkel ook de bovenramen plat te schieten, of 'belleketrek' spelen met een machinegeweer in de aanslag. Het feit dat Vernaillen geen steun van bovenaf kreeg en verwikkeld zat in het VDB drugs verhaal, heeft volgens mij een aantal frustraties naar de destijdse ministers opgeleverd. Hij zal zéker genoeg gehoord hebben over wilde sexfeestjes & dergelijke, maar slim genoeg geweest om er niet mee naar de media te stappen.

In de jaren 80 moest dit alles zéker in de doofpot gestopt worden! De deur stond op een kier naar de US om het land achter de schermen te komen leiden. Als de grote namen uit de regering zouden vallen, was ons land één en al chaos, niemand meer om op te steunen.

Zo wel toen, nu als in de toekomst: van kinderen blijft ge met uw pollen af!

445

(21 replies, posted in Andere Personen)

We mogen elke geschreven letter uit een boek, hoe waarheidsgetrouw de bedoeling ook is, niet als wet erkennen. Het lijkt mij interessanter om te weten wie De Staerke binnen de politie als mol steken had. Indien er geen mol was, was de vrouw nadien nooit bedreigd geweest.

446

(136 replies, posted in Speurders)

Lode Jaere, dank om deze waardevolle informatie met het forum te delen. Deze informatie toont opnieuw aan dat er een chantage doofpot aan het adres van politici stond te sudderen. Om Van Den Eynde deels aan het Bende van Nijvel-verhaal te linken, zoek ik al enige tijd richting de zaak Pinon / roze balletten. De werkwijze van het toepassen van chantage is vergelijkbaar als diegene die tijdens Eurosystem werd toegepast. Heeft iemand van jullie zicht over de periode waarin Van Den Eynde taxi chauffeur was, en tijdens welke jaren hij & Angelou beiden in dienst waren?

447

(784 replies, posted in 1982)

coconut wrote:

Naar het schijnt (inside info) hebben er ooit foto's van de roze balletten waar minderjarigen op stonden op het bureau van André Vandoren gelegen.

Of op het dossier Tuna in de onderste laden van zijn bureau? smile

448

(784 replies, posted in 1982)

Op dit forum lees ik dat zo wel Van Den Eynde als Angelou instaan voor het vervoer van minderjarigen naar beruchte sexfeestjes waar invloedrijke personen hun lusten laten botvieren. In de X-dossiers lees ik dat Bouhouche instond voor de beveiliging, maar tevens het transport van deze minderjarigen. Wellicht heeft hij Van Den Eynde & Angelou aangeduid als terugkerende taxi chauffeurs. Werden deze minderjarigen via Jean Bultot uit Sint Genesius Rode aangeleverd? Dit zou alvast de rol van Van Den Eynde veklaren. De afstand tussen Beersel & Rode is 10' rijden. Vanuit Rode sta je in Brussel centrum op 20' via het Zoniënwoud.

449

(34 replies, posted in Andere Personen)

Onderstaande vraag aan Eric Lammers:

Le WNP (ou vous-même) avait-il des contacts avec des gens de Braine l'Alleud comme Claude Nitelet, Alain Vincx, Thierry Senterre, Isaac Rousseau, Willy Delpierre?

Je l’ignore.

Thierry Senterre even op google opgezocht, lijkt me nog steeds een zware jongen! Claude Nitelet was destijfds tipgever aan Eddy Vos.

450

(34 replies, posted in Andere Personen)

Django68, heb jij weet over het jaartal waarin Deprêtre met deze initialen naar buiten kwam? Aangezien hij zich steeds als een zonnekoning voelde, ben ik niet verbaasd dat dit een zoveelste misleiding was. In Oostende hebben zich inderdaad een aantal vreemde zaken afgespeeld ...