41

(4 replies, posted in Organisaties)

Scaramouche wrote:
Ben wrote:

Het Hoog Comité van Toezicht deed begin 1984 een huiszoeking bij slager Joseph Ghysels. Paul Vanden Boeynants was een belangrijk aandeelhouder van de nv Boucheries Ghysels. Dit feit zette de moord op Angelou misschien in een ander perspectief, want de slager beweerde dat "als onderzoeksrechter Pierre Lambeau zijn speurtocht naar de geheime inkomsten van VDB voortzette, hij dood in de koffer van zijn auto zou worden aangetroffen, vermoord door buitenlandse doders, zoals eerder gebeurd was in opdracht van VDB".

Belangrijk is deze zin: "(...) dood in de koffer van zijn auto zou worden aangetroffen, vermoord door buitenlandse doders, zoals eerder gebeurd was in opdracht van VDB".

Buitenlandse doders ...

Uiteindelijk stuitte ook ik op de, naar ik vooralsnog aanneem, een daadwerkelijk door Joseph Ghysels, van vleesfirma Boucheries Ghysels, ten overstaan van gerechtelijk commissaris Alain Wellemans, van het Hoog Comité van Toezicht, gedane uitlating ‘dat Paul Vanden Boeynants de opdrachtgever was van een door buitenlanders uitgevoerde executie van een persoon, wiens lijk in de koffer van zijn eigen auto werd teruggevonden’; bron: De Bende & Co - Hugo Gijsels (2e herziene druk, 1990).

De kans dat het hier gaat over de op 12-01-1983, in Bergen (Mons), in de achterbak van zijn taxi, een zwarte Mercedes-Benz 220 (type W114), aangetroffen lijk van Constantin Angelou, die sedert 09-01-1983 vermist was, is - inderdaad - niet ondenkbaar, aangezien een situatie als deze, in België, als uiterst zeldzaam moet worden beschouwd. Verder zie ik geen reden waarom Joseph Ghysels hierover zou hebben gelogen, althans als Joseph Ghysels loog, loog hij in commissie. Immers, door het doen van voormelde uitlating, incrimineerde Ghysels zichzelf (op indirecte wijze), wat zijn verklaring er alleen maar geloofwaardiger op maakt. Bovendien is zijn verklaring opgetekend in een ambtsedig opgemaakt proces-verbaal, dus wat wil je als politie en justitie nog meer!

Ghysels sprak over buitenlanders, wat mij het ergste doet vrezen, in het licht van het mogelijk op stapel staande strafproces tegen de Bende van Nijvel.

Wellicht kan Ghysels hierover nog worden ondervraagd.

42

(31 replies, posted in Hypotheses)

bartyoga wrote:

Slimans zijn van Marokkaanse vader en ene is geopereerd aan been en hinkt.

Wie van de gebroeders Sliman hinkte. Van wanneer tot wanneer of op welk moment hinkte hij en wat was zijn lengte? Van wanneer tot wanneer zat Thierry Sliman achter slot en grendel? Van wanneer tot wanneer zat zijn broer Xavier Sliman achter slot en grendel?

43

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In dat artikel staat:

"Vorige week verspreidde het parket deze foto van een man met een machinegeweer. Hij is genomen tijdens een schietoefening in Leopoldsburg, vermoedelijk in 1981. Wie de man is, is nog niet duidelijk."

Het federaal parket of de Federale Politie heb ik niet op die uitlating kunnen betrappen.

44

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De Morgen claimt Leopoldsburg (België) als locatie van de foto. Is dat zeker?

» Nieuws

45

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Oké, dan ga ik uit van 13-3-1982 als afdrukdatum (achterop de foto). Staat van de bladeren aan de bomen en de nogal luchtige kleding lijken niet bij 13-3 in België te passen, voor zover die foto überhaupt in België is genomen en niet in - bijvoorbeeld - Zuid-Europa of Amerika.

46

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Op de achterkant van het fotopapier staat, zo neem ik vooralsnog aan, '02 10 1982', terwijl de foto geruime tijd daarvoor kan zijn geschoten.

Top, Boemerang.

47

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ook de Federale Politie zal daar reikhalzend naar uitkijken. Ben heel benieuwd.

48

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

P-51 wrote:

Toen je een post geleden Daniel Van Cutsem vermeldde, ben ik nog even naar zijn "gekuiste" foto gaan kijken (met dank aan Merovinger). Heel even dacht ik ...

Zette mij aan het denken. Heb zo-even het volgende bericht naar de Federale Politie laten uitgaan:

"Aangezien het gezicht van deze man - met name de rechterzijde daarvan - op de foto erg donker is en (digitale) blokvorming vertoont bij vergroting daarvan, verzoek ik u vriendelijk deze (softwarematig) (verder) te belichten en te optimaliseren, waarbij ik u tevens verzoek de gefotografeerde man (softwarematig) te ontdoen van zijn nacht- of zonnebril. Vertoning van een geoptimaliseerde foto van deze man, zowel met als zonder bril, zou kunnen leiden tot nieuwe (bruikbare) tips."

49

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Stand van de oren - zie foto’s midden- en rechtsboven; bij elk van beiden zit het rechteroor hoger dan het linkeroor - alsmede de grootte daarvan, vertonen wel een behoorlijk treffende gelijkenis, wat bij mij wel een schokje veroorzaakte. De man op de ‘opsporingsfoto, middenboven,’ heeft wel meer trekken/tekening in het gezicht dan de man op de andere foto’s. Conclusie: de man op de ‘opsporingsfoto’ zou Michel Libert kunnen zijn, maar ik acht de kans dat die man inderdaad Michel Libert is, minder dan 50%. Overigens zou het mij (ook) niet verbazen als politie en justitie al lang weten wie die man op de ‘opsporingsfoto’ is en dat zij die foto om een andere reden aan het publiek hebben gepresenteerd.

50

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

dhrlanden wrote:

Hoe bedoel je? Dat rechteroor centraal boven matcht toch met rechtsboven en middenrechts?

Mee eens, dhrlanden, maar neuzen lijken zowel qua verloop als lengte (van oorsprong tussen de ogen tot neuspunt), niet overeen te komen.